Skador av huskatter för miljö

. Dagen sweltering när jag tryckte öppnar bildörren. Det enda jag kunde tänka på var att komma ut ur den klibbiga bil med ingen luftkonditionering och få åtminstone en del av den svala brisen som nekades mig insidan som plåtburk. Jag drog min fot fri från skräp som strö i botten av den gamla bilen och gick steg ut på trottoaren när jag slutade, fot i luften.
Ett uttryck för sympati flydde mina läppar när jag tittade ner på de svaga lilla kroppen som låg på trottoaren. Det är vit-rosa hud visade tydligt genom ned som just börjat bli lite fjädrar. Det är små ögon var stängda för alltid. Det verkade vara en baby robin.
Sy fick nog det. John berättade klokt när han gick runt baksidan av bilen att stå bredvid mig. Min brorson såg ner med mig på den lilla fågeln en stund innan vi flyttade in i huset. Han fortsatte som vi gjort en kort promenad uppför trappan, hon som hela tiden, så länge de är på en gren hon kan komma till. Hon gör det till det mesta.
För säkerheten i djurlivet, andra husdjur, människor och till och med katten själv, strängare lagar måste införas om ägarförhållandena i katter.
Det är en situation som är alltför välbekant. Många antar en katt från en annons eller en lokal djurhemmet, tänker att de gör något ädelt genom att spara ett liv. De tar katten hem, sätta ut en maträtt av mat och lite vatten tillsammans med en låda och sedan låta katten ha sin frihet att ströva omkring i och utanför efter behag. Eftersom katter som bor på detta sätt kräver ett minimum i vägen för vård, det är typ av ett sätt att göra en god gärning utan att utöva en stor insats. Problemet är att detta liv som de har sparat nu kommer att äventyra andra liv på grund av detta oansvariga ägare
Det finns över 90 miljoner sällskapsdjur katter i USA. Av dessa är endast ca 30% som endast hålls inomhus och / eller koppel tränade (American Bird Conservatory 2008). Resten får utomhus, åtminstone en del av tiden, att vandra obevakad. Många får gå i och utanför efter behag.
Totalt sett är folkopinionen i USA att tillåta oförändrade katter (katter som inte har kastrerade och kastrerade) att ströva är helt oansvarigt. Denna förståelse kom till när enkel kalkyl applicerades på katt reproduktion. Den amerikanska Humane Association säger om 2,8 kattungar resultat från varje romantiska förbindelser mellan två vilda katter. Med två kullar födda varje år, och de nya katter har kattungar egna, siffrorna ökar exponentiellt. Det är 12 kattungar på ett år, sedan 66, sedan 382. Vid 10 år, finns det 80.399.780 katter, alla härstammar från dessa två effektiva återgivning (Marshall, 2008). Trots att många människor lyssnade till denna svindlande faktum, katter fortfarande i stora mängder i djurhem som en följd av oansvarig ägare. Förvildade katter nu tas i ett program.
Ansvarsfullt ägande fortsätter med vaccinationer, för säkerheten för allmänheten samt
djuret. Nästan varje stat kräver att ägarna vaccinera sällskapsdjur katter, men inte många ägare faktiskt hänga på vaccinationer. Enligt en studie vid University of Wisconsin-Madison School of Veterinary Medicine, endast 25% av alla katter får aldrig sina grundläggande skott. I fri roaming djur är särskilt ett problem, eftersom många av de sjukdomar är så lätt sprids genom avföring eller ens luften. Under sådana förhållanden, är det inte svårt för sjukdom att få fotfäste. (Banak, 2008).
Det finns nu en växande oro för att fri roaming katter sprider allvarliga sjukdomar till vilda katter, såsom Florida Panther, bobcat och puma. Forskare anser att huskatten är källan till den plötsliga förekomst av felin leukemi i dessa arter (Coleman, tempel och Craven, 2008). Den ovaccinerade fritt roaming djur kan orsaka fara för människor också. Enligt veterinär folkhälsovetenskap Institutionen för North Carolina, den inhemska djur som oftast smittade med rabies är katten. För att illustrera detta, år 2007 i North Carolina, var 20 katter hittades med rabies jämfört med 4 hundar (NCSLPH 2007). Rabies är en dödlig mellan arter sjukdom. Den kan passera från en katt till praktiskt taget alla andra däggdjur, inklusive människor, och överförs genom saliv. Om ditt husdjur biter någon och rabies misstänks måste djuret förstöras eftersom testning för rabies görs på djurets hjärna obduktion (NCSLPH 2008).
