Scissortail Rasbora Faktablad

Scissortail Rasbora Faktablad
Den Scissortail Rasbora, Rasbora trilineata, kallas också Scissortail Shark, och helt enkelt Scissortail. Alternativa vetenskapliga namn är Rasbora calliura och Rasbora stigmatura. Det är inte haj som i sitt beteende och endast vagt haj som i sitt utseende. Den Scissortail Rasbora växer till ca 4 inches (10cm). Det är ganska lugnt och är lämplig för en blandad samling av små fiskar.
Den Scissortail Rasbora kommer från sydöstra Asien inklusive Malaysia och Indonesien.
Denna fisk har attraktiva svarta och vita markeringar på sin svans, och rörelsen av dessa som fisken simmar påminner vissa människor av åtgärden Scissor blad.
Vattenförhållanden
Den Scissortail Rasbora kommer från mjuka surt vatten och det är de idealiska förhållanden för det i ett akvarium. Den anpassar sig till neutralt pH-värde (7) och en viss hårdhet i vattnet. 24 ° C (75 ° F) är en lämplig temperatur. I naturen lever den Scissortail Rasbora ofta flödande vatten, som i en flod eller ström. Lite vatten rörelse från ett filter i akvariet är fördelaktigt.
Mat.
Den Scissortail Rasbora är en allätare. Det kommer att äta en normal fisk mat och älskar levande föda som mygglarver och Daphnia. Frysta blod maskar och fryst artemia också ätit upp ivrigt.
Följeslagare
Den Scissortail Rasbora tycker villkor som liknar de föredragna betingelserna för många av de sydamerikanska tetror.
Några lämpliga följeslagare är Pristella Tetras, Paraguay Tetras, Rummy Tetras Näsa, Harlequin Rasboras, citron Tetras, Neon Tetras, Flame Tetras, Buenos Aries Tetras, svarta Tetras änka, kardinal Tetras, kejsare Tetras, huvud och svans Tetras Ljus, Glowlight Tetras, Neon Tetras, full havskatt, White Cloud elritsa Berg och zebra Danios.
Den Scissortail Rasbora också kan hållas med svärdbärare skulle Glas Bloodfin Tetras, guppy, Endlers guppy och Mollies, men förutsättningarna vatten för en blandning som denna vara en kompromiss mellan de idealiska förutsättningarna för dessa olika fiskar och skulle inte vara perfekt för någon dem.
Avel
Den Scissortail Rasbora är inte en lätt fisk att föda. Honorna tenderar att vara lite större än hanarna och blir fylligare när du är redo att föda. Konditionering fisken med svarta maskar eller annan rik mat som fryst blod maskar är en bra idé.
Uppfödningen Tanken måste ha mjukt, surt vatten. En sänkt vattennivå kan också bidra till att stimulera avel. Renlighet är mycket viktigt för denna art och tillägg av en anti svamp medicin kan hjälpa till att förhindra äggen från att bli smittade.
Den Scissortail Rasbora äter sina egna ägg och spädbarn och föräldrarna bör tas bort efter leken.
Äggen kläcks inom 24 timmar och kommer att ta små levande föda som den finaste skärmad Daphnia så snart äggulan är helt absorberad.
Informationskällor för Detta faktablad.
Aquabank, fisk Profiler, Aqua World, Aquatic gemenskap.

Vanliga Chihuahua Hälsoproblem
Hur man har en födelsedagsfest för din hund
Biljardboll Standards
Tips för Vårda din hund
Följeslagare och Kin, en hyllning till hundar
Allt om rasen: Mucuchies
Förstå Hästar: 10 Häst träningstips för nybörjare
Tips för att köpa din första hund eller valp
Bör du välja en ny valp eller vuxen hund?
Vår vackra värld
Amerikanska Lamalese: Hundar Bred specifikt som Companion

Leave a Reply