Ska Valpar matas valpfoder?

Alla som någon gång haft en baby valp har inför frågan om att mata den valpfoder eller mata den vuxna mat som de redan mata sina andra hundar. Liksom de flesta valpköpare, är svaret på denna fråga viktig, eftersom det borde vara, eftersom det är viktigt att valpar får den näring som deras små växande kroppar behöver, men samtidigt skulle valp ägare vilja veta om det lilla extra att de betalar för valpfoder är faktiskt bra för deras valp. I en snabb nötskal, är svaret ja. Valpfoder är bättre för en valp än vuxen hundmat.
Alla som någon gång handlat för hundmat har märkt de speciella påsar valpfoder. Men hur många hund eller valp ägare har verkligen tagit sig tid att läsa ingredienserna på påsarna, gjort en del jämföra och gjorde en slutsats om vad som är bättre för deras valp? Jag vågar säga att inte många har. Lyckligtvis veterinärer (veterinärer) är medvetna om skillnaden och är helt bekväm med om att valpfoder är bättre för valpar än vuxna livsmedel, eller åtminstone Dr Eric Barchas, DVM.
Dr Eric Barchas är DVM en San Francisco veterinär som specialiserat sig på små djur, som omfattar hundar och katter. Han ger också sin service till Dogster och catster blogg, där han svarar på frågor som rör hundar och katter, inklusive denna relaterat till valpfoder.
Enligt Dr Barchas är valpfoder som erbjuds i de flesta butiker bättre för valpar eftersom valpfoder i allmänhet har ökat kalorier, vitaminer och även protein än deras vuxna motsvarigheter. En annan skillnad mellan de två typerna av hundmat, är valp kontra vuxen, proportionerna av näringsämnen i varje. Valpfoder formler är ofta utformade så att de näringsämnen proportionerna är bäst för att främja god tillväxt hos valpar.
Numera finns det även valpfoder som är utformade för olika stora hundar, vilket innebär att valpar som kommer att vara stora hundar kan ha olika näringsbehov än valpar av mindre raser. Valpfoder formler för stora hundar kan faktiskt bromsa valpens tillväxten något, så att höftledsdysplasi kanske kan förebyggas, men utan att påverka valpens slutliga storlek som vuxen.
Dr Barchas har kommit till slutsatsen att många företag använder valp formler främst i marknadsföringssyfte och med detta i åtanke, fortsätter med att konstatera att många bevis visar att de flesta vuxna formler också gott näring för tillväxt av valpar. Så bör tillbaka till frågan om huruvida valpar matas valpfoder. Svaret är fortfarande ja, som valpfoder ger de extra näringsämnen som valpar kan använda för att växa till sin potential. Kan de matas regelbundet vuxen hundmat? Svaret på detta är också ja som vanlig vuxen hund mat har näringsämnen, men dessa näringsämnen kommer inte att vara i de proportioner som behövs för att nödvändigtvis stöd i tillväxttakten att ägaren kan kräva av sin valp.

Anta-A-Cat månad i San Francisco, Kalifornien
Kläckning med Broodies (Specifikt Silkie Bantam)
Det mest bisarra hundras
Hur du får din hund att sluta skälla
Några skäl till varför man inte ska ta din hund att arbeta
Har du märkt dessa märkliga men vanliga beteenden av din hund?
Lär dig reglerna hundflock – hundträning
Bästa DIY Dog tvättar i San Antonio, Texas
Shelter fortsätter att vara i kris
Hur Hyr ett husdjur
Profil för Palomino …Kanin!

Leave a Reply