Spara din katt från Hematuri-Blod i Cat Urin

Hematuri är en medicinsk term som betyder blod i urinen, eller förekomst av röda blodkroppar i urinen, för att vara mer specifik. När din veterinär diagnoser din katt med mikroskopisk hematuri, innebär detta att även din katts urin kan se normal, är röda blodkroppar i urinen, när de undersöktes under ett mikroskop. Å andra sidan innebär grov eller makroskopisk hematuri blod i urinen kan ses med blotta ögat.
Varför din katt lider hematuri? Enligt veterinärmedicin, finns det olika förhållanden som orsakar din katt att tömma blod i urinen. Bortsett från olyckor och skador, komplikationer i urinvägarna, urinblåsan, njurar, som infektioner, är tumörer eller stenar kända orsaker hematuri. Förgiftning kan också vara orsaken till blodet ansvarsfrihet din katts urin. Om till exempel orsaken inte kan diagnostiseras, kallas det idiopatisk.
Blod ansvarsfrihet din katts urin är inte det enda tecknet på att din katt kan lida av några allvarliga medicinska tillstånd. Om du ser att din katt, som brukade vara mycket aktiva, blir slapp och oemottagliga, kan det vara en orsak till oro, särskilt när dessa förändringar i beteende tillsammans med viss smärta i magtrakten. Om du också märka att ditt husdjur ofta kissar än vanligt eller har ont när man kissar, kan dessa vara tecken på att din katt känner något dåligt.
Oavsett orsaken måste katten hematuri omedelbar läkarvård, särskilt av en veterinär.
Bortsett från fysiskt undersöka din katt skulle en veterinär kör vanligtvis på några laboratorietester för att bekräfta och fastställa orsaken till din katts hematuri. Dessa tester kan omfatta urinanalys, blodstatus eller ens en buken ultraljud. Dessa diagnostiska prov hjälper ta reda på vad din katt lider och rädda sitt liv.
När du märker blod i kattens urin, tveka inte att köra din veterinärklinik för korrekt åtgärd.
Eftersom det finns olika orsaker till hematuri, kan varje sak måste behandlas annorlunda. Normalt är det första steget av behandlingen med din katt vän får tillräckligt med vatten. Uttorkning är vanligt för katter som lider av hematuri.
I fall när din katt är diagnosen sten i urinvägarna eller urinblåsan kan stenarna avlägsnas genom kirurgiska ingrepp. Om du känner att öppen kirurgi är riskabelt, kan vissa veterinär utövare rekommendera speciella dieter som skulle hjälpa lösa stenen i din katts blåsa. Men det beror på storleken på stenen.
Veterinärer kan också ordinera antibiotika för att behandla orsaken till din katts hematuri. Speciellt om din katt har fått diagnosen en infektion kommer antibiotika dödar och eliminera dessa bakterier som orsakar blod ansvarsfrihet din katts urin. I fall där förgiftning är bekräftade orsaken blod ansvarsfrihet, skulle din katt behöver extra dos av vitamin K.
Urinvägsinfektion är faktiskt anses vanliga problem hos domesticerade husdjur, katter. Din katts urinvägar ger sökvägen till där urin lämnar, men samtidigt för vissa bakterier att komma in De höga halterna av urea i din katts urin är ansvarig för rengöring denna väg sätt och de bakterier som är potentiella orsaker till infektion. När din katt inte ofta inte urinera, händer dessa spolning processen inte som även kan påverka andra vitala organ som urinblåsa och njure. I slutändan blir infektion svår och blod urladdning i urinen blir uppenbar.
För att förhindra att detta händer, se till att din katt får tillräckligt med vatten eller fukt i sin kost. Att ha en ren kattlådan kan också hjälpa till att minimera bakterietillväxt och infektioner, särskilt de bakterier från katt avföring.
Om du inte vill utsätta ditt husdjur till de starka effekterna av antibiotika, det finns naturläkemedel och naturläkemedel som finns på marknaden. Dessa naturliga medicinering verkar att bibehålla de normala pH-nivåer i urinvägarna. När du köper naturliga botemedel mot din katts urinvägarna hälsa, se till att de innehåller aktiva ingredienser såsom Arctostaphylos uva ursi, ört Berberis vulgaris, Cantharis (6C), Staphysagris (6C) andLactose. Dessa naturliga ingredienser har visat sig bidra till att upprätthålla en hälsosam urinvägar och urinblåsa.
Blod i kattens urin, oavsett dess orsak är en alarmerande medicinskt tillstånd som skulle behöva din veterinär uppmärksamhet. Den goda nyheten är att det finns så många alternativ att förebygga, diagnostisera eller bota detta tillstånd i din katt vän, om du agera på det direkt.

Detaljerad Training Guide för hundägare som vill lära sina husdjur teckenspråk
En kärleksfull djurägare Guide till Pet Begravningsplatser i Austin, TX
Hur du tränar utan koppel Tillförlitlighet
De Boss Hundar
Friska Care Tips för äldre hundar
Återhämtning efter din hunds Ortopedisk förfarande
Undervisning din Golden Retriever Hur Umgås
Fem intressanta fakta om berömda Clydesdale hästar
Historien om Exotic Vita huset husdjur
Nackdelen med hunduppfödning
En Dog Day Meditation: Gud och min hund

Leave a Reply