Saker jag har märkt om katter

Jag har haft katt för husdjur i många år. Jag älskar mina katter. Men ibland får jag väldigt frustrerad med dem. Här är några saker jag har märkt om katter som jag är säker andra kattälskare har sett gång på gång.
Det som kommer att tänka på först är att katter gillar att klättra. Om det finns en väg till sin planerade destination som tar dem runt i rummet två gånger och är på toppen av något högt, skulle de ta hellre den vägen än att gå två steg på golvet. Detta är en regel bland katter. Det är en universell lag som varje katt känner från födseln.
Låt aldrig en katt se att du har en sträng på någonting. De kommer att tugga den i bitar när du inte letar. Det spelar ingen roll om strängen är en tum lång. Om de ser det och du inte gör det, kommer det att vara i 4 eller 5 stycken nästa gång du ser det. Det vill säga om de inte har ätit det. Då kommer du fortfarande se det så småningom, även om du kanske inte känner igen det som du rensa ut sin kattlådan.
Katter förstår vårt språk. Det spelar ingen roll vad språk människor talar, katter förstår det. Varje gång ett tag kommer de att göra exakt vad du begär av dem. De kommer att utföra uppgiften i så många detaljer att du vet positivt att de förstod det när du förklarar dina önskningar till dem. Därför kan vi anta att den andra 99 procent av tiden, de väljer att inte göra det du frågar. Det är för mycket arbete för dem.
Om du försöker sova, det är den tid som din katt kommer att besluta att köra från ena änden av huset till den andra i timmar i sträck. Detta avbryts ibland av två eller flera av dem tumlande tillsammans ned i korridoren. Om du har en trappa, kommer de införliva detta i sin valda väg för sina lopp och tillbaka. Om du försöker att få dem att sluta, kommer de ser på dig som om du är galen och fortsätta ögonblick du gå tillbaka till sängen.
Katter föredrar att sova på något som är högre än golvet. Det spelar ingen roll om hyllan de plockar har något på den. De kommer glatt slå över din favorit lampa eller statyett för att göra plats för sin tupplur. Och då 5 minuter efter att de bryter dina värdesaker, ändrar de sig och gå sömn på dina skor. Eller ibland inuti dem.
Katter har sin egen form av motion. Det kallas katt yoga. De kommer att utföra denna övning som helst och var som helst. Och kommer de sluta i mitten av den, med deras ben över huvudet för att titta du gå tvärs över rummet. De tycker nonchalera deras otroliga flexibilitet inför människor som inte kan röra sina tår.
Katter få sina människor timmars glädje, kamratskap och nöjen. Jag kan inte föreställa mig inte ha mina katt följeslagare med mig så länge de väljer att stanna. Jag hoppas att jag aldrig behöver ge upp sin kärlek och vänskap.

Top Ten Semesterlägenhet Djur
Illrar som husdjur
Room With A View Dog House
Uppskattar en ko Idag
Vad är den amerikanska Paint Horse?
Illrar och din familj
Barnvänlig kattraser
Skötsel av en förlamad hund
Är pottan Patch rätt för din hund?
Hur man tränar en valp för att använda Doggy Dörr
Hur att plocka ut katt möbler

Leave a Reply