Spjälor i Hästar

Skenbenet i en hästs ben är den stora benet som ligger mellan knäet (främre benet) eller hasen (bakben) och kotan gemensamt. Placerade på vardera sidan av skenbenet är vad som kallas en spjäla. Varje skena är fäst vid skenbenet av ett elastiskt ligament.
Skena ben fungerar som en stödstruktur för skenbenet. De har länge ansetts vara rudimentära strukturer som har förlorat sin funktion genom den evolutionära processen.
Som hästar åldras ligamentet ändras gradvis till ben, en process som kallas förbening. Detta sker på grund av antingen den naturliga åldrandet eller som ett resultat av skador på ligament från stress eller skada. När denna situation uppstår ligamentet förlorar väsentligen dess elasticitet orsakar skenbenet, spjälor, och ossifierade ligament att smälter samman. Detta kan resultera i smärtsam inflammation som i sin tur kan förvärras av aktiviteter som löpning, hopp, och utövar på hästen.
Det finns flera faktorer som kan bidra till att bidra till utvecklingen av skena problem inklusive dåligt skodda hovar, ojämn tillväxt av hoven eller hovar, fysiska skador på benet, övergödning leder överviktiga hästar, felaktig kost, etc. Stress på ett ben på grund av vissa hov villkor såsom aktiv och passiv inför tår kan också orsaka skena problem. Genetiska faktorer har varit kända för att vara ett bekymmer också. Hästar som är kraftigt och aktivt engagerade i hästsport eller aktiviteter är naturligtvis benägna att eventuella skena problem.
Problem förknippade med bettskena kan vara smärtsamma och försvagande ofta gånger resulterar i hälta. Skenan belägen på insidan av benet tenderar att orsaka fler problem än de yttre spjälor. Det förmodas att som ett resultat av dess tillplattade yta längs knäet att den inre skenan utsätts för transport av mer eller en börda i förhållande till vikt och därmed lider mer från konkussiva krafter. En långsam läkningsprocess och den höga risken för re-skada på grund av stress kan göra spjälor ett återkommande problem.
Hälta kan bero på spjälor som är inflammerad och grovt. Den hälta kan förbli konsekvent eller variera genom att komma och gå över tiden. En häst kommer främst uppvisar tecken på hälta när han eller hon håller på att utnyttjas eller kort därefter. Den Concussive kraft trav, galopp, galopp och hoppa kan allvarligt agitera ligament och resultera i omedelbar hälta under denna tid.
Andra tecken på att din häst kan lida av spjälor är bevis på stora och små svullnader som sträcker sig längs den region där skenan benen bor. Vanligtvis inträffar medan ligamenten uthärdade förbening och bör mildras när den slutar. När du kör din hand längs din hästs ben vara försiktig att de kommer att reagera när du trycker på ett område som genomgår en smärtsam och känslig process. Var försiktig och varsam runt din hästs ben om du misstänker att han eller hon lider av spjälor.
Behandling av spjälor varierar allt från din veterinär administrera antiinflammatoriska läkemedel för att låta din häst en plats att vila som innehåller mjukt material att stå i under återställningsprocessen. Din veterinär kommer mer än sannolikt rekommendera en viloperiod för din häst att säkerställa en färdig och framgångsrik läkningsprocessen.
För att lindra risken för att din häst lider smärtsamma spjälor finns det några enkla åtgärder och metoder du kanske vill genomföra. Se till att din häst kompis får en hälsosam, balanserad kost, att han eller hon får tillräcklig hov och hovslagare vård, och alltid kontrollera för eventuella skador på benen. Hästar bedriver ansträngande aktiviteter bör förses med ordentliga tillskott, regelbundna hälsokontroller och kontrolleras dagligen för eventuella problem. Det finns ett brett utbud av produkter som finns på marknaden att stöd för att hjälpa till att minska stress och påverkan på din hästs kroppar från deras hårt arbetande rutiner. Kolla in dessa produkter och be din veterinär för ytterligare råd och idéer om åtgärder du kan vidta för att hjälpa minska förekomsten av skena problem i din häst följeslagare.

Rabatt Damskor passar din budget och ditt liv
Hur man tränar Guinea Fowl att komma när kallas
Vad du bör veta om Feline Osteosarkom
Hur man skär ner på kattallergener genom att ge din katt eller kattunge ett bad
Njursvikt hos hundar
Fördelar med att äga en boxer
Hund och katt vård: Att bli av loppor naturligt
Newfoundland Hundar – Dina Furry Angels
Hur du tränar din hund för livet: Lydnad Utbildning övervinner mest hund beteendeproblem
De Boss Hundar
Kattmynta Allmän information

Leave a Reply