Reser utan ditt husdjur

Var kommer ditt husdjur bo när du måste resa?
Du har flera val. Du kan hyra en hundvakt att stanna hemma med ditt husdjur. Du kan gå ombord din hund på lokal veterinär kontor eller kennel. En vän kan ta ditt husdjur till hans / hennes hem. Eller så kan du skicka ditt husdjur ut på en semester på ett husdjur utväg.
Låt oss undersöka de olika alternativen från din hunds perspektiv.
Även om många husdjur lära sig att kvantifiera tid genom dagliga vanor, (dvs när du åker till arbetet och när du kommer tillbaka, eller när det är dags för mat) de kastas helt off otakt när de ser att du lämnar och inte återvänder vid normal tidpunkt. Allt från schemat kan vara stressande för ditt husdjur. Stress manifesteras på flera sätt. De vanligaste beteenden är ångest och depression. Många hundar har separationsångest om deras mänskliga följeslagare har en inkonsekvent schema eller arbetar extremt långa timmar. Ett husdjur vars människa plötsligt borta under en längre tid blir ofta deprimerad.
Med detta i åtanke kommer du att vara mer kunna fatta rätt beslut för ditt husdjur välbefinnande medan du är borta.
Den petsitter.
Om du kan hitta en pålitlig person som älskar ditt husdjur och är villig att stanna hemma med honom, är detta perfekt. Medan ditt husdjur kommer att sakna dig, kommer han att vara bekväm i välbekanta omgivningar med sina konsekventa rutiner.
Det finns också några husdjur sitters som tar husdjur i sina egna hem. Detta också kan fungera bra, förutsatt ditt husdjur inte blir stressad när du anger ett annat djur territorium.
Hur man hittar en pålitlig hundvakt: PET sitters International har en hemsida som listar sina hundvakt medlemmar. Dessa medlemmar upprätthåller yrkesetik och tjänster så detta är ett bra ställe att börja din sökning. Ibland veterinärer eller andra yrkesverksamma husdjur är medvetna om bra husdjur sitters och kan ge dig en remiss.
Ombordstigning vid en veterinär sjukhus eller kennel.
Vissa hundar hanterar detta ganska bra, medan andra inte gör det. Detta är sannolikt det mest stressande situation där du kan placera din hund. Inte bara kommer han att sakna dig, kommer han också vara i en främmande miljö, med andra mycket stressade djur. Och ibland kan han till och med utsättas för djur med smittsamma sjukdomar. En stressad djur är mer mottagliga för upphandlande virus som hans kroppens immunitet sänks av stress. Även om det finns några mycket bra ombordstigning kennlar det fortfarande inte kommer att förändra din hunds reaktion på att placeras i en bur eller liten låda i en främmande miljö. Hela hans schema kommer att störas och han kan inte ens ha en chans att göra sin verksamhet utanför. Vissa hundar kommer att återvända hem bara för att jorden huset igen eftersom det inte fanns någon möjlighet att göra detta utanför kenneln hölje. Många kennlar kommer att erbjuda dig hund promenader tjänster som gör det möjligt din hund tillgång att göra sina affärer utomhus, men det är oftast bara några gånger per dag och ofta kostar ganska lite mer. I själva verket kommer de flesta ombordstigning kennlar annonsera en låg dagskurs men tillägg såsom motion utanför, medicinering, snacks, bad och andra tjänster lägga upp. Vid tiden din hund kommer hem han helt kan stressad och utveckla separationsångest varje gång du går någonstans.
Hur man hittar en bra kennel: Du kan lätt hitta kennlar via gula sidorna och webbplatser. Se till att anläggningen är licensierad och försäkrad. Men du vet inte den verkliga sanningen tills du besöker. Även om det ser (och lukt) för följande: Finns det en doft av avfall eller desinfektionsmedel? Lukten av avfall innebär att kenneln inte rengörs tillräckligt ofta. Lukten av desinfektionsmedel kan betyda din hund kan utsättas för farliga kemikalier. Fråga om vilka typer av städning använda vätskor. Besök kennel området. Är hundar skällande överdrivet? Pacing? Ligger i ett hörn? Glada hundar kommer att viftar på svansen, sova bekvämt, interagera med andra hundar eller tugga belåtet på en leksak. Är personalen kunnig och vänlig? Verkar det att personalen verkligen gillar hundar eller är det bara ett jobb för dem? Titta hur de interagerar med hundarna. Fråga om utfodring gånger, om du kan få din egen mat för ditt husdjur så att den plötsliga förändringen i kosten inte orsakar intestinal nöd. Fråga om utomhus motion och andra aktiviteter som ditt husdjur kan delta. Lägg upp den totala kostnaden för varje tjänst så att du inte kommer att få några överraskningar när du kommer för din hund.
