Ska du declaw din katt?

Ok, kan detta vara en dålig idé, men jag kommer att ta itu med en mycket livlig ämne för kattvänner. Jag ska försöka hålla mina egna åsikter av detta och bara ge lite fakta. Jag inbjuder alla som vill också lägga till sina egna synpunkter på detta under kommentarer området.
Vad är Operera bort klorna?
Jag antar det första att titta på är vad exakt är inblandad i declawing en katt? Det är ett kirurgiskt ingrepp som görs av en veterinär efter samråd med katten ägaren. Declawing är faktiskt inte ett exakt sätt att beskriva förfarandet. Det är inte bara avlägsna den infällbara klo, men en amputation av den första leden av tassen som innehåller klo. Det rekommenderas att detta förfarande sker när kattungen är mellan tre och fem månaders ålder. Enligt vad jag har läst, verkar de flesta veterinärer inte tro att det gör något verklig skada för katten.
Varför har en katt declawed?
Det finns flera vanliga orsaker att ha en katt declawed. En är att skrapa beteende katter kommer att förstöra möbler / gardiner / matta. Ett annat skäl är att katten kommer att använda sina klor på familjemedlemmar eller andra husdjur, antingen när du spelar eller som en mer aggressiv handling, till exempel när säger tillräckligt med uppmärksamhet, vill jag lite ensam tid!. Jag har också sett det föreslås, men inte av alla, kan det declawing också bidra till att minska möjliga spridning av sjukdomar från kattlådan när en repa går igenom huden.
Varför skulle inte du declaw en katt?
Återigen, det finns flera skäl för att inte declawing en katt. Det declawing Förfarandet är smärtsam, och det tar ca 10 dagar för katten att läka. Under den tiden, på grund av smärta när repor kan en katt börjar undvika kattlådan. Dessutom kan en katt börjar bita eftersom det inte längre har klor för försvar. Om din katt är en utekatt är declawing en dålig idé eftersom du har tagit bort sitt första raden av brott, och även deras första försvarslinjen, som är att kunna klättra ifrån trubbel.
Alternativ för en katt som repor?
Det finns ett par alternativ som du har att spara dina möbler om du inte vill declaw din katt. Den första är att trogna metoden, klösbräda, täckt av mattor, rep eller andra material. Den svåraste delen är att få din katt att enbart använda klösbräda. Konsekvens i utbildning och lite kattmynta gå långt mot detta mål. Ett annat alternativ, och jag var inte medveten om detta tills en vän berättade för mig om det och hur de älskar detta, är en produkt som kallas Soft Claws. Detta är typ av Lee Press på naglarna för Feline världen. De är ett mjukt plasthölje som faktiskt limmas på de tips av klon för att förhindra repor. De dra med klorna och inte skadar katten på något sätt.

Hedgehog Grunderna
Varför din fågel Bites
Hund Förgiftning: Tre typer varje ägare måste veta om
Allt om rasen: Mucuchies
Uppsluppna Teddy Bear Hamstrar tar över Hem
Naturliga hem behandlingar för Hypertyreos i Cats
Brittany Spaniel Dog Breed
Bekanta dig med St Bernard förföljer
Har du den dummaste hund?
Hur göra din hund dina bästa vänner
Hundar är inte bara människans bästa vän, de är också en kvinnas bästa vän

Leave a Reply