Symtom och behandling av maskar i katter

Worm är parasiter som kan angripa katter. Det finns flera typer av maskar som katter kan få, inklusive hjärtmask, hakmask, spolmask, maskar mage, och bandmask.
Hjärtmaskar är maskar som tar upp residens i hjärtat och i artärerna som leder till lungorna. De kan orsaka hjärt-och respiratoriska och misslyckande. Det finns läkemedel som behandlar hjärtmaskar hos hundar, men de kan vara mycket svårt att behandla hos katter.
Hakmask (Ancylostoma tubaeforme och Ancylostoma braziliense) bor i tunntarmen. De får sitt namn från sina hakliknande munnar som fäster vid tarmväggen. De livnär sig på den vävnad från tarmväggen och även suga blod från tarmväggen. Hakmask ägg kan ses i en infekterad katt pall med ett mikroskop, men de är inte synliga för blotta ögat.
Rundmaskar (Toxascaris leonina och Toxocara cati) bor också i mag-tarmkanalen. Vuxna rundmaskar är vita eller bruna till färgen och kan vara flera inches lång. De kan vara synliga i en infekterad katt avföring eller uppkastningar. De kan orsaka svår viktminskning hos katter och en pott-bellied utseende.
Mage maskar (Ollanulus tricuspis och Physaloptera) bor i en katts mage. Katter kan få magen maskar genom att äta infekterade insekter som syrsor och kackerlackor. De kan också få magen maskar genom att äta spyor av infekterade katter. Symtom på magen maskar inkluderar aptitlöshet, kräkningar, viktminskning och slöhet. Äggen av magen maskar kan ses i avföringen av infekterade katter under ett mikroskop, men de är osynliga för blotta ögat.
Bandmask (Dipylidium) överförs när en katt äter infekterade loppor eller gnagare. De består av ett huvud och många små segment kropp. Du kan ofta se segment band mask runt kattens anus. De ser ut som risgryn. Bandmask kan orsaka kräkningar och diarré. De orsakar också klåda och obehag runt anus, och infekterade katter kan scoot över mattan på deras bottnar upprepade gånger i ett försök att lindra klåda.
Det bör noteras att det tillstånd som kallas ringorm inte verkligen orsakas av maskar alls. Istället är det en hud svamp som fått sitt namn från det ring-liknande utseende.
Mor katter med maskar kan föra dem vidare till sina kattungar. Katter kan kontraktet maskar genom att komma i kontakt med avföring från infekterade katter. Till exempel kan katter som delar en låda vidarebefordra maskar till varandra.
Människor kan få rundmaskar, bandmaskar, och hakmask från katter, oftast från att komma i kontakt med sin avföring. Folk kan inte få hjärtmaskar från katter, dock. För att undvika att få maskar från din katt, avyttra avföring snabbt och tvätta händerna noga med tvål och vatten. Om din katt visar symtom på maskar, ta henne till veterinären omedelbart för behandling.
Maskar i katter behandlas med läkemedel. Om du har fler än en katt i hemmet, bör alla behandlas, även om de inte alla har symtom. Ta din katt till veterinären vid första tecken på en mask infektion, eftersom problemet kan bli allvarliga om de inte behandlas omedelbart.

Tåg Humane: Använd en chef Halter
Träna din döva hund
Platser att anta Katter i Salt Lake City, Utah
Glowlight Tetra Faktablad
Pet Sugar Gliders är lekfulla och roliga husdjur
De skadliga effekterna av häst och hund Gambing i Arizona
AKC erbjuder ett program för blandras hundar
Symtom på urinblåsan Stenar i hundar
Allt om rasen: Svart Mouth Cur
Svart Neon Tetra Faktablad
Bästa DIY Dog tvättar i San Antonio, Texas

Leave a Reply