Ta hand om ditt husdjur kanin

De bästa kaniner att hålla är hankaniner som tenderar att vara lugn och avslappnad när kastrerad. Kastrering och spaying är mycket uppmuntras som båda könen tenderar att vara mindre aggressiv och mer lugna när deras tendens att para har tagits bort. Honkaniner är också lämpliga och även om båda kan visas nervös de sällan bita inte rädd. De är mycket mer lämpade för äldre barn och kan leva mellan 6 till 8 år.
Kaniner är naturligtvis väldigt nervös djur och det kan ta ett tag för dem att vänja sig vid sin nya omgivning. Till skillnad råttor som normalt inte ska hanteras för en dag efter det att de rör sig i, bör kaniner lämnas under omkring 5 till 6 dagar. När plocka upp dem är det viktigt att använda båda händerna så att de inte behöver kämpa för mycket och håll det nära så att den känner sig trygga. Barnen kommer att behöva övervakas, men ju mer kaninen vänjer sig dem och dig mer bekväm blir det.
Det är viktigt att ge gott om stimulans för din kanin när den är i sin bur eller Hutch. Kaniner kan få lätt uttråkad och det är viktigt att förse den med gnagande leksaker gjorda av antingen trä eller vide. Marsvin är också mycket bra följeslagare för kaniner. Försök att låta din kanin ur vardagen och ge den gott om tid att köra. Om du kanin är ett hus kanin, kan du få en lämplig bur för det att leva inomhus. Kastrering kommer att hindra din kanin naturliga tendens att markera sitt territorium. Du kan träna en kanin att använda en del av sin bur som en toalett genom stimulering några smutsiga spån där. Det är en bra idé att köpa några luktabsorberande husdjur strö som träpellets. Du bör rensa ut dina kaniner hem minst en gång varje vecka med pet-säker desinfektionsmedel.
Hö är en viktig del av en kanin “matsmältningen. Detta kommer att ge fiber och kommer också att hjälpa mala kaniner tänder ner och stoppa dem blir för lång orsakar kanin onödig smärta. Du behöver också kanin mat som müsli eller nuggets. Nuggets är mycket bättre eftersom kaninen inte kan vara selektiv om den mat den äter. Om den gör det om du har matade den müsli kan det bli sjuk på grund av en näringsbrist. Du kan också mata dig kanin färsk frukt och grönsaker som har tvättats om det är över 16 veckor gammal. Om att ändra dig kaniner diet du måste göra det gradvis under flera veckor att inte orsaka en mage upprörd.

Följeslagare och Kin, en hyllning till hundar
Att behandla Parvo virus i din valp
Allt om rasen: Elo
Den Bobolink Mejeri i Vernon, New Jersey
Profil för Palomino …Kanin!
Trötthet och värmeslag när du tränar din hund
C Så snart hästar huvudet är i rätt läge använda din vänstra ben till kö hästen att röra sig.
Djur kan känna en jordbävning
Hur du gör din egen hund koppel
Ska du belöna din hund för missköter?
Håll Katter Av Krukväxter

Leave a Reply