Symtom på blåscancer i Cats

Blåscancer hos katter är tack och lov inte så vanligt, men symtom på cancer i urinblåsan ofta blir misstas för andra urinvägsproblem. Som du ser, symptomen för cancer i urinblåsan hos katter härma symtomen på en grundläggande urinvägsinfektion och stenar i urinblåsan (kallas kristaller). Här är några saker att titta efter: 1. Symtom på blåscancer i Cats: Trouble Urinating
Har din kisse problem med att gå på toaletten? Du vet att något är fel om din katt verkar komma in i kattlådan oftare men verkar inte kunna driva någonting. Titta efter tecken på ansträngning som förlänger huk och driver därför en frisk katt vanligtvis inte behöver mycket hårt försöka gå.
2 Symtom på urinblåsecancer i Cats: Urinating blod
Den tekniska termen för detta är hematuri. När en katt är urinera mycket blod, kommer det att komma ut klarrött i hennes urin. Det är ganska skrämmande ut, och du vet direkt att Fluffy måste gå veterinären när du ser det.
Om en katt är bara kissar lite blod, kanske du inte kan se det alls. En katt kan urinera små mängder blod i månader utan att du inser det, och det gör dig inte en dålig katt ägare. När en veterinär letar efter blod i urinen, sätter hon en droppe av det på en bild och ser för röda blodkroppar i provet.
3. Symtom på urinblåsecancer i Cats: smärtsam urinering
Detta kan vara en tuff symptom att ta upp, eftersom din katt inte kan exakt lämna dig ett meddelande på kudden. Jo, på sätt och vis, kan hon. Om din katt har pågått på toaletten utanför kattlådan, det finns en chans att problemet är medicinska och inte beteende ursprung. När en katt upplever smärta vid urinering, kan hon lära sig att associera kattlådan med smärta och försöka gå på andra ställen. Endast en veterinär kan berätta för säker på vad som händer där nere. Ansträngande och jamar i lådan kan också ange smärtsam urinering.
4. Symtom på blåscancer i Cats: sjukdomskänsla
Inte det verkar som det katter normalt inte skulle hypotetiskt omfattas av beskrivningen av obehag? De flesta katter lägger runt för majoriteten av dagen ändå. Tricket att räkna ut om din katt uppvisar tecken på obehag är att leta efter förändringar i beteende som kan tyda obehag. En glad katt kommer att sträcka lethargically i solen, medan en katt med sjukdomskänsla kan sitta mycket stilla i samma solig plats. Titta också efter minskad aptit, vilket kan tyda obehag, ointresse för favoritleksaker, och mer än den vanliga mängden letargi.
BIG Disclaimer: Denna artikel är endast i informationssyfte. Tro inte för ett ögonblick att du eller jag kan diagnostisera cancer i urinblåsan i din katt med denna artikel. Om din katt har något av dessa symtom, kommer en legitimerad veterinär måste köra diagnostiska tester för att göra en utvärdering och besluta lämplig behandling.

Språket av djur
Dog kattlådor för inomhus Potträning
Kattmynta Allmän information
Easter Egg Hunt
Pet Care: Corn Snake
The Painted Dog
Kitty Diskussion: Vet du vad din katt jamar betyder?
Fergie Schnauzer
Jag trodde att det upp
Hundarnas Flu: Ny hund Flu i över överfulla djurhem
Dra nytta Koi Avel

Leave a Reply