Skillnaden mellan en Veterinär och en veterinär

Området veterinärmedicin, precis som för humanmedicinen, blir mer och mer komplexa som tekniska framsteg ökar olika behandlingsalternativ som finns tillgängliga för patienterna. Nu, mer än någonsin, speglar veterinärmedicin mänsklig medicinsk behandling. Idag, djur genomgår framgångsrikt katarakt extraktioner ersättare höft, och införande av pacemakers precis som deras tvåbenta motsvarigheter gör.
Dessa framsteg har lett till ytterligare specialisering inom det veterinärmedicin. I början av människans medicinsk praxis, graderad medicinska skolor allmänläkare eller den så kallade husläkare som var mångsysslare. Allmänläkaren föreskrivna medicin, levererade spädbarn och utförde operationer. Sedan längs kom specialisering. Nu finns kardiologer, lungläkare, neurologer, ortopeder, etc.
De traditionella veterinärer liknade allmänläkare eller husläkare. De diagnostiserade djursjukdomar, förskrivna läkemedel och utfört nödvändiga kirurgi. Specialisering beror på typen av behandlade djuret och inte den typ av behandling administreras. De veterinärer som specialiserat vanligtvis antingen i små djur, husdjur eller djurparksdjur.
Däremot har framsteg inom diagnostiska och terapeutiska metoder har lett till mer omfattande specialisering inom veterinärmedicin. Den American Veterinary Medical Association erkänner 20 olika specialiteter i veterinärmedicin. En av dessa är kirurgi.
För att kvalificera som veterinär, veterinären, efter examen från veterinärmedicinska skolan måste genomgå tilläggsutbildning, en praktikplats och hemvist och sedan passera en rigorös examen. Således veterinären har haft ytterligare utbildning och praktik i hans specialitet. Så skillnaden mellan en veterinär och en specialist är i princip samma som skillnaden mellan en allmänläkare och en specialist inom humanmedicinen. Specialisterna har fått ytterligare utbildning och praktik utanför deras examen.

Allt om rasen: baskiska Shepherd Dog
Hur du håller din hund säker från risker Sommar Hälsa
Komma igång med ett nytt akvarium
Kungspyton vård och utfodring
Loppor och fästingar: en mardröm för husdjur och Du
Att hålla en Tarantula som husdjur
Nuheart Hjärtmask Medicin
Luxation av armbågen hos hundar
Roliga utomhusaktiviteter alla kan njuta med sin hund
Hund Dikter för National Dog Day: Barks med Hjärtan
Allt om rasen: Plummer Terrier

Leave a Reply