Rumsren för din valp eller vuxen Valp

Hundar är förprogrammerade att lämna boet för att eliminera. Deras mödrar börjar förstärka detta beteende kring 3 veckors ålder. Undantaget från denna regel är tillfällig djuraffär eller kennel valp. Vissa kennlar är inte rengöras så ofta som de borde vara och resultatet är att en valp (eller vuxen hund) bor i dessa situationer lära sig att eliminera där de äter och sover. Detta kan säkert rättas, men kommer att ta lite längre tid. Vad vi vill göra är att lära din valp som sitt bo innehåller hela huset.
Att ett schema: Nyckeln till framgång rumsren din valp är att förebygga olyckor och belönar framgång. Det bästa sättet att förhindra olyckor är att skapa en enhetlig schema för din valp. Hans utfodring, sova, övervakad speltid och resor utanför bör alla vara på samma tid varje dag (det bästa av din förmåga). Nedan är en lista över när valpen ska vidtas utanför – omedelbart efter att vakna upp
– 20-30 minuter efter att ha ätit (eller ännu mindre för vissa valpar)
– Efter att ha spelat / övning
– Efter varje spänning (dvs. besökare anländer)
– Precis innan sängen
Tumregeln med valpar är: ta sin ålder i månader, lägga en, och det är antalet timmar valpen rymmer den (dvs en 4 månader gammal valp man kan förvänta vara rena i 5 h). Men kom ihåg att ungar som är upp och spela en hel del kan behöva gå ut mycket tidigare. Åldern i månader plus en regel tenderar att vara sant för tid ensam i lådan under dagen medan du är på jobbet – inte när du är hemma och din valp är uppe.
Valpar kanske inte kan pågå genom en 8 timmars natten tills de är ca 5 månader gammal … så om du trälådor din valp på natten, kan du räkna med att han förmodligen kommer att vakna du halvvägs genom natten för att gå ut. När detta händer, ta honom. Han så att du vet att han behöver gå ut … belöna honom för att göra det rätta.
Saker att undvika: Av skäl som går utöver rumsren (dvs. tuggar), aldrig lämna din unga valp utan tillsyn i huset. Han borde i själva verket har bara övervakas speltid efter att han har eliminerats utanför. Återigen kommer förebygga olyckor skyndar längs processen.
Håll hans diet konsekvent och enkelt. Håll dig borta från matrester!
Straff i efterhand
Det fungerar inte. Först av allt, valpar har mycket liten kontroll över sina kroppar … plötsligt de måste gå. Olyckor kommer att hända, kanske för första året av din hunds liv. Om du kommer hem och straffa din valp för något han gjorde 3 timmar sedan, gör han inte den anslutning du vill att han ska. Anslutningen han gör är att han får problem när du kommer hem … inte ett bra sätt att bygga upp en positiv relation med ditt barn. Slutresultatet är att han inte lär sig vad du vill att han ska, men han börjar känna sig oroliga om din ankomst.
Rätt plats vs fel ställe
Om du faktiskt fånga din valp i ACT för att gå i huset, ja, det är en annan historia. Om du ser honom kretsande eller sniffa för en plats, avbryta beteendet med en fast men känslolös oops eller nix (du inte vill skrämma den lilla killen) och omdirigera honom till en lämplig plats. Om du är för sent att avbryta och du fånga honom på bar gärning, inte överreagerar inte, men agerar mycket besviken. Straffa inte eller bli arg … av två skäl.
-En stressad valp inte kan lära sig.
-Din valp lär sig fort gömma från dig när du går i huset.
Rengör alltid smutsig plats med naturens mirakel, eller någon annan som är utformad för husdjur. Många rengöringsmedel innehåller ammoniak, som faktiskt kan uppmana din valp att använda den platsen igen.
Sätt eliminering på kommando: Tillsammans med att förebygga olyckor, måste du kraftigt förstärker det beteende du vill. Ge din valp ett kommando att umgås med eliminera (gå potta eller skynda används vanligen). Varje gång han går på rätt plats, upprepa ord eller en fras entusiastiskt medan han kommer (bra bråttom upp) och så snart han är klar ge honom en välsmakande behandla. Kom ihåg, valpar har liten kontroll över sina kroppar, så detta kan fungera fantastiskt när de behöver gå och inte fungerar på andra tider, men fortsätta att använda frasen. När valpen växer upp till en hund, kommer han bort på kommando, som är användbar på kalla vinterdagar.