Pet Keeper: Några av oss är lyckliga nog att ha en vän eller en granne villiga att ta hand om ditt husdjur i sitt hem medan du reser. Kanske de har en annan hund som är din hunds hund vän, eller en katt som älskar att leka med din (mindre sannolik i fråga om en katt, men). Detta kan vara en perfekt situation för din hund, särskilt om din vän har ett fint inhägnad gård och tar väl hand om sina egna husdjur. Den enda betonar ditt husdjur kan uppleva skulle leva i ett annat djur territorium och saknade dig. Dessa är små jämfört med kenneling, dock.
Några saker du bör tänka med denna situation är hur annorlunda din vän interagerar med hans / hennes husdjur? Låt de dem på möblerna? Låt de dem att dra i kopplet? Låt de överdrivet skällande eller tiggeri vid bordet? Kommer din hund tycker plötsligt att det är okej att hoppa på dig när du kommer hem? Djurägare har alla sina egna förväntningar på sina djur. Vissa älskar att hälsas översvallande, andra avskyr det. Vissa kommer mata sina husdjur från bordet, andra inte gillar deras husdjur stirrar på dem och cirkling dem när de äter. Om du ska låta din vän att hålla din hund se till att personen håller konsekvent så att du inte har några ovälkomna överraskningar när du tar din hund hem.
Ämnen som bör diskuteras med ditt husdjur-keeper: utfodring gånger – Försök att ha en liknande matdags. Till exempel om du normalt foder klockan 7 och din vän kommer att mata på 06:00, kommer din hund att vakna du mycket tidigare när du tar hem honom.
Hushållens beteende – Ställ in gränser. Diskutera lämpliga i hemmet beteende för ditt husdjur. Om du inte mata din hund från bordet du inte vill plötsligt se honom sitta där på middag, dregla eller hoppa i ditt knä.
Promenader – Om din hund går fint i koppel, visa din omsorg tagaren hur man gör det. En vecka eller två att dra i kopplet kommer du tillbaka på dina framtida promenader.
Pet Resort:
Vill du gå till orterna? Du vet att det kommer att bli en rolig, aktivitet lastad semester. Ett sällskapsdjur resort är samma sak för ditt husdjur. Om du verkligen orolig för din husdjur välfärd medan du reser och kanske vill han att lära sig några bättre sätt eller tricks roliga, då Pet Resort är det bästa valet.
De flesta sällskapsdjur orter (eller reträtter) erbjuder lyxigt boende, massor av social tid med andra husdjur under kontrollerade förhållanden, en chans att gå för vandringar, simning, kurser, aktiviteter lekplats och mycket mer.
Ditt husdjur kommer att ha så roligt som han är troligt att glömma att han placerats i en främmande miljö. Inställningen liknar ta ett barn till en godisaffär. Till skillnad från godisbutik dock debiterar Pet Resort i allmänhet en kurs för alla tjänster och aktiviteter så att det inte blir några monetära överraskningar när du kommer för din hund.
Vissa har spabehandlingar tillgängliga för fyrbenta besökare. Dessa inkluderar aromaterapi, örtbad, ansiktsbehandlingar, fotvård, tandvård rengöring och mer. När du kommer till ditt husdjur kommer han luktar gott och ser spektakulära. Dessutom är han sannolikt att komma hem och sova några dagar, vilket ger dig en chans att återhämta efter din resa.
Att hitta ett bra husdjur utväg: Internet är det bästa sättet att hitta ett husdjur utväg eller reträtt. Annonserna i lokala tidningar, tidskrifter och böcker telefon kan inte erbjuda den totala bilden som kan ses på internet. En bra husdjur utväg visar bilder på boende, områden aktivitet och total atmosfär av anläggningen. Om du tror att du kanske vill stanna där än det är verkligen en plats att ditt husdjur kommer att njuta.

Bokrecension: Akvarium Bruksanvisning, av Gina Sandford
Tips för att hålla din hund säker i sommar
Hantering av Pet Loss
Pet Care: King Snake
Hur kan man förhindra Bloat hos hundar
Var beredd på en Pet Emergency
Katt urinvägsinfektion – rätt medicinering
Love Warrior
Hamster sjukdomar: Hamster Wet Tail
Olika arter av Parrot
Hur Nosparti en hund

Leave a Reply