Ta äldreomsorgen Dogs

Åldrande är en sorglig men bestämd fas i livet. Detta gäller för alla levande varelser. Med åldrande, är en hel del beteendeförändringar observerats hos människor och djur. De flesta av de äldre blir irriterad, otålig och osäker. Hundar är inte heller förskonade från det. Som hundägare har många av oss konstatera att våra äldre hundar blir mer aggressiv. När de blir äldre, vissa karakteristiska beteendeförändringar märkt bland dem. Orsaken bakom denna förändring kan vara osäkerhet och smärta av åldrande. Jag har träffat många hundägare som klagar förändrade beteendet hos sina hundar och är ganska förvirrad om skälen till varför deras annars lugn och kärleksfull hund har blivit så oförutsägbart i sitt beteende.
Uppkomsten av åldrandet måste ses spänt mellan hundarna. Det finns många tecken på att berätta att din hund har gått denna fas. Titta noga och se om din hund tar tid att få upp, det blir aggressiv när du ombeds att ta en promenad, inte din hund har sällskap av dina barn hur det brukade njuta innan? Om ditt svar på alla dessa frågor är “ja”, då är det bekräftat att din hund har börjat åldras.
Anledningen till din hund blir irriterad när du ombeds att gå upp eller följa med dig på en promenad kan bero på smärta i sina leder. Artrit är det vanligaste problemet hos hundar som hos människor. Och den dåliga delen är att den har inget botemedel. Din hund kan lida av smärta i sina leder. Så när det är bad att få upp, uppror den. Var inte orolig eller störd av att se din gamla hund beter detta sätt. Det hela är en del av åldrandet. Bara älskar det, skämma bort den, krama den eller göra något för att göra det känner att det fortfarande är efterlyst. Massera musklerna och se tröst och komfort i sina ögon. Försäkra att du är där för din gamla hund.
Tänk bara på deras lidande! I samma ögonblick som de inser att du ska få dem att göra något som kommer att göra ont, de får rädda och reagerar genom att snäppa tillbaka på dig. Förstå deras känslor. En 10 år hund är lika gammal som en 70-årig man! Så det säger en hel del om vad de måste gå igenom. Hundar också blir deprimerade som människor när de inser sin oförmåga. De får osäkra tro att de inte skulle behövas av sin ägare. Så det finns en rädsla för förlust också.
Det har också konstaterats att dessa äldre varelser är inte särskilt förtjust i barn. Det mest logiska skäl som kan ges till detta är att de yngre varelser är mycket aktiva och tvinga de äldre hundarna att gå ganska fort. Detta skadar inte bara dem utan också irriterar dem. Yngre barn i huset behandla allmänhet hundarna grovt. Därför är det viktigt att barn bör hållas borta från dem. De bör vara ordentligt förklarade att deras husdjur växer gamla och vi måste ta hand om dem försiktigt. Begränsa deras besök till dig hund. Berätta för dem att deras hund kan bita dem om de fiol med det.
Håll undan valparna eventuella från äldre hunden i huset. De lekfulla ungar är fränare av naturen kan skada din hund av misstag. Detta kan ytterligare tvinga din hund att skada valpen. Så det är bäst att hålla dem borta från den äldre hunden. Låt valpar och unghundar stanna och spela ensam. Ge utrymme och tid till din gamla hund att ha lite tid för sig själv.
För att avsluta skulle jag vilja tillägga att ta väl hand om din hund när den börjar åldras. Din gamla hund skulle må bra och säker när du spendera lite kvalitetstid ute efter när det blir gammalt. Ge det hela tillgivenhet, visa det du bryr dig och inte blir arg på det. Försäkra det att du är där …… alltid!

Lär dig att klippa din hunds Nails
Anledningar att anta en skyddad katt
Betydelsen för Kastrering Man Hund & Katt
Den Weird News Weekly Review, 03-07 Augusti
Gick i höften i ett djurhem
Kan Dog Training Aggression Orsak Dog?
Hur att städa upp efter en sällskapsfåglar
Samarbeta med grupper Dog Rescue
Information för att hjälpa ditt husdjur Sitter
Kitty Diskussion: Vet du vad din katt jamar betyder?
Utmaningen i hundaveln

Leave a Reply