Prostata Bölder hos hundar

Prostata bölder hos hundar finns fickor av pus eller klumpar som uppstår antingen i hundens prostatakörteln eller i anslutning till den. Dessa bölder är sällsynta hos hundar och ännu ovanligare hos katter. Om de förekommer hos hundar, är det oftast hos hundar som inte är kastrerade och är äldre hanhundar. När en hund har en prostata abscess, kan abscess bli så stort att det kan komprimera hundens tjocktarmen och urinrör, vilket alla typer av problem.
Prostata bölder hos hundar orsakas av kroniska eller långvariga bakterieinfektioner i de drabbade hundens liggande körtel. Dessa bölder är föda inte specifika och symtom kan variera från mycket svår till endast subtila. Hunden kan verka slö, deprimerad, anorektiker eller svag. Det kan finnas magbesvär kan den ha svårt att avföring eller urinera, kan ha feber eller flytningar från dess penis. Hunden kan också kräkas och kan kollapsa. Om hundägaren märker något av dessa symtom är det dags för en resa till veterinären.
Diagnos prostata bölder hos hundar börjar med veterinären samla hundens historia och genom att fylla i en fysisk undersökning med en rektal tentamen. Det är oftast en blodstatus och en biokemisk profil, en urinanalys och en kultur tillsammans med känslighet hundens urin. Veterinären kan också utföra en mikroskopisk utvärdering av hundens prostata eller sperma vätska, en prostata massage med en tvätt för mikroskopisk utvärdering och röntgen. Det kan också vara en buken ultraljud utförs och som en sista utväg veterinären kan utföra en explorativ kirurgi.
Behandla prostata bölder hos hundar ingår veterinären föreskriver intravenös vätsketillförsel och intensivvård i veterinär kliniken. Intravenös antibiotika är det första steget i denna behandling. Antibiotikum ges efter intravenös antibiotikabehandling är klar. Hunden kommer att kateter, med tanke på smärtstillande medel och kan ha abscess aspirerade använda ultraljud för att styra veterinären. Kirurgi för att dränera prostata abscess kan göras och hunden med abscess kan kastreras.
Liggande abscesser kan sällsynta, men om hunden du vårdar visar något av symptomen ovan, ta den till veterinären så fort som möjligt. Ju tidigare detta tillstånd diagnostiseras och behandling kan påbörjas, desto bättre hunden blir. Med rätt behandling detta tillstånd kan övervinnas och hunden kan leva ett normalt liv i många år framöver.

Hur du köper en hälsosam husdjur
Hjärtmaskar i katter och hur man behandlar dem
Behandlar för hundar: Vita Kraft Beefy Sticks omdöme
Den bästa hund Halloween
Förlora en Pet: en god vän går vidare
Ta bort och demat din katt hår
Att handskas med Separationsångest hos hundar
Rat: Är det rätt husdjur för dig?
Från Dagböcker av Black Lab Owner
Historien om Exotic Vita huset husdjur
Min söta Snow Dog

Leave a Reply