Utöver detta, är katter förödande för en miljö. Katter dödar miljontals fåglar varje år och ännu högre siffror i den lilla däggdjur befolkningen, däribland gänget, kaniner och ekorrar (American Bird Conservatory 2008). På grund av deras naturliga instinkt, katter dödar den enkla glädjen att jaga och döda. En studie har flera katter presenteras med sin favoritmat och får äta. Samtidigt äta, var en gnagare släpptes framför katten. Alla katter i studien slutade äta, dödade gnagare och gick sedan tillbaka till sin mat, lämnar gnagare överblivet (Adamec, RE 1976). Flera studier har visat att den genomsnittliga fri roaming katten kan döda mer än 2 fåglar, små reptiler och / eller små däggdjur per dag, som i genomsnitt över 100 dödar per år. När betraktas med antalet fria roaming katter, resultaten är häpnadsväckande. Var dessa dödar helt enkelt skadedjur, så ingen skada skulle ske. Men en stor andel av de dödar är sångfåglar, även de på hotade arter listan. I situationer där en art redan kämpar, kan införandet av ett rovdjur som denna tippa lätt balansen mot utrotning. En studie på katter som hade klockor som sitter på sina kragar visade att det inte fanns någon verklig skillnad i antalet fåglar som katterna fångade. Av de fåglar som lyckas fly, de flesta dör. (American Bird Conservatory, 2008).
Utöver allt detta, katter är konkurrensen om naturliga predatorer, såsom ugglor. Konkurrensen om livsmedel kan skada djurlivet att katten aldrig vidrör. (American Bird Conservatory, 2008).
Neutrum krav är redan på plats i de flesta antagande skyddsrum och inga roama avtal skulle ta lite ansträngning för att lägga till. Många uppfödare av registrerade katter redan kräver denna signatur och löfte om nya ägare till förmån för kattens säkerhet. Den enda anledningen till att de lokala myndigheterna lider människor att låta sina katter att ströva fritt är att en sådan reglering skulle vara svår att institutet. Katter är svåra att fånga och nästan omöjligt att avgöra äganderätten, eftersom ägandet är lätt att förneka en katt. Trots detta är vissa kommuner börjar sätta lagar katt återhållsamhet i kraft. Naturvårdsavtal och katt register börjar att lansera kampanjer som främjar hållande av katter inomhus och erbjuder en hel del värdefull information om hur man lyckas med detta och ändå hålla en glad katt. Faktum kvarstår dock att växande kattpopulationer orsakar allvarliga problem.
Referenser: Adamec, RE 1976. Samspelet mellan hunger och Preying i Domestic Cat (Felis catus): En adaptiv hierarki? Behavioral Biology. 18:263-272.
Amerikanska Bird Conservatory, 2008. Huskatt predation på fåglar och andra djur. Amerikanska Bird Conservatory kattens inomhus kampanj. 2.4
Banak, T. (2008 Låg Vaccination Pris amerikanska valpar och kattungar Poses större risker. University of Wisconsin-Madison News. 22 januari 2008.
Kattens inomhus kampanj. Amerikanska Bird Conservatory. Hämtat 7 juni 2008, från
Coleman, J., tempel, S. och Craven, S. (2008 Katter och djurliv: En Conservation fråga. Wisconsin Wildlife Förlängning i samarbete med Förenta staterna Fish and Wildlife Service, National Conservation Training Center, Avdelningen för utbildning. 2
Marshall, SL 2008. Hur Två Frisky Kattdjur kan skapa 80 miljoner fler. Tampa Bay Times. 8 februari 2008. Hämtad 17 juni 2008 från

Positiv Rabies Resultat län 2007. 2008 North Carolina State Laboratory folkhälsa Virologi – Rabies. Hämtat 7 juni 2008, från
Provtagning. 2008 North Carolina State Laboratory folkhälsa Virologi – Rabies. Hämtat 7 juni 2008, från
Veterinär folkhälsovetenskap. (2007). North Carolina State Veterinary Health Department. Hämtat 7 juni 2008, från

Farm Town Guide till att köpa Topiary
Essential Dog Training Utrustning: Saker du måste ha för att träna din hund
Greenies Pill Fickor rädda dagen
Amerikanska Blue Gascon Hound: Specialiserade jakthund
Portugisisk Vattenhund
Ge ditt husdjur något att göra medan du är inte hemma
Övningar för din hund
Offentlig hund går: How to Be Safe och ha kul
Testa dina kunskaper om myter Dog Training
Hamster sjukdomar: Hamster Wet Tail
Pet Care för socker Glider

Leave a Reply