Andra tips för din resa utanför: Först ta honom till samma plats varje gång. Du vill inte göra det här för länge, eller du kommer att sluta med en hund som bara kommer att eliminera på den platsen.
Hundar är flockdjur. Gå ut med honom. Om du skickar ut honom på gården på egen hand, kommer han antingen tillbringa sin tid på att leta efter dig eller jaga kaniner. Sen när han kommer tillbaka in, kommer han att göra sin verksamhet.
Gå inte utanför för en 45 minuters promenad. Din valp kommer att glömma allt om vad han ska göra. Han kommer att jaga löv, säga hej till främlingar, och plocka upp cigarettfimpar – han kommer tillbaka till din fina lugn hem och eliminera. Gå ut för ett par minuter. Om han inte går direkt, föra honom tillbaka i men se till att han inte har tillgång till golvet! Om ditt barn redan har en vana att åstadkomma någonting utanför och lindra själv så fort du kommer hem … prova följande: Gå ut för dessa två minuter, kom tillbaka in i tio sekunder (eller vad du tycker är lämpligt) , vända och gå tillbaka utanför. Så fort han är inne, han tänker gå. Tänk dig hans förvåning (och oförmåga att hålla sig längre) när du tar honom tillbaka.
Inte omedelbart ta in honom efter att han har gjort sitt märke. Ta en promenad eller spela ett spel.
Crate & papper träning: Så du väljer att begränsa valpen är upp till dig, och oftast beror på vad ditt utrymme situationen. Personligen föredrar jag att använda både en lekhage och en låda.
Lådan fungerar som en den-som hemma för din valp. Detta är en plats som han kan gå till vila, komma bort från barn, och i allmänhet känner sig trygga. Att introducera honom till hans nya lya, börja med att kasta godis inuti och låta honom komma in och avsluta när han vill. Nästa steg är att mata din valp sina måltider i kenneln och regelbundet slänga i en uppskattad leksak eller ben. Vänta tills han erkänner lådan som en lycklig plats innan du börjar stänga luckan, så gör det bara för några sekunder åt gången i början, gradvis bygga upp den tid. Beroende på hur valpen reagerar kan du gå igenom alla dessa steg i en dag eller två. (Och kom ihåg att många valpar och vuxna hundar inte ens behöver det uppbyggnad. En god andel av hundar älskar absolut lådan på synen.)
Helst om du har utrymme för det, placera kenneln i en lekhage område om din valp är under fyra månaders ålder. Anledningen till detta är för att din valp har bara tillräckligt med utrymme för sängen (lådan), hans skålar och ett litet område för att använda toaletten. Det är också bra för valpar som inte sover i sovrummet med dig och kan därför inte väcka dig mitt i natten när de behöver gå ut. Täck det lilla badrummet området med tidningar. Om du tillåter ett stort utrymme, måste du täcka hela området med tidningar, gradvis minska täckning över flera dagar eller veckor till en mindre plats. Återigen är hundar fastprogrammerade att lämna sin säng för att eliminera, så papper utbildning bör komma ganska enkelt.
Avskedsord: rumsren, särskilt om du bor i en stad, kan visa sig vara en av de mest frustrerande aspekterna av att höja en valp. Ha tålamod. Försök att se till att du gör rätt saker. Förvänta dig inte perfektion för ett par månader. Och slutligen, inte bli överraskad av återfall, särskilt under tider av stress eller förändring i antingen hushållet eller i din hund.

En inköpslista för din nya Kitty
Hur Frontline Plus för hundar dödar loppor och fästingar
Hur man korrekt Mät och Montera en hästtäcke
Vad är den amerikanska Paint Horse?
Saker att göra med din hund under Great Outdoors Månad
Skötsel av dina valpar ögon och öron
Varför jag har fyra hundar
Adobe Dreamweaver CS4 Tutorial 1,2
Bygga ett kaninbur
Ormar som husdjur
Ska du äger en Alaskan Malamute?

Leave a Reply