Ska jag Anta en katt?

Funderar du på att anta en katt? Att anta ett nytt husdjur av något slag är ett stort ansvar, så gör dina läxor för att göra ett välgrundat beslut. Jag har sammanställt en lista över svar på vanliga frågor snart kommer att vara kattägare ofta.
Fråga: Är jag redo att anta en katt?
S: Att äga en katt kräver mycket tid och uppmärksamhet. Hur mycket tid kan du ägna åt ditt nya husdjur? Hur ofta kommer du vara hemma för att interagera med den? Kommer du att kunna ta hand om sina fysiska behov, till exempel ge den mat, vatten och en ren kattlådan? Det är viktigt att du besvarar dessa frågor ärligt. Du vill inte ta reda på två veckor efter det att du inte (eller vill) att ta hand om din nya katt.
Fråga: Vilken typ av katt är bäst för mig?
A: Katter, liksom människor, har olika personligheter. På grund av detta, se till att interagera med varje katt innan du bestämmer dig för att adoptera. Tänk på vad du vill ha ut av ditt nya husdjur. Vill du en katt som är lekfull? Har du barn? Vilka är deras åldrar? Vissa katter med en tyst, lugn personlighet kan inte göra bra med högt eller energiska barn.
Q: Vad kommer min nya katt behöver?
A: Bortsett från det uppenbara mat och vatten, inte katter inte behöver mycket väsentliga poster. Om det är en innekatt, behöver du en kattlåda, strö och en skopa. Fyll kattlådan ca 2/3 full med skräp, och byt vid behov. Använd skopan för att ta bort använt strö två gånger om dagen. Ytterligare poster kan innefatta en klösbräda, leksaker och en bur för att transportera din katt till och från veterinären. Om du anta din katt från ett härbärge, är chansen att det redan kastrerade / kastrerad och har sina första skott. Du kommer att behöva boka tid hos veterinären för spik Urklipp och eventuella årliga vaccinationer.
F: Var ska jag gå för att anta en katt?
A: Det vanligaste stället att anta ett husdjur av något slag är din lokala djurhemmet. Processen är oftast mycket kort, och man kan ta din katt hem den dagen. Det är många gånger en liten avgift för att anta och pengarna går tillbaka till skyddsrummet. Du kan också hitta en katt (för det mesta gratis) i din lokala tidning. Dessa katter / kattungar får inte kastrerade / kastrerad eller få sina första skotten, så du kommer att behöva boka tid hos veterinären strax efter antagandet.
Dessa är bara några av de saker du bör tänka på innan den antar en katt. Var noga med att utbilda dig på katt vård. Om du tror att du är redo att anta, besök din lokala kvinnojour. Chansen är stor, du hittar en vän i många år framöver.

Ditt första husdjur råtta
10 bästa jakt Hundraser
Lokala Dog Training Schools i Colorado Springs
Allt om rasen: engelska Foxhound
Hur man väljer en ny katt
Hur ta hand om Land eremitkrabbor
Hur Medicinskt behandla din hund utan att ta ut en andra inteckning
Hur firar Djurens dag på 4 oktober 2009
Top Hundraser för Running
Hur hitta ett nytt hem för din hund
Att hålla en leguan som husdjur

Leave a Reply