Rep Fisk: Simning Snake eller ofarlig Fish?

Om du verkligen gillar en ovanlig mix i ditt akvarium, kommer du att fängslas med repet fisk. Den Erpetoichthys calabaricus eller repet fisken ibland felaktigt betraktas som en simning orm. Så mycket så att en av dess vanliga namn är också ormen fisk. Så om du verkligen ogillar ormar, då dessa rep fiskar är inte ett bra val för din akvarium.
Men om du bestämmer dig för att gå med repet fisk som din aqua husdjur kommer det att krävas en 55 liters tank eller bättre. Hålla vattentemperaturer vid cirka 72 till 80 grader kommer också att göra dem nöjda med en pH-nivå mellan 6,5 och 7,5. De är också inte verkligen mycket för parning i fångenskap.
Rep fisk är också ovanligt i det faktum att de kan andas ur vattnet. Detta är ett plus för repet fisk som de har varit kända för att hoppa ur sina tankar. Kom ihåg att om du vaknar en morgon att hitta en i köksgolvet, de blir trög i ca 10 minuter. De kan sedan enkelt placeras tillbaka i sin tank. De kan överleva upp till 40 minuter av vatten men sedan de löper ut.
Rep fisk växa sig stora i naturen och är hemma i de mörka, skumma vatten i Afrika. I fångenskap de växer bara till cirka 2 meter lång. De är rovdjur och köttätare, så de älskar en diet av levande räkor, maskar och insekter. I tanken kommer de äta mindre fisk men sambo fint med större fiskar.
Repet fisk gör sitt byte medvetslös genom att bita eller piska den med sina svansar. De kan bara göra det ena eller det andra vid en tidpunkt. De kan inte bita och piska på samma gång. Rep fisk också lockat till glänsande föremål så det är inte ovanligt att hitta mynt eller andra blanka föremål i deras magar när de rensad.
Repet fisk kommer i flera tråkiga färger som brunt och oliver, men vissa har också en rödaktig nyans. Dessa svaga färger hjälper kamouflera dem i vattnet från rovdjur som skulle äta dem. Repet fisk simmar i en “S” mönster och resor i skolor i deras naturliga miljö. De är interaktiva så det är bra att placera dem i en grupp av 5-6 rep fiskar i tanken så att de inte blir ensam.
Att hålla repet fisk i en tank kan du granska, studera eller titta på dem, men de är en mycket blyg fisk. Det är en bra idé att göra dem några gömställen för att hålla dem bekvämt. Du kan lägga till växter eller grottliknande områden för dem att göra sitt hem och gömställe.
Få dig själv ett rep fisk från djuraffären är inte lätt, men det finns online sällskapsdjur källor där du kan köpa dem för sällskapsdjur.

Pet Havens
Dog Training Tips för den hyperaktiva Barking Dog
Labradoodle Fakta och information
Ditt första husdjur råtta
Fira Great Outdoors månad på K-9 Fest!
Påsk Chi Wabbit
My Best Pet historia: katten som såg Superman
Bistå med Avlivning av hundar i ett djurhem
Fakta om Lunnefåglar
Att handskas med en överstimulerad och försagd katt
Att hålla Kitty friska i värmen

Leave a Reply