Skötsel av dina valpar ögon och öron

Leta i valpens ögon berättar deras uttryck. Hålla din valp med rena och friska ögon och öron kommer att förlänga valpens lyckligt liv.
Låt inte valpen hänga huvudet ut genom fönstret. Vi vet att de älskar att göra det och det är förmodligen därför de har bilturer så mycket men det kan vara en risk för sin vision.
En sten, en sten, sand eller stort fel kunde flyga in i deras ögon vilket får dem att förlora sin syn.
Om valpen har långt hår hålla den klippt ur deras ögon.
När du ger din valp ett bad ska du bara lägga en minimal mängd tvål runt ögonen. Sätt schampo på fingertopparna så att du kan styra om det går på huvudet. Det är bäst att använda Johnson och Johnson baby schampo runt ögonen så att det inte bränner.
Om din hund har korta, kuperade öron, inte gå dem i regnet. Vattnet kommer att gå direkt i deras öron och kan orsaka skador.
Valpen har skorpa runt ögonen. Du bör ta bort denna med några dagar så att den inte irriterar ögonen. Jordskorpan kan klia sina ögon och orsakar det att bli irriterad. Det kan tyckas grov men det är verkligen inte så illa, särskilt eftersom det är för deras hälsa och det ser bättre.
Oavsett om din valp har öron eller korta kuperade öron de alla kräver vård. En diskett eared hund kräver lite mer vård.
Inte bara valpar njuta av att ha sina öron masserade, är det bra för deras hälsa. En hund med kuperade öron kommer att få mer luftflöde än floppy eared hundar.
När badar din valp ska du sätta en bomullstuss i öronen för att förhindra att vatten tränger in i öronen.
Efter badet valpen använda ett öra rengöringsmedel som din veterinär rekommenderar. Häll lite på en bomullstuss och torka av insidan av örat. Gå inte för långt in i örat och se till att torka av den med en ren bomullstuss efteråt.
Använd inte en tops på din hunds öron, kan detta skada deras trumhinnan.
Om du märker att din valp har röda öron, de skakar huvudet mycket, repor, har ett utsläpp eller dålig lukt gjorde måste du ta valpen till veterinären för en infektion.

Klippning din häst att se fantastisk för en show
Fergie Schnauzer
Att hitta en förlorad Pet
Bästa stor ras hund livsmedel
Maneter: Lägga till en till din akvarium
10 “x 8” viktorianska hund Kennel Kit
Great House Training Tips för hundar
Pet Care: Corn Snake
Mest effektiva tips för potträning valpar
Vilken typ av husdjur är rätt för dig?
AKC erbjuder ett program för blandras hundar

Leave a Reply