Skötsel av hundar med allergier

Vissa hundar utvecklar allergier precis som människor gör. Eventuella allergiska reaktioner orsakas av reaktioner på loppbett, alltför små näsgångarna, svår matsmältning och även sin egen ilska och hår. Raser som är kända för att ha allergier är terrier, Bishon frise, beaglar, retrievers, boxare och set. Däremot kan alla eventuella hundar har allergiska reaktioner mot något i sin omgivning.
Vanliga allergiska reaktioner är rå hud från överdriven repor, hår saknas i fläckar, röd hud, hosta, nysningar, nässelutslag, kraftig slickande av tassar och överdriven tugga. Andra tecken är diarré, rinnande ögon och kräkningar.
Dessa allergiska reaktioner kan pågå i bara några dagar, men om de går iväg och sedan återvända, boka tid för att se en veterinär omedelbart. Vissa allergier kan elimineras genom att ändra hundens mat eller loppa krage eller veterinären kan ordinera medicin.
Ibland en hund humör kan förändras eftersom han lider en allergisk reaktion. Han kan vara irriterad, arg, klängig eller slö. Inget belopp av disciplin fungerar under en allergi attack. Hjälp ditt husdjur genom att upptäcka orsaken och behandling av hans allergi attack direkt. Dröj inte ta honom till en veterinär. Håll också ett register över sina symtom och reaktion på behandling.
Vissa mindre raser utvecklas andningsproblem när de blir äldre. Det bästa sättet att hjälpa honom andas lättare är att hålla sin omgivning ren genom att dammsuga ofta. Också överväga att köpa en luftrenare för att eliminera damm och allergener. Din hund behöver motion varje dag, men det är bäst att spela med honom inne på kalla dagar för att hålla honom från att fånga en förkylning och göra sina andningsproblem värre.
Om ditt husdjur är allergisk mot loppor, bada honom i ett schampo som dödar loppor och deras ägg. Rid ditt hem av loppor så att han inte kommer att åter-angripna. Ditt problem kan elimineras med en matta spray eller kan vara tillräckligt stor för att anställa en exterminator. När loppor är borta, spraya din hund varje gång han går utanför. Använd inte spray på öppna biter eller repor.
Om din hund lider av kräkningar eller diarré, kunde han vara allergisk mot sin mat. Se till att en veterinär avgör om det är hans mat eller en inre tillstånd.
Det är inte mycket du kan göra för att hjälpa ditt husdjur om han är allergisk mot sitt eget hår eller ilska utom försöka hjälpa honom med hans symtom. Håll honom borstade och tränas varje dag för att hålla överflödigt hår och ilska till ett minimum. Bada honom en gång per månad. Din veterinär kan föreslå en antihistamin för att minska symptomen.
En hund med allergier kan leva ett relativt normalt, lyckligt liv om du hjälpa honom så mycket som möjligt med symptomen. Täta besök hos veterinären kan ge dig de svar du behöver för att bekämpa symptomen som kan göra honom olycklig. Regelbunden pälsvård kommer också att hålla dig à jour med eventuella problem. Din hund kommer att älska dig för din oro.

En hyllning till Abby
Topp 10 Mix hundar: hitta rätt Companion för dig
Fem godsaker att skämma bort dina katt
Little kända fakta om djur.
Holistic Pet Care – Traditionell Kinesisk Medicin
Grundläggande illervård
Farm Town Guide till att köpa Topiary
Hur man gör en Swing häst Däck
Utmaningen i hundaveln
Skötsel av hundar med Hip och ledbesvär
Är din hund Dominerande?

Leave a Reply