Rosy Barb Faktablad

Rosy Barb Faktablad
Den Rosy Barb, Puntius conchonius, är en mycket lätt fisk att hålla. Ibland Common Name stavas Rosey Barb. Barbus conchonius är en yngre synonym till det vetenskapliga namnet. Den Rosy Barb kommer från Assam och Bengalen i den indiska sub kontinenten. I det vilda kan växa till ca 6 inches (16cm) lång, men i ett akvarium doesnot allmänhet få längre än ca 4 inches (10cm).
Vattenförhållanden
Den Rosy Barb är mycket flexibel i sina krav. Ett pH på mellan 6,5 och 7,5 passar denna fisk. Även om det kommer att överleva svagt surt vatten, det verkar föredra lite alkaliskt vatten.
Den Rosy Barb är inte alltför besväras av vattnets hårdhet, men verkar ha lite hårdhet i vattnet.
Den kan ta temperaturer mellan 10 ° C (50 ° F) och 32 ° C (90 ° F). Jag skulle inte rekommendera den extrema sitt sortiment, men jag har hört talas om fall där det har varit framgångsrikt hålls som en damm fisk i Adelaide även på vintern som antyder att det kan ta ännu lägre temperaturer än 10 ° C (50 ° F). Den Rosy Barb är lycklig i eter tropiska eller kallt vatten akvarier så länge som villkoren inte är alltför extrema.
Mat.
Den Rosy Barb är mycket lätt att mata. Det äter praktiskt taget alla typer av fiskfoder. Det är en allätare och äter mjuk kokt spenat samt flingor, pelleterade, levande och frusen föda. I en blandad tank titta på fisken att se till att Rosy Barbs inte får all mat. De äter mycket. Se till att du inte förorenar akvariet genom att mer mat än akvariet och dess filter kan hantera.
Följeslagare
Den Rosy Barb är en stimfiskar och minst 6 är att föredra. I en skola som de är mycket mindre sannolikt att vara ett problem för andra fiskar. Den Rosy Barb är en större fisk än många av sina gemensamma kamrater samt vara mycket aktiv, naturligt det kan ibland orsaka problem.
Några lämpliga följeslagare är: Paraguay Tetras, Pristella Tetras, Buenos Aires Tetras, colombianska Tetras, Rummy Tetras Näsa, Harlequin Rasboras, Scissortail Rasboras, citron Tetras, svart Tetras änka, kejsare Tetras, huvud och svans Tetras ljus, glas Bloodfin Tetras, svärdbärare, Platies, Mollies, Zebra Danios, Glowlight Tetras och White Cloud elritsa Mountain, liksom Corydoras havskatt som Peppered havskatt.
Vissa fiskar Jag skulle inte rekommendera som följeslagare för Rosy Barbs är: Siamesisk kampfisk, guppy och Endlers guppy.
Några små Fisk som Neon Tetras och kardinal Tetras kan vara bra medan Rosy Barbs är små, men oavsett typ av fisk du sätter ihop måste du styras av storleken på individerna samt arter.
Sorter
Det finns flera sorter av Rosy Barb inklusive Neon Rosy Barb, Long Fin Rosy Barb, rött glas Rosy Barb, det Rodnad Rosy Barb och Gold Neon Rosy Barb.
Avel
Den Rosy Barb är en av de fiskar som ofta lägger ägg i ett hem akvarium utan sin ägare någonsin vara medvetna om det. Äggen kommer normalt få ätit långt innan de kläcks, och alla som inte kläcks uppäten som små barn med sin ägare aldrig ens se dem.
Man Rosy Hullingar har en rödaktig färg som ger arten dess gemensamma namnet medan honorna är mer en gulaktig färg.
Ofta kommer hobbyister försöker avla den Rosy Barb använda trios av två hanar och en hona. Fisken måste vara väl konditionerad med rik mat i förväg. Detta är särskilt lätt att göra med Rosy Barbs eftersom de är så bra äter. Jag tycker att frysta blod maskar är en god mat.
Uppfödningen Tanken bör ha gott om växter, både nedsänkta och flytande sådana. Neutralt pH är förmodligen bäst. Trion är ofta sätts i avel tanken när det blir mörkt och leka följande morgon, eller andra morgonen. När de har lekt, bör den kvinnliga vara märkbart tunnare, och föräldrarna bör tas bort. Varje hona lägger hundratals ägg.
Äggen kläcks i 24-48 timmar. Bebisarna är ganska små. Till en början kommer de att äta infusorier eller de finaste stek livsmedel, men de växer snabbt och kommer snart att kunna äta större föda som skärmad Daphnia.
Professionella uppfödare kommer ibland bara låta sina Rosy Barbs föder naturligt i dammar.
En gång, för att bekräfta min iakttagelse att mina rosiga hullingar var ofta lek utan att något särskilt stimulans ges, sätter jag några Rosy Barbs till en typ av avel fälla med en perforerad botten så att eventuella som ägg skulle falla dock och lucka i akvariet. Jag fick ett antal bebisar detta sätt.
Växande barnen
Baby Rosy hullingar är kraftig fisk. De äter bra och kan växa mycket snabbt, men det är nödvändigt att ge dem tillräckligt med utrymme och hålla vattenkvalitén hög. Jag föreslår mer partiella vattenbyten än görs oftast.
Feeder Fisk
Den Rosy Barb är en av de många fiskar ibland som matare fisk. Ur synvinkel människor som säljer dem att de har vissa fördelar för detta. De är lätta att odla, lätt att växa, och hanarna säljer bättre än honorna, så om de kan skilja många män tidigt de kan få något för de unga kvinnor.
Personligen tror jag att feeder fisk ofta används när det inte är nödvändigt, även om jag inser att det finns fall där det finns lite alternativ. I vår butik, vi säljer inte någon fisk betecknas som feeder fisk, men jag är väl medveten om att en del av de små Rosy Barbs vi säljer vid 10 för $ 8 matas till andra saker.
Pest fisk
Den Rosy Barb har verkligen potential att orsaka stora skador på känsliga ekosystem. Med alla sällskapsdjur fisk, bör det aldrig komma i en situation där det kan tränga in naturliga vattendrag. De ska aldrig släppas, och inte användas för levande bete. Växterna från en damm med fisk i den också bör inte sättas i naturliga vattendrag. Två gånger för att starta ett nytt damm har barn fisk dök. Min teori att fiskrom var på växterna tas i dammarna.
Källor
Jag är tacksam till följande informationskälla: Justbajan, fisk del av Queensland regeringen, Badman tropiska fisk, vattenlevande gemenskapen,

Tips för att säkerställa framgång med ditt nya akvarium
Tre Spinnande-fect Sisal lämningar Projekt
Hur man tränar hundar att vara vänlig
Tack Mr McPooch
Tips för att ta bort grader från hästar MAN ELLER SVANS
Chihuahua valpar är ett utmärkt hund för Apartment Living
Min erfarenhet Äga en Rat Terrier
Lärdomar från en Hound Dog
Att hålla en Tarantula som husdjur
Skötsel av din Pomeranian valp
MarineLands kejsare 400 Filter recension

Leave a Reply