Spara pengar genom att hålla din katt frisk

Som en veteran katt ägare som har sett mer än min andel av kattungar komma och gå från mitt liv, jag vet hur dyrt det kan vara att ta hand om husdjur, särskilt i de senare åren av sitt liv.
Visst du kan spara pengar genom att odla din egen kattmynta, vilket gör din katts leksaker och sängar, putsning sina klor, etc., men de är bara tillfälliga kostnader jämfört med de kostnader du kommer att ådra i din kära husdjur liv från hälsoproblem, och efterföljande veterinär räkningar, om du inte ger en riktig kost och vård hela livet.
Efter inrådan av Holistic Veterinär Dr Richard Pitcairn och Susan Hubble Pitcairn, författare Dr Pitcairn s nya kompletta guide till naturlig hälsa för hundar och katter, och från min egen trial and error, här är vad jag har lärt mig om att hålla husdjur friska och Därför sparar stora pengar: vad man ska mata?
Det finns en överväldigande mängd kattmat på marknaden att välja mellan. Oavsett vad du väljer att mata din katt inte bör innehålla vete, soja eller majs. Dessa korn orsakar allergier hos de flesta djur som kan leda till öroninfektioner, hudproblem, diabetes och artrit.
De mest populära valen är: torrfoder. Torkat, behandlas kattmat inte det bästa alternativet för att mata ditt husdjur, oavsett hur friska tillverkaren hävdar att det är. Men om du måste mata torka av bekvämlighet, glömma Iams och Science Diet och välja en högkvalitativ varumärke som Innova eller Kalifornien Naturals. De är dyrare men innehåller ingredienser ditt husdjur kan faktiskt smälta. Chansen är ditt husdjur kommer att äta mindre på grund av det ökade näringsvärde, vilket är en besparing i sig.
Konserver. En högkvalitativ burk kattmat, företrädesvis utan biprodukter och skadliga kärnor, är ett steg över torrfoder. Det är en bra idé att komplettera din katts torrfoder med burkmat. (Jag smyger även vissa färska, råa marken kalkon eller kyckling i mina katter “konserver och de aldrig vet skillnaden.)
RAW OCH / ELLER hemlagad. Rå mat dieter blir populär i dessa dagar med människor samt husdjur. (När allt när var sista gången du såg en katt rostning en mus i parken?) Råa livsmedel innehåller enzymer, som är nödvändiga för livet.
Du kan köpa fryst rå kattmat som innehåller malet kött och grönsaker eller göra din egen genom att kombinera liknande ingredienser såsom rått kött, grönsaker, ägg och (kokt) brunt ris.
Anta en mer naturlig utfodring schema.
I motsats till vad de flesta kattägare tror katter är inte betare och bör inte tillåtas att äta hela dagen. Detta skapar syror inne munnen som kommer att orsaka tandsten, förfall och slutligen tandlossning. Det kan också göra dem överviktiga, vilket får dem att utveckla diabetes, och utfodring alltför ofta inte tillåter kattens kropp att avgifta, vilket kan leda till njursjukdom.
Katter är jägare av naturen. I naturen, fånga de och äter sitt byte endast en eller två gånger om dagen. Dr Pitcairn rekommenderar anta att schema och låta katten bara 20 minuter att äta varje gång dess matas. Efter några dagar av anpassning till schemat, kommer din katt avsluta förmodligen sin mat på mindre än 20 minuter.
Men hundar är naturliga betare och kan äta små mängder under hela dagen utan problem.
Använd naturliga kosttillskott.
Om ditt husdjur redan visar tecken på allergi, njursjukdom, diabetes eller artrit, det finns hopp. Undvik droger och räkningar veterinär genom att lägga till naturliga kosttillskott för ditt husdjur kost. (Du kommer att vilja få en veterinär diagnos så att du vet exakt vad som är fel så att du kan behandla sjukdomen naturligt.)
Bara naturlig Pet (onlynaturalpet) bär ett brett utbud av kosttillskott gjorda just för husdjur. De är relativt billiga och om du kanske måste prova några olika sorter för att hitta de som hjälper din individuella djur kommer dessa tillskott inte skada ditt husdjur som droger kan.
Det är också en bra idé att lägga kosttillskott som probiotika, enzymer, vitaminer och mineraler för att din hälsosam katts kost för att hålla honom på det sättet. Sjukdomssymptom inte alltid dyker upp i katter tills det är för sent.
Använda naturliga Flea Control.
De squeeze-på loppor produkter är inte bara dyra och illaluktande, men de är fulla av dödliga kemikalier som sippra in ditt husdjur kropp (liksom din). Det finns naturliga, billigare produkter som fungerar lika bra och kommer inte att ge ditt husdjur cancer eller sköldkörtelproblem.
För säkra produkter, kolla med din lokala djuraffär, holistisk veterinär eller på onlynaturalpet. Jag använder bara naturliga Pet bryggeriets Yeas och pekdatorer vitlök. Vid $ 6,99 för 500 tabletter, det är en stjäla! Denna produkt hjälper faktiskt hålla loppor borta, minimerar spridning och dess B-vitaminer ger min husdjur energi. Bra för hundar och katter.
Använd en naturlig Litter.
Clay kullar har visat sig vara skadliga för katter och många kommersiella kullar innehåller kemikalier som kan komma in din katts blodomloppet. Jag använder Feline Pine eftersom det är ett naturligt alternativ, rimligt prissatta och så lätt att städa upp.
Du kan hitta billigare, generiska versioner som är lika bra. Säkra kullar också kan göras av saker som majs, vete och även strimlad giftfri papper.
Undvik Vaccinationer när det är möjligt.
Ju färre vaccinationer och läkemedel kan ge ditt husdjur, desto bättre. Vaccinationer har varit kända för att orsaka allergier, cancer och autoimmuna sjukdomar. Jag vet att lagen kräver rabies skott på många områden och det är svårt att komma runt det, men de flesta rabiesvaccin behöver inte ges årligen eftersom de kan vara effektiva för 3-5 år. (Kontrollera med en veterinär du litar på att vara säker.)
Om du håller ditt husdjur friska med god mat och kosttillskott, behöver du inte hjärtmask mediciner eller onödiga vaccinationer. Ju friskare ditt husdjur den mindre känslig är det att parasiter, såsom loppor och maskar också. Så du kommer att spara pengar på parasitbekämpning produkter.
Ha i åtanke.
Även verkligt högkvalitativa livsmedel och kosttillskott kan vara dyr, i det långa loppet kommer de att spara pengar, spara din katt från onödig smärta och lidande, och förlänga din kära husdjur liv. Och det är en besparing du kommer att minnas.

Skillnader och likheter mellan Ducks, svanar och gäss
Kostnaderna för att äga en hund
Amerikansk cocker spaniel: hudproblem, vårtor
De fem bästa Halloween för hundar
Halloween Theme Park Events på Long Island
Hundbur Träningstips
Varför raspiga kunde inte komma till arbetet
Är pottan Patch rätt för din hund?
Vilken fågel lägger största ägg?
Colonial Anemoner: Hur du får ut mesta Färg från dem för ditt akvarium
Pristella Tetra Faktablad

Leave a Reply