Swine Flu Förebyggande för hundar: Kan Hörntänder blir sjuk?

Kan hundar fånga svininfluensan? Många måste undra om svininfluensan viruset kan plockas upp av sin hund, om deras husdjur kan då bli sjuk, och om hunden kan passera svininfluensa till någon petting hunden, eller ens borsta upp mot hunden . När allt vet vi att svininfluensaviruset kan överleva på döda ting som kundvagnar, räknare kontanter, pengar, ställningar kläder, bilar, you name it. Kan svininfluensa förbli livskraftig på en hund?
Även om en hund inte kan bli sjuk av svininfluensan, har du funderat kanske om en person kan smittas av svininfluensan genom att komma i kontakt med en hund, vars päls har nyligen varit mottagare av svininfluensan organismen. Jag frågade, kan hundar överföra svininfluensa, Ralph Tripp, Ph.D., professor i infektionssjukdomar vid University of Georgia och Georgia Research Alliance (GRA) Eminent Scholar i djurhälsa vaccinutveckling.
Dr Tripp svarade Influensavirus överförs av sekret från luftvägarna och smittförande material. En fomite är ett livlöst objekt som mikroorganismen kan överleva. Rapporter är att denna nya stam av svininfluensa mikroorganism kan överleva upp till 48 timmar på fomiter. Men kan svininfluensan bugg överleva på en hund? Eller katt, för den delen?
Dr Tripp förklarade, det är möjligt att influensavirus kan överföras från päls av ett husdjur förorenat via sekret från luftvägarna eller fomiter från en infekterad individ sprider virus, men mycket osannolikt. Det finns flera skäl till varför virusöverföring på detta sätt är mindre troligt. Exempel är att den kontaminerade ytan, i detta fall djur päls, skulle behöva överföras till en slemhinna för att tillåta infektion (t.ex., näsa eller mun). Det är osannolikt att det finns tillräckligt med virus i de sekret att effektivt överföra viruset, och viruset är labil i miljön (t.ex. solljus och värme).
Labil innebär att mikroben, efter att ha blivit exponerade för miljön, blir instabil. Så, med alla som allt, bör du vara mycket mer intresserad människa till mänsklig kontakt och människa till fomite (livlöst objekt) kontakt än att göra fysisk kontakt med en hund eller katt, när det gäller att skydda dig från svininfluensan.
Vara mycket medveten om var dina händer är och var de har varit, när offentligt. Och när offentligt eller över folks hem eller var som helst förutom ditt eget hus, rör INTE händerna i ansiktet! Näsan (slemhinna) och ögonen är portaler till kroppen, genom vilken svininfluensa gör inträde. Också omedelbart rensa bort från någon som nyser eller hostar.

Min häst Överlevde hans skada
Allergivänliga katter: Den ryska sibiriska skogen Katt
Låg kostnad Spay eller Kliniker kastrat i Indiana
Var att få en ny katt
Juni är Adopt-A-Cat månad!
Topp 5 kattleksaker
Sanningen bakom vad du verkligen mata dina husdjur
Giant Hundraser: Mastiffs, Newfoundlandshund, St Bernards och Great Pyrenees
Finansiella organisationer som kan hjälpa till med hög veterinär räkningar
Häst Skötsel Fel
Några ord om Utfodring din katt

Leave a Reply