Rakitis hos hundar

Rakitis hos hundar uppstår när hundens kost inte är balanserad, vilket innebär att kosten saknar en ingrediens som hundens kropp behöver för att förbli friska. Detta saknas ingrediens i kosten är kött och ben. Detta tillstånd kan inträffa när tikar har haft kött och / eller ben undanhållits kosten under graviditeten, kan det förekomma även när tik höjer fler valpar än hennes kropp kan hantera och valpar kan få rakitis när de är avvanda för tidigt och inte matas rätt kost. Hundar kan också ha rakitis när de helt enkelt inte matas rätt mat, vilket innebär att den mat de matas inte har tillräckligt kött eller benprodukter i den. Solljus och motion är också faktorer relaterade till rakitis, om hundarna inte får få någon solljus som hålls i en källare eller någon annan mörk, fuktig plats kan de ha ett fall av rakitis och valpar eller någon hund som hålls i en liten plats och inte får ordentlig motion kan också ha rakitis.
Symtom på rakitis hos hundar vanligtvis märkt av hundens ägare som villkoret har förvärrats på grund under de tidiga stadierna, symptomen är nästan obefintlig. Men kan då tillståndet förvärras hundens ägare eller vård tagaren märker att hundens skelett har gjort några stora förändringar, i synnerhet ben hundens extremiteter och de ben i hundens rygg. Dessa skelett förändringar orsakar hunden att ändra sitt sätt att går vanligtvis hunden verkar gå mycket försiktigt, kan det har ingen önskan att köra längre och kan ligga ner och bo i en liggande ställning mer än de brukar göra. Hundens huvud kan också visa någon förändring samt hundens bröstet. Hundens ägare kan också hitta en knut på hundens revben där den ansluter med kotorna av hundens rygg.
De visar symptom på hundens ben där den övre delen av de främre benen kommer att böjas inåt orsakar hund att ha en gång som är ostadig och besvärliga. Bakbenen skall vridas upp under hunden och i värsta fall benet kan böjas i en cirkulär form. Alla dessa förändringar i hundens skelett kommer att orsaka ledband och senor för att ändra också och kommer att orsaka hunden att lida ledinflammation och svullnad. Medan allt detta pågår i hundens kropp, kommer de förmodligen att lida av avmagring, aptitlöshet, slemhinnor i magen och i deras luftvägarna och deras tänder kan ändra form.
Behandling av rakitis hos hundar är ingår förbättra hundens kost som innehåller en mer balanserad kost med rätt proportioner av kött och ben. Andra saker kan läggas till hundens diet för att förbättra sin hälsa, inbegripet fosfat av kalcium-och äggskal och kalk kan läggas till hundens vatten. Ta bättre hand om hunden kan också vara en del av behandlingen och detta inkluderar att se till att hunden har rätt skydd som är ren, torr och ventilerad. Motion bör inte ges förrän hundens hälsa har förbättrats och om hunden har diarré då bör behandlas. Det viktigaste att komma ihåg är att alla dessa behandlingar förfaranden skall finnas i samband med vägledning från en veterinär som har bestämt att hunden har rakitis.

Dog Breed-Harrier
En tio steg guide till Umgås en reaktiv eller aggressiv hund
Golden retriever: vilken potential hundägare bör veta
Breaking Bad Cat vanor innan de får ut av Hand
Allt om rasen: Sporting Lucas Terrier
10 Mellow Hundraser
Lär dig att klippa din hunds Nails
Konstigt nymfparakiter Behavior
Ingen Kill Cat Shelter / Sanctuary arbetar för att öppna en låg kostnad Spay / sterilisera Clinic i North Houston
Skador av huskatter för miljö
Hur kunde ni

Leave a Reply