Produkt granskning: Tetramin Flake Fisk Mat

Jag har arbetat med mina underbara fiskliknande vänner för tretton år nu. Jag har tagit upp bara om någon typ av fisk du kan tänka dig, inklusive hullingar, crowntail bettas, alla slags livebearer, angelfish, Corydoras, guldfisk, och mycket mer. De senaste fyra åren har spenderats poserar som den lokala fisken experten i nästa stad över. Allt jag hand om 43 stridsvagnar dagligen 17 av mina egna och 26 på jobbet.
Utfodring fisk
TetraMin Tropical flingor: The Rich Mix är maten jag använde i början av min fisk karriär, och jag fortfarande använda den idag för en av sina dagliga matning. Även fisk har en ämnesomsättning som tillåter dem att äta bara ett par gånger i veckan och behålla sin hälsa, de bäst med minst två utfodringar per dag. Kom ihåg att alla frisk fisk visas hungrig, de är opportunistiska ätare och äter mat som är tillgänglig. För varje utfodring de bör ges vad de äter i ca tre minuter.
Det andra att komma ihåg om utfodring är att ingen enda fisk mat kommer att ge allt din fisk behöver, måste de ha en mängd för fullständig hälsa. Av denna anledning jag rotera mellan TetraMin, TetraColor, pellets räkor från Wardley, rån Alger, hemlagad cookies innehåller olika greener och kalciumtillskott (för sniglar och guldfiskar mestadels), Pro Gold, Tropi-Blend och Tropi-färg (från skaparna av Pro guld), Spirulina flingor, sallad Supreme rån och levande mat som Grindel maskar och mikro maskar eller barn artemia.
Jag matar allmänhet en utfodring av levande föda, en av topp-varumärken livsmedel såsom Pro Gold eller Tropi-Blend och en av genomsnittlig fyllmedel, såsom TetraMin.
Om TetraMin Flingor
TetraMin flingor: The Rich Mix är flerfärgade flingor ungefär hälften så stor som en krona. De luktar skumt, som kan förväntas från något som har fiskmjöl som första ingrediens. Dessa kommer inte att skada din botten matare som Corydoras och grönlingar föreslår Tetra bara du matar annorlunda mat till dem, eftersom detta är ett flytande livsmedel och sådana fiskar kommer att få bättre tillgång till ett sjunkande mat.
Ingridienser
Fiskmjöl, torkad jäst, jord brunt ris, mjöl räkor, vetegluten, potatisprotein, utfodring havre mjöl, skalade sojabönmjöl, fiskolja, sojabönolja, alger mjöl, sorbitol, lecitin, askorbinsyra (källa till vitamin C), inositol , niacin, L-askorbyl-2-polyfosfat, riboflavin-5-fosfat, a-tokoferol-acetat (källa av vitamin E), D-kalcium pentothenate, tiaminmononitrat, pyridoxinhydroklorid, vitamin A-palmitat, menadion natriumbisulfat komplex, cyanokobalamin , kolekalciferol, och färgerna blått 2 sjö, röd 3 färg, gul 5 sjö, gul 6 sjö, etoxikin som konserveringsmedel.
Utfodring Guide (såsom tryckt på flaskan)
För bästa resultat, kan fodret i samband med TetraMin granulat och tabletter, foder två till tre gånger dagligen bara så mycket som din fisk konsumera inom några minuter. Se butik för mer information.
Garanterad analys
Minsta Råprotein 46%
Minsta Råfett 8%
Minsta växttråd 2%
Maximal Fukt 6%
Minsta Fosfor 1,3%
Minsta Askorbinsyra (Vit. C) 193 mg / kg
För- och nackdelar
Det är bra med denna mat, till skillnad från de flesta livsmedel som finns på en genomsnittlig djuraffär eller rabatt butik min fisk faktiskt kommer äta den. Det är lätt tillgängliga till priser från $ 1,88 till $ 10,72 på din lokala Wal-Mart. För den genomsnittliga sällskapsakvarium det tillräckligt för att hålla din fisk levande och aktiv, om inte blomstrande i full utsträckning. När de ges på rätt sätt, inte moln denna mat inte vattnet.
Jag har aldrig varit en mycket stor beundrare av flingor. Den främsta orsaken är all extra energi fisken måste satsa bara för att få ett minsta mat värde ur dem, ger detta också mer stökiga fisk chansen att tjuren de andra ur vägen och hog all mat. Sinking pellets, å andra sidan, är lätt för fisken att ösa upp och varje fisk har en god chans att få sin fulla andel.
Denna mat har alldeles för många fillers för min smak (observera allt som nämner ris och olika korn), mata jag det bara för en matar en dag för att hålla mina kostnader nere lite. Fyllmedel förmodligen inte bryr flesta fisk hobby, det handlar om skillnaden mellan utfodring din hund Purina eller mata honom Science Diet. Om du inte har något emot Purina fisk livsmedel är mat för dig.
Nästa sak är att dessa livsmedel innehåller etoxikin. Etoxikin är ett konserveringsmedel som har orsakat cancer hos labbråttor, men används fortfarande i många fågel godsaker och mat, mat fisk, och några mycket billiga märken av hund-och kattmat. Resonemanget bakom det, tror jag, är att kortare livslängd varelser inte kommer att ha en chans att få cancer av det. Av denna anledning jag foder endast TetraMin till min kortare livslängd fisk som de flesta av mina levandefödare. Min guldfisk har en livslängd på 15-30 år och jag vill inte skiljas från dem innan dess. Änglar, Plecos, och de flesta tetror har förväntade över tio år, så jag hålla fast vid de goda livsmedel med dem också.
För att sammanfatta, om allt du måste gå från är Wal-Marts val av livsmedel TetraMin eller TetraColor är vägen att gå. Om du är mer oroad över långsiktiga hälsan hos din fisk det finns många bättre alternativ. I djuraffären nivå innebär vanligtvis Hikari eller Omega One. Min personliga inställning är för Pro Gold, Tropi-Blend, Tropi-färg och sallad Supreme eftersom de inte har några fyllmedel, inga konserveringsmedel och inget tillsatt färger. De kan vara svårare att hitta, men eftersom jag har bara hittat dem online via tillverkaren.

Hemlagad kattmat-färska, välsmakande och hälsosam
En hyllning till Abby
Vissa rättsmedel för infektioner i urinblåsan i Cats
Är din Råtta mycket nervös av dig? Gör henne Confident
Lär din katt Använda toalett
Hur säkert rengöra kattens öron
Hur ta hand om dina hundar på sommaren
Shih-Tzu hundar är Therapuetic för dem med stress
En saga av en hund och en Ironman tårar
Frontline dödar inte Loppor
Varför föra din hund att arbete kan skapa ett störande miljö

Leave a Reply