Seroma Utvecklingen inom hund

En serom är en samling av serum i kroppen som oftast bildar i en vätskefylld massa. Seromas förekommer oftast efter operationen, när ett stort utrymme har skapats under vävnaden. En seroma kan uppstå efter en spay eller laceration reparation. De förekommer ofta efter stora traumatiska skador såsom Coyote / hunden attack tillfogade sår, där bettet har lämnat ett öppet sår med ett stort utrymme under vävnaden. Veterinärer kommer att försöka reparera såret så gott det går, men ibland seromas bildar oavsett hur bra reparationen var. Vid de flesta tillfällen, veterinären, kommer att placera en dränering i såret för att överflödig vätska (som normalt skulle samla in och bildar en seroma) att rinna ut ur området.
Avloppet är typiskt kvar i såret / snitt i 3 dagar, givet att ditt husdjur inte väljer att ta bort den med sina tänder. Detta 3 dagars tidsram tillåter vävnaden att läka och stänga eventuella fickor av utrymme under dermis att det kan finnas. Avloppet avlägsnas sedan och såret lämnas att läka. Nu, vad händer om din hund gör utveckla en seroma? Hur behandlas det? En seroma är bara en vätskefylld ficka som bildas i ett dött utrymme. Vilka veterinärer kommer vanligtvis göra är att ta en spruta och nål och knacka in i seroma. Läkaren kommer att dra bort så mycket vätska som möjligt genom att dra tillbaka sprutans kolv. När den första vätskan rinner skett, kan din veterinär har du kommit i flera gånger för att tömma seroma. Att göra detta kommer att förhindra ytterligare expansion av vävnaden och förhoppningsvis vävnaden börjar följa efter flera besök. Seromas är inte på något sätt neoplastiska, de är godartade i naturen och är lätt behandlas.
Förhindra seromas är det viktigaste målet för veterinären när det handlar om en skada som en djup bett sår. Ett antibiotikum kommer sannolikt förskrivs så att en infektion inte ställer in Ibland seroma kan bli fylld med infektiöst material. Detta kommer att försena läkningen och gör det svårt för seroma att lösa. Storleken på serom beror på såret / snittet. Du kunde ha en baseball-sized seroma eller en nickel-stora seroma. Hursomhelst är vätskan dräneras tills vävnaden börjar följa och seroma har lösts. När det börjar läka, måste du se till att ditt husdjur inte slickar på snittet / såret. Detta kommer inte bara fördröja läkningen, men störningar i området från slickar kan leda till att seroma att komma tillbaka.

Hur Rengör ditt terrarium på rätt sätt
Produkt granskning: Hartz Gourmet Parakeet mat
Att hålla en Choklad Labrador som husdjur
Vad du ska mata din katt att upprätthålla sunda blodsocker och en frisk katt
Skönheten av små hundar
Små vita Frogs
Declawing Katter: Är det hälsosamt eller nödvändigt?
Holistic Pet Care – frågor
Top 5 hästraser för turridning
5 skäl till varför man inte ska ta din hund att arbeta
Gyllene regler att köpa en Golden Retriever

Leave a Reply