Rosy Reds promelas: Underhållning Alla år

Rosy Reds är stor fisk för antingen en damm eller ett akvarium. De är lysande orange, fredlig, kommunala och härdiga. Rosy Reds kan ofta setts simma i en skola under isen i en damm, en minnesvärd vinter scen lysande apelsin omgiven av vitt och i en kall vind. Under sommarmånaderna, kan knappast en mygga hittas, rosiga röda är en mardröm i sommar skadegörare, den mygglarver är en favorit mat. Underhållning hela året, oavsett årstid.
Rosy Reds är faktiskt en färg variation av infödda Flathead elritsa. På förfallodagen, kommer de att vara mellan två och tre inches, vilket gör dem idealiska för en inomhus akvarium eller en mindre utomhus damm. Hanen är något större än honan.
Rosy Reds kommer att föda lätt när de är ungefär sex månader gammal. I en utomhus damm börjar avel när vattentemperaturen är mellan 65 grader och 85 grader. Generellt är tidsperioden mellan apr-sep i många nordliga klimat.
Hanen kommer att välja det lekområdet och bli skyddande av webbplatsen, så att endast en färdig kvinna att närma. Rosy Reds vill avla på grotta-liknande strukturer, under sten överhäng, och sjunkna trästycken i dammen. I ett akvarium fungerar en vält lergryta och kommer många andra prydnadsföremål tillägg som ger grottliknande skydd för fisken. När honan äggen, kommer hanen befruktar dem.
Äggen kommer att vaktas av hanen, som kommer lufta äggen att hålla vattnet rinner över dem. Äggen kläcks i fem till sju dagar och den lilla yngel blir en orange färg. Honan kommer att vara redo att leka igen efter ca 18 dagar. I en damm, kommer naturen att ta hand om livsmedelsförsörjningen för utvecklingsländerna ynglen, i ett akvarium någon yngel mat som liknar den som används för guldfisk av koi kan användas. Det kan finnas hundratals rosenröda yngel från en uppfödning. Ytterligare honor kan tillåtas in i grottan och hanen har en ganska yngel rutin.
Rosy Reds växa snabbt, de kan leva, enligt de flesta uppgifter om tre år, några längre beroende på omständigheterna. I en damm är rosenröda befolkningen hålls under kontroll av större fiskar, grodor, ormar och sköldpaddor tillsammans med andra rovdjur. I inomhus akvarium, rosiga röda klara sig bra med andra fiskar även om vissa större fiskar kunde se på dem som en välsmakande måltid.
Rosy Reds kan köpas i många djuraffärer, ofta säljs som feeder fisk. De säljs även som fisk bete på bete och redskap butiker. De får inte mycket omsorg och uppmärksamhet under dessa omständigheter, så om man köper för andra ändamål, lönar det sig att titta på dem noga för en tid och behandla dem för eventuella sjukdomar problem.
Min erfarenhet med Rosy Reds.
Jag kom över mig, lyckligtvis, från en närbelägen grannar damm. Han var en ivrig fiskare och hade en liten damm för rosiga röda så han hade ett tillräckligt utbud av betesfisk.
Jag nettas ett dussin en dag ungefär fyra år sedan efter hans damm var överfulla med rosiga röda. Jag placerade dem i en tio liters akvarium, utrustad med ett luftfilter och vattenverk. De gjorde bara bra och jag har aldrig förlorat en fisk. De gjorde rasen men jag förlorade det mesta av ynglen, var en tio liters tank för liten för det antal fiskar för en framgångsrik avel.
I inomhus akvarium, de var sorglös, fredlig och underhållande hela året.
För två år sedan hade jag en liten damm grävde ut som var cirka 20 meter runt, ge eller ta, och sex meter djup. Vintrarna kan vara allvarliga och isen kan lätt bli 2-3 meter tjocka, så jag ville djup. Stenar tillsattes vid botten av hålet och staplas i grotta liknande strukturer och gömställen.
En månad efter dammen, som nu kallas den rosenröda damm, fylld och bosatte något var vattenväxter, inklusive en röd näckros, tillsätts. Strax därefter, en fem liters hink fylld med ungefär en 100 rosiga röda av alla storlekar från samma grannar dammen och mina egna inomhus akvarium rosiga röda hade en ny livsmiljö. Inom flera månader, jag märker hundratals mindre yngel av olika storlekar och inte en mygga runt. Bullfrogs och leopard grodor flyttade snart in som gjorde salamandrar och några sköldpaddor.
Den rosenröda dammen ligger vid kanten av en 40 fot fyrkantig köksträdgård och gör grönsaksodling ännu mer avkopplande och fredlig. Idag, människor vandrar genom upphöjda bäddar av mognad tomater, squash och majs, sparris och pepparrot, utan så mycket som en blick, för att se dammen och titta på och mata fiskarna. Det är en favorit för vuxna såväl som barn.
Den rosenröda dammen är underhållning året, en fredlig plats och kanske den mest minnesvärda ögonblicket var en vinterdag tittar på de rosiga röda under glasklar is. Idag är jag ger bort rosiga röda till andra damm och ägare akvarium.
Rosiga röda, kommunala och fredlig, är ett utmärkt val för en bekymmersfri och rolig fisk för inomhus eller utomhus varje säsong.

Varför din fågel Bites
Bästa liten ras hund livsmedel
Pedi Paws: En översyn av en populär Som sett på TV Produkt
Akvariefiskar Feeding Tips
Hur man förbereder din hund att lära
Fakta om Lunnefåglar
Låg kostnad sjukförsäkring för flera husdjur
Att hålla en Choklad Labrador som husdjur
Purina OM: Viktminskning Hundfoder-En översyn
Vad är knöl på min hund?
Dog Training Schools i Kalifornien

Leave a Reply