Skramlande Beteende hos fåglar: vad som orsakar det, hur man undviker det

Skramlande beteende kan skiljas från mobbning beteende eftersom den senare tillämpas på eventuella rovdjur, medan skramlande är specifik för en enskild mål. Många fåglar kommer mob ugglor och katter, även om de är bara sover eller vilar, uppenbarligen för att de tror att alla ugglor och katter är rovdjur. Ett slags boet skydd beteende liknar mobbning sker också när folk går förbi en Mockingbird boet och Mockingbirds flyga på sina huvuden och åtminstone låtsas att picka på dem. Detta händer ofta längs stadens trottoarer när fåglarna häckar i ett träd över en vanligt trottoaren. Men detta är inte specifikt för den person, kommer de att flyga på någon som går förbi. Skramlande, är emellertid begränsad till ett speciellt syfte med rädsla, såsom en individ som har setts skada andra fåglar.
En nyligen NPR intervju med professorerna McGowan och Marzluff diskuterar märkliga men relevanta förmåga fåglar att känna igen enskilda människor, efter endast en traumatisk händelse. De rapporterade att när de hade banding barn kråkor (som krävde att de fångar fåglar i boet och sedan släppa dem utan att skada) skulle föräldrarna blir mycket upprörd, och efteråt skulle flockar av kråkor skrika på de specifika fågel banders när de såg dem i grannskapet. De skulle pekas ut för högt ogillande även när de spelade tennis med andra människor i området som ignorerades.
De testade detta genom att köpa masker på en kostym butik (de försökte ett monster mask och en Dick Cheney mask) och de fann att om de bar en mask när band fåglarna skulle föräldrarna sedan skrika på dem när de bar den masken runt grannskapet. De testade detta ytterligare för att se vilka funktioner av masken var att känna igen för kråkorna och de fann att om de fast masken på upp och ner kråkorna skulle vända huvudet upp och ner för att få en bättre titt på dem, och sedan squawk bort. Detta får mig att vilja reta barnet kråkor och sedan köra runt kvarteret bär en upp-och nedvänd Dick Cheney mask, bara så att jag kan titta på alla kråkorna vänder huvudet upp och ner och squawk på mig. ok, inte riktigt, men vem säger vetenskapen inte kan vara kul?
Vad orsakar Skramlande
Konrad Lorenz skrev mycket om detta ämne i studier av djurs och människors beteende, sid. 6-11, och han beskriver den märkliga metalliska skramlande samtal regisserad av kajor på objektet av larm, som kan skiljas från sina många andra samtal. Han fokuserade på vad som utlöst beteendet. I sina kommentarer var det utseendet på en fågel (eller något misstas för en), som hålls i handen, som utlöste svaret. Han berättar att skramlande svaret provocerad när kajor, som han höll för studier, såg honom med annat kaja i handen, även om han inte var illa det. Han var också riktade när de såg honom bära ett par våta svarta badbyxor genom trädgården. Han anade att väven i badbyxor som föll slappt misstog för en död fågel. Och han rapporterade att några kajor attackerade en annan kråka, som de inte normalt har ett problem med, när de såg det bär en övergiven fjäder för att lägga till sitt bo. Han berättar att även en presentation av en enda stor svart fjäder räckte för att utlösa skramlande svar. Konrad Lorenz begränsade sina iakttagelser till kråkfåglar, fåglar kråkan familjen, inklusive kråkor, korpar, kajor, kråkor och skator.
Min erfarenhet med flamingos och hökar
Skramlande beteende är inte begränsat till kråkfåglar. Jag brukade arbeta som volontärer i den grafiska avdelningen på ett zoo, och jag samlar flamingo fjädrar i flamingo bur (med tillstånd), men höken närheten såg mig. Han skulle ha ätit en flamingo om han kunde förutom att de är för stora och han var i en bur, men han har ingen sympati för dem. Men han började skrika på mig när jag kom ut ur flamingo bur med en handfull stora mycket rosa flamingo fjädrar, och efter det fortsatte han att skrika på mig när jag gick förbi. Detta var mycket pinsamt, eftersom han skulle plocka mig ur det gemensamma loppet av turister i djurparken, trots att jag var på standard gångväg som gick runt burarna, och det fick mig att känna ganska iögonfallande. Detta varade ca 30 dagar, och sedan han glömde mig, till min stora lättnad.
Hur undvika att bli skramlade.
Gör råna inte bon eller på annat sätt skada fåglarna. Jag gissar att du inte planerar att ändå, men det brukade vara en helt normal sport för pojkar. Jag antar att om du måste sluta sig fåglar eller hantera dem av någon annan (lagliga) anledning, kanske du vill bära en mask. Forskare som hanterar barn rovfåglar (hökar etc.) bära hjälm eftersom dessa fåglar kan slå dig död.
Om du vill samla fjädrar, lägg dem i en brun papperspåse (ej klar plast) och försöka vara diskret om det. Fjädrar fälls naturligt och det skadar inte att plocka upp dem för att använda för att göra ving pennor eller för hantverk projekt. Men vänder ryggen till alla typer av fåglar du ser och sätta fjädrar utom synhåll snabbt. Om några fåglar ser du bär en fjäder i handen kan de tror att du ätit resten av fågeln!
Referenser
NPR rapport The Crow Paradox 27 juli 2009 av vetenskapen korrespondent Robert Krulwich, där han intervjuade Kevin McGowan av Cornell University och John Marzluff vid University of Washington.
Lorenz, Konrad, studier i djurpopulationer och uppförande, vol. Jag, övers. av Robert Martin, Harvard University Press, Cambridge, Mass, 1970.

Reptiler och hur att hysa dem
Hur man förbereder ditt hem för en valp
Min älskade hund Boomer
Tassar och fred i Craig Road Pet Cemetery
Vad vill du nu?
Olika arter av Parrot
10 Essentials för din nya valp
Deprivation
Top Ten bästa hundarna för familjer
Hur du håller din katt Rengör
Mahogny och läder

Leave a Reply