Syftet med Withers hos hästar

Manken spelar en mycket viktig roll i en hästs konformation. De fungerar som en viktig fästpunkt för musklerna i nacke och axlar och ge dem välbehövligt stöd. Manken är också av största vikt när det gäller rätt sadel passande för de individer som ägnar sig åt ridsport aktiviteter.
Manken är belägna vid den högsta punkten på axlarna och i huvudsak är placerade på toppen av och mellan skulderbladen. De är synliga som en framstående ås där nacke och axlar möts. Manke kan vara lång och smal, medium och väldefinierade, eller låg och bred.
För att konformation en häst bör i allmänhet ha medelstora, väldefinierade manken. De bör vara nästan i nivå med rumpan eller korset av hästen. Manke som är alltför höga brukar också alltför smala orsakar en felaktig sadel passform. Manke som är för låga möjliggör inte en sadel att sitta bekvämt på hästen i vilket fall det kommer att glida framåt.
Hästar har inte en nyckelbenet sålunda tillåter axlarna att rotera baklänges med lätthet. När kotorna av manken har en större horisontell längd axeln har mer frihet att flytta bakåt. Detta möjliggör en ökning i längden av en hästens steg och således en ökning i hastighet. Denna typ av fri rotation av axeln är också mycket fördelaktigt för hästar som deltar i händelser som kräver att hoppa eftersom det tillåter dem att höja sina knän högt nog för att kunna klara hinder.
Manken spelar en central roll vid bestämning av höjden på en häst. Hästar mäts i händerna och en hand motsvarar fyra inches. Händer för mätändamål avser användningen av våra egna mänskliga händer för att avgöra mätningen. Mätningen görs från marken upp till den övre delen av hästens manke. Manken anses vara den högsta punkten på en häst eftersom den tjänar som en konstant. Huvudet kan höjas och sänkas, därför, anses det inte tillräckligt för att mäta en häst höjd.
Manken tjänar också som en viktig fästpunkt för musklerna i nacke och axlar. De fungerar som en stödjande struktur för dessa muskler utlåning till kraften i hästens främre kvartal. Manken spela definitivt en mycket viktigare roll än många av oss från början kanske trodde.

Var kan adoptera en katt i Ann Arbor
Är pottan Patch rätt för din hund?
Alternativ till de-klösa kattungen
Allt om rasen: tax
Gör din egen ekologiska hundkex
Dog Paw Pad Sprickor: orsaker, behandling och förebyggande
Dog Training: Sortera Goda råd från Bad
The Orange Tabbykatt
Allt om rasen: Golden Retriever
Tecken Din katt kan vara sjuk
En hyllning till Oscar

Leave a Reply