Skötsel av din Pomeranian valp

Den pommerska är mer allmänt kallas Pom eller Pom Pom. Denna mycket populär leksak rasen valp kommer med sina egna speciella utmaningar.
Mat och vatten.
En Pomeranian valp är liten, bräcklig och känslig. Vatten måste göras tillgänglig vid alla tidpunkter, och mat ges tre gånger om dagen när de är helt avvanda från sin mamma. En Pomeranian valp, liknande andra hundar leksak rasen, är känsliga för hypoglykemi eller lågt blodsocker. Det är därför det är viktigt att mata ofta, och vara säker på att de äter varannan timme.
Om du har andra hundar i hemmet, mata din Pomeranian valp för sig, så att du kan vara säker på att de äter. Om du är orolig för hypoglykemi, kontrollera valpens tandkött att se till att de är rosa, inte blek eller vit. Också titta på din valp att se till att de fortsätter att vara aktiva, och inte blir slö.
För extra näring, ge din valp en dos av en hög kalori tillägg en gång om dagen. Märken som Nutristat är billiga, kan köpas på de flesta djuraffärer, och erbjuder ett stort lyft för valpens näring.
Sömn och vila.
Pomeranian valpar behöver också en hel del vila. En tumregel är en timmes vila efter 20 minuters spel. Var noga med att inte överstimulerar valpen, och ge dem en bekväm och lugn plats att vila.
Tänder.
Dessa små ras skönheter är också känsliga för tänder problem som de gamla, bland annat att förlora sina tänder i förtid. På grund av detta, är det viktigt att mata en diet som huvudsakligen består av torrfoder, och undvika livsmedel. Din veterinär kan också rengöra din Pomeranian valp tänder på sin ordinarie kontroll.
Grooming.
Din Pomeranian valp behöver borstas eller kammad en gång per dag, på grund av sina långa rockar. Om detta hålls på, bör denna process inte ta bara några minuter, och gör att du kan spendera lite kvalitetstid med din valp. Nails bör också hållas trim. Små hundar tillbringar ofta mindre tid utomhus än större hundar, och kommer därför inte att ha så mycket möjligheter att fila ner sina naglar på betong. Trimma tips från din valpens naglar så fort de börjar känna skarp.
Hälso-och sjukvård.
Valpen ska se en veterinär genast att få på en vaccination och avmaskning schema. Din Pomeranian valp bör avmaskas vid 2,4,6 och 8 veckors ålder. Vaccinationer bör också börja omkring 8 veckors ålder. Din Pomeranian valp kommer att kräva 4 uppsättningar skott, ca 2 veckors mellanrum. Efter detta kommer din valp att ha en 6month kolla upp, och sedan årligen besök för booster skott och kontroller.
Din Pomeranian valp kommer förhoppningsvis leva till cirka 15 år. Att förbinda sig till att ta hand om en valp är ett stort åtagande. När du är osäker om hur du sköter din valp, kontakta din veterinär. Genom att ge din valp rätt vård och massor av kärlek och uppmärksamhet, är du säker på att ha en vän för livet!

Användbara tips för uppfödning av kycklingar
Coyote Attacker i djur
Hundar är Osjälvisk
Tips för att köpa din första hund eller valp
Illrar och din familj
De främsta skälen Det är bra att vara en MMA Enthusiast Del 2 av 2
Tand Bölder hos hundar
Rom Veterinary Center PC i Rom, Pennsylvania
Holistic Pet Care – Traditionell Kinesisk Medicin
Hur man väljer en papegoja bur
En titt på Arbeta Hundar på amerikanska gårdar

Leave a Reply