Ska du äger en Alaskan Malamute?

Jag räddade nyligen en ett år gammal Alaskan Malamute valp. Hon hade redan bott i fyra hem och husrum när hon var 10 månader gammal innan en regional Räddningsverket kunde rädda henne och sätta henne i ett familjehem situation. Hon var med sin fosterfamilj för nästan 2 månader innan min ansökan om adoption beviljades och jag kunde ta hem henne.
Varför var vacker, söt djur få igenom månader av nedläggning och försummelse? Eftersom barnet den första ägaren såg en film med denna hundras och bara var tvungen att ha en. Medan föräldrarna gjorde omfattande forskning för att hitta en seriös uppfödare, försummade de att göra någon forskning på rasen själv och snabbt fann att de var överväldigad med de behov som deras nya leksak.
Alaskan Malamutes är en stark, stor ras hund som snabbt växer från en söt bebis till en kraftfull tonåring. De har en dubbel päls med en tjock yttre päls och en ullig underull och kräver en hel del pälsvård. De är mycket aktiv och energisk och behöver regelbunden motion. Malamutes är intelligenta, självsäkra och viljestark och bör lydnad utbildade och väl socialiserade. När denna ras inte har tillräckligt med motion, utbildning eller uppmärksamhet, blir de uttråkade och destruktiva.
En Alaskan Malamute är inte hunden för dig om du inte har tid, energi eller utrymme att spela. Leta efter en annan ras om du gillar en fullständigt rena hus, på grund av att de fäller året runt. De kommer inte att vara en bra hund för dig om du föredrar en parkliknande trädgård och gräsmatta för att de gillar att gräva många stora hål. Medan de är intelligenta, väljer de ibland att inte vara lydig. De har också ett byte instinkt och kommer att jaga små djur, fåglar och insekter. De är oftast inte bra med katter eller andra hundar av samma kön. De kan av misstag (eller avsiktligt) riva ett litet barn.
Malamutes är i allmänhet inte Barkers, men de är mycket sång, vilket gör woo ljud och tjuter. De är talare som låter dig veta när de vill ha något eller inte är nöjd med dig eller situationen. Men detta är förmodligen inte hunden för dig om du vill ha en högljudd, aggressiv vakthund.
Dessa är några av de negativa frågorna när man hanterar en Alaskan Malamute. Naturligtvis finns det många positiva punkter när äger denna ras som översvallande kärlek, den leende ansikte och den milda karaktär av en lycklig, välutbildade mal. De kommer att hålla dig aktiv och underhållning. En Malamute är den perfekta hunden för dig om du vill kalla väder, friluftsliv!
Alaskan Malamute är en av mina favorit raser och jag har haft möjlighet att äga och älska tre under min livstid. Min nya lilla flicka (85 kg!) är söt, rolig och älskar att krama och kyssa. Jag ser fram emot vår första vinter tillsammans och många glada år framöver.

Brain Bölder hos hundar
Labrador retriever: En stor familj hund och jaktkamrat
Den Hatchetfish: en fisk med vingar
Att hålla och underhålla Goldfish
Topp 10 Puppy Potträning tips
När vi lämnar hund ensam
Är hunduppfödning grym?
Favoritleksaker och behandlar för din dyrbara Pooch
10 Viktiga tips för bättre Dog Training
Pet Guide: Old Danish Pointing Dog
PetSmart Dog utbildningar

Leave a Reply