Tandvård för hundar

Hundar och katter är mycket olika djur, men har de en sak gemensamt: de inte får den tandvård som är nödvändig för god hälsa. Enligt en studie av American Djur Hospital Association (AAHA), nästan två tredjedelar av djurägare inte får den tandvård sina husdjur behöver. När det gäller hundar, noterade AAHA att nästan 80% utvecklar tecken på sjukdom i munhålan vid en ålder av tre! Om din hund är i behov av tandvård, det finns många saker du kan göra hemma för att hålla tänderna friska. Om din hund inte har haft en tand examen i över ett år, är det bäst att börja på din veterinär kontor så att din veterinär kan göra en undersökning och ge nödvändig vård. När din hund är hemma, då som ägare, det är din tur att administrera regelbundet och konsekvent för att bevara sin tandhälsa.
Dental sjukdomsprogression
Tandproblem hos hundar började med den överdrivna uppbyggnaden av plack som uppstår när bakterier kombineras med stärkelse och proteiner i hundens saliv. Detta i sin tur ger ett material som fastnar på tänderna. Så småningom, om plack inte tas bort genom ordentlig borstning och regelbundna rengöringar av hundens veterinär, blir det tandsten.
Tandsten är också kallad tandsten och kan vara extremt irriterande för tandköttet och leda till inflammation. Detta tillstånd kallas gingivit som är en rodnad och svullnad av tandköttet runt tänderna. Om tandproblem har kommit så långt, så det är nödvändigt för din veterinär för att ta bort den.
Gingivit kan också vara en bidragit till parodontit, som är inflammation runt tandroten. Detta, i sin tur, kan orsaka att ha en drabbad hund tand avlägsnas.
Leta efter dessa symptom på tandsjukdomar
Hela utvecklingen av tandsjukdomar kan vara mycket smärtsamt för din hund. Om du tror att din hund kan ha gingivit vara på jakt efter röda eller svullet tandkött som är en indikation på tillståndet.
Andra symtom är dålig andedräkt, svårigheter att äta, dreglande, eller när hundar uppvisar en ovilja att äta. Tandkött som blöder lätt vid att röra är ett symptom på tandköttsinflammation som är en vikande tandköttet.
Behandlingar
Veterinärer normalt måste administrera anestesi att genomföra en muntlig tentamen och efterföljande behandling.
Förutom att ta röntgenbilder, kommer veterinären också använda en metall sond för att kontrollera varje tand och motsvarande tandköttet område, som är mycket lik när människor undersöks av deras tandhygienist.
Dessutom kan veterinärer använda en avslöjar lösning för att visa alla rester av tandsten som fortfarande måste tas bort.
Tyvärr om gingivit har avancerat och orsakade mer allvarliga skador kan veterinärer måste använda antibiotika eller ens antiinflammatoriska läkemedel för att behandla sjukdomen. Tandutdragning är den sista utvägen om sjukdomen är för långt. Detta är en kostsam procedur som ersätter tanden.
För att undvika de extrema behandling åtgärder som just nämnts, är din bästa insats för att få hundens tänder kontrolleras årligen på sin veterinär, och sedan administrera ordentlig vård hemifrån mellan besöken. Din veterinär kan ge dig bra tips på att borsta tekniker och rekommendera lämpliga hund tandkräm (mänsklig tandkräm bör inte användas). Din hund och din plånbok kommer att tacka dig för extra vård du ger.

Vård av Ghost räkor i akvariet
Typer av eremitkrabbor
Katt Märkning Hur hjälpa till att kontrollera din katt Märkning problem
Allt om rasen: Virelade Hound
Top Hundraser för Running
Problem vid Avel Finkar
My Dog Sadie
Dog Day Afternoon
Testa dina kunskaper om myter Dog Training
Spara pengar med bra service till Banfield Animal Hospital i Sterling, VA
Happy kyckling

Leave a Reply