Rekommenderad Tidsplan för vaccinering av hundar

I de flesta stater, vissa vaccinationer för hundar är ett krav, och är populärt tros behövas varje år. Även om detta inte är sant för alla vaccinationer för din hund håller desinformation bland allmänheten denna standard intakt. Årliga vaccinationer för hundar kan verka för att hålla din hund frisk, men de också orsaka problem och risker. Veterinärer idag har gett sina kunder olika rekommendationer annat än standard linjen på hur ofta hundar behöver vaccinationer.
De gamla normerna
Sedan 1960-talet, var det allmänt använda rekommendationen att hundar behöver vaccinationer eller skott booster varje år oavsett deras hälsa, ålder eller var de bodde. Anledningen till detta tryck var riktlinjer som fastställts av tillverkarna av de vacciner för hundar. Detta berodde på att tester för vaccinerna kördes för bara ett år att bevisa sin effektivitet. Detta var också ett bra sätt att hålla inkomster för både tillverkaren och veterinär. Om du vill veta om olika vacciner och deras effekter och behöver jag även en länk i resurser till en mycket bra tabell som förklarar de viktigaste vaccinationer tydligt.
Effekterna av den årliga Vaccinationer
På grund av veterinärer vaccinering hundar årligen, har många av dem ses sällan när vanliga sjukdomar som valpsjuka, rabies, parvovirus och hepatit i en immuniserad hund. Enbart detta faktum började några veterinärer att ifrågasätta möjligheten av en över-vaccination hos hundar och eventuella biverkningar. En annan anledning veterinärer började titta på hur ofta hundar behöver vaccinationer är att vaccinationer är stressande på hundar. En hunds immunförsvar kan utveckla en allergisk reaktion mot de årliga skott. Det har också visat sig att vissa autoimmuna sjukdomar kan utvecklas på grund av några av de ingredienser som används med vaccinerna enligt doktor Ron Hines DVM, PhD., I en artikel han skrev på nätet (nedan i resurser).
Oro för plats och tid
Medan många vaccinationer för hundar federalt certifierade för en period på upp till tre år, är denna riktlinje ofta ignoreras på statlig nivå som kräver mer frekventa vaccinationer av din hund för rabies. Detta är för fel på sidan av försiktighet. En annan fråga är användningen av booster skott för kennelhosta och borrelia. Medan många människor tror att dessa vaccinationer för hundar bör ges oavsett, det de flesta gånger inte behövas. Om din hund tillbringar en hel del tid runt andra hundar i kennlar, på utställningar, eller reser, behöver du en booster skott för kennelhosta, som bör ges minst två veckor före alla kända situationer där detta hälsoproblem kan uppstå. Om du konsekvent ta din hund till hund parker, behöver du en årlig booster, om din hund stannar huvudsakligen hemma och bara ibland interagerar med andra hundar, då en booster skott bör ges på behov bas. Borrelia är bara förekommer i vissa delar av USA, och kräver inte boosters där det inte finns en stor vit svans rådjur befolkning, detta beror på att de viktigaste områden där sjukdomen är förenad, enligt Centers for Disease Control (CDC) i 2007 kartläggning är i nordost och övre mellanvästern. Bäraren av borrelia är rådjur fästingen, och förekommer normalt där en stor population av vita svans rådjur finns.
Rekommendationer
Veterinärer från och med 2009, har börjat antyda att vissa booster skott har en längre immunisering tid än ett år och vissa upp till två år. Din veterinär kommer att få särskilda rekommendationer för hur ofta din hund behöver vaccinationer och vilken typ.

Femton misstag som nya kattägare
Top Ten kattraser
Katter och hundar: Hur introducera dina husdjur
Hund vård: Att handskas med Stings och sår
Lära en gammal hund sitta
Tillbehör du behöver när du adoptera en katt
Fem idéer för Dog House Decor
Hur man gör Quick & Simple Homemade leksaker för ditt husdjur
Varför jag har fyra hundar
Tune-up för Kitty: Hur man tar hand om din katt
Ett argument för djurägande-Varför Skötsel av ditt husdjur, eller anta en-är enklare än man tror

Leave a Reply