Ta bort och demat din katt hår

Nej, hundar är inte de enda djur som kan ha hår mattor. Katter kan ha hår mattor också, speciellt långhåriga katter. Ta bort dem kan vara jobbigt. De måste dock tas bort eller hudirritation och även infektion kan börja bildas.
Här är några steg som hjälper dig demat din katts hår.
Först, kam och borsta din katt. Många små mattor kan avlägsnas genom ett grundligt borstning. Använd en fin tand kam för kamning.
När du har borstat och kamma bort alla mattor som du kan, måste du vända dig till en sax. Var försiktig när du använder dessa. Ditt mål är att ta bort mattor, utan att skada kitty.
Med hjälp av en kam försöker lyfta mattan uppåt och bort från huden. Nu försiktigt skära bort mattan, skärning mellan mattan och kammen.
Om mattan är för nära huden och du kan inte placera en kam mellan huden och mattan, försiktigt skära toppen av mattan med dina sax. Se till att du kan se huden. Klipp mer av mattan bort, om så är nödvändigt. Fortsätt att göra detta tills hela mattan är borta. Prata med Kitty i en mjuk röst som du gör detta. Om Kitty blir upprörd, har någon börja klappa hans eller hennes huvud.
Några andra tips du kan tänka på när demating din katt.
Endast brudgum eller demat din katt när han / hon är avslappnad. Försök aldrig detta när han / hon är helt vaken eller i uppspelningsläge.
Prova att strö lite talk runt mattan innan du skär.
Aldrig bada din katt innan du försöker ta bort en matta. Om katten hår är blött blir det svårare att arbeta med och mattorna blir svårare att ta bort.
Se till att dina saxar är skarp. Detta kommer att göra att skära enklare och snabbare.
Du kan böter som en loppa kam är det perfekta kammen att använda när man försöker ta bort en matta.
Paus och ge Kitty en behandling när du är halvvägs igenom med en matta. Tala om Kitty hur bra han / hon är.
Till sist, kom ihåg att du inte kan ta bort alla mattor i en dag, särskilt om det finns en hel del av dem eller om de är stora.
När mattorna tas bort, gör ditt bästa för kam och borste kitty mer regelbundet. Detta är det enda sättet att hålla fler mattor bildas i framtiden.

Dog Training Schools i Daytona Beach, Florida
Tecken din katt är stressad
Två skäl att hålla valpen Off av möbler
Hur Inkubera och Hatch dina egna kycklingar
Kitty Diskussion: Vet du vad din katt jamar betyder?
Fyra Tassar kissa House Breaking Pads
Lätt sätt att spara pengar på Dog Care
Nationella Dog Day Dikter och rim för en vän
Råttor – gör de bra husdjur?
Batfish för akvarier Hem Marine
Declawing Katter: Är det hälsosamt eller nödvändigt?

Leave a Reply