Symtom på infektioner i urinblåsan i Cats

För några månader sedan jag antog en vacker, svart och vitt, vuxen katt från vår lokala skydd. Jag tog hem henne, ställa in lite mat och vatten, och eskorterade henne till hennes kattlådan. Jag höll ett vakande öga på henne för att hon använde sin kattlådan. Under den första veckan i vårt hem, blev hon alltmer sura och bet mig varje gång jag rörde vid hennes mage. Efter ett par veckor märkte jag att hon äter mindre och dricka mer vatten än vanligt.
En månad gick och jag började lägga märke till att jag ösa mindre urin när jag rensade kattlådan på natten. En natt kom jag hem och hittade en pöl av kissa på min säng. Vid första jag skyllde våra hundar, men efter det hände ett par gånger och jag sätta upp en baby grind till sovrummet för att hålla hundarna ut, vi slutligen räknat ut att vår nya kisse var den skyldige. Det är mycket ovanligt att en katt inte använda sin kattlådan. Jag visste att det skulle vara en av två problem. Antingen hon försökte berätta att hon var sjuk eller hon hade beteendemässiga problem.
Min veterinär sade att 90 procent av tiden är problemet en blåsa infektion. Även om vi höll henne kattlådan stänga av det var möjligt att hon höll urin eftersom hon var rädd för roaming runt i sin nya miljö. Vissa kvinnojour katter måste sakta in i sin omgivning. Min veterinär föreslog att jag håller henne isolerad i ett litet rum, med mat, vatten, en säng och hennes kattlådan, tills de föreskrivna antibiotika läkte henne. Han förklarade att de brännande känsla hon upplever från infektionen kan ha orsakat henne att associera smärta med sin kattlådan. Därför blev hon rädd för att använda den och förmodligen hamnade håller den tills hon kunde hålla längre. Efter att jag satte henne på antibiotika problemet försvann och hon blev bekväm med sin kattlådan igen.
Men om du upplever detta problem och urinanalys utförs vid din veterinär kom ut negativt för infektion, kan du ha en helt annan beteendeproblem på händerna. I vissa fall kommer en katt kissa utanför sin kattlådan eftersom det är arg. Om så är fallet, tänk alla de senaste ändringarna som har gjorts i ditt hem. Var en baby född fick du ett nytt husdjur, har du nyligen flytta kattlådan, har det skett en ökad nivå av stress mellan dig och en kär?
Bortsett från din katt försöker straffa dig, kan deras nya attityd problem också leda till utveckling av en urinvägsinfektion. Närvaron av en ny hund kan göra din katt att dölja, hindrar katten från att urinera på sin normala schema. Håll urinen i blåsan under längre tidsperioder tillåter uppbyggnad av skadliga bakterier, som orsakar infektion. Om du flyttade kattlådan kan katten hålla det under längre tid eftersom det är stressad av den nya kattlådan plats. Katter kan vara mycket känsliga och det hjälper alltid att göra ändringar successivt. Om du tror att din katt kan ha en urinvägsinfektion se till att behandla det direkt. Att ignorera problemet kommer bara att leda till mer allvarliga hälsotillstånd.

Ett bra tips för att hjälpa att träna din hund
Hur man tar hand om en sköldpadda från Hermann s Art
En hyllning till Dusty för att hedra National Dog Day, 26 augusti, 2009
Har din katt Spray i huset?
Cat Spel: Få ut mesta möjliga glädje av din katt
Allt om rasen: Cimarron Uruguayo
Bör du få en mops?
Den bästa stora inhemska kattrasen för dig
Hur ta hand om hundar med Hip och ledbesvär
Den första husdjur kan vara en hund, men det finns skäl varför katter kan vara den perfekta husdjur
Hur man ger din hund en icke-stressande Bath

Leave a Reply