Produkt granskning: Python Ingen Spill Rengör och Fill

Jag kan inte räkna hur många gånger jag har haft kunder kommer fram till mig och säger att de skulle älska att ha ett akvarium, men bara inte har tid för allt arbete de går in i dem. Jag ler alltid och sedan berätta för dem min hemlighet …Jag har arton akvarier hemma, och det tar mig en timme att göra alla mina vattenbyten.
Jag är rädd att jag var ogiltiga tidigt. När jag var tio år gammal min mor ärvde ett akvarium städfirma från de lokala ägarna djuraffären, vilket inkluderade en 50-fots Python och en lista över kunder. Så fort hon hade verksamheten räknat ut min mamma lärde mig hur man gör det, och ganska snart hade jag flera akvarier i veckan av min egen för att rengöra samt 55-liters akvarium i lobbyn av Motellet min mamma lyckades ( Ja, hon var en upptagen kvinna!). När vi flyttade till en annan stad och hittade inget nisch för akvarium rengöring av utrustningen gick till mig och jag dök huvudstupa in i akvaristik hobby.
Nu, tolv år senare, kan jag säga säkert att jag aldrig skulle kunna göra det utan min Python. Jag har sedan dess flyttat tillbaka till min hemstad och startade verksamheten igen och har två pyton, varav en är den ursprungliga 50-fots längs med en nyare 100-fots system jag köpte för att jag alltid skulle kunna nå där jag behövde att gå oavsett hus eller företag råkade jag att arbeta i.
Så vad exakt är en Python?
Python Ingen Spill Rengör och Fill är i huvudsak en stor slang ca 1/2 i diameter med en grus rör på slutet, en pump och en flödesvakt. De Pytonormar kommer i allmänhet i 25 ‘, 50’, 75 ‘och 100’ längd slang, om detta inte är helt rätt för dig 20 ‘kan förlängningsslangar köpas separat. Kostnaden för ett system varierar i allmänhet från $ 25 – $ 100 beroende på längd och där du får det …Jag fick personligen min 100 ‘för $ 65 på nätet.
Rengöring akvarium
Först ut, jag tror det är viktigt att nämna att partiella vattenbyten är viktiga för hälsan hos ditt akvarium. Om du bara byta vatten när det ser smutsigt det är redan långt tidigare när det borde ha ändrats. Syftet med vattenbyten är att bli av med överskott nitrater i vattnet från fiskavfall. Frekvensen av vatten förändringar kommer att variera beroende på bestockning i akvariet och mängden och typen av livsmedel fisken ges. Generellt vattenbyte måste göras varje vecka till varannan vecka. Mer känsliga critters som sniglar och räkor föredrar en nitrat på mindre än 20 ppm, medan de flesta av de härdigare sötvattensfisk är nöjda med 40 ppm och under.
Nu är det dags att byta vatten. Jag gör mina vattenbyten en gång i veckan eftersom jag höjer sniglar och växlande förhållanden vatten kan orsaka brister i sina skal, en gång i månaden jag testa vattnet för att se till att alla parametrar är där jag vill ha dem.
Första saker först, skruva jag Python pumpen i min vattenkran, och se till att twisty ratten på undersidan är i skruvas läge, så att vatten kan flöda rakt igenom den och slå på kallt vatten på full. Detta skapar en naturlig vakuum och suger vatten ur akvariet. Du kan använda växeln vattenflödet att slå sug på och av, men titta noga för om någon fisk sugs upp där de kommer att gå in i växeln och inte komma ut helhet.
När jag har tagit bort hälften av vattnet i alla mina tankar jag lägga vatten balsam i varje tankarna, stäng av vattnet, se till att strömbrytaren är på och slå vattnet på och anpassa sig till samma temperatur som mina tankar . Därefter trycker ratten på undersidan av pumpen uppåt och vrid den ett halvt varv för att hålla den på plats, skickar detta vatten ner slangen sättas tillbaka i tankarna.
Vad jag tycker om denna artikel
Som tidigare nämnts är detta en av de viktigaste delar av utrustning i min fishroom. Python är lätt att använda, ganska billigt för den mängd arbete som sparar gör rutinmässigt akvarium underhåll enkelt och smärtfritt, och är extremt tålig.
Efter tolv år med en Python och tre år med den andra, allt jag någonsin har haft att köpa för antingen ytterligare några kran rördelar (så jag kan koppla den till nästan vilken kran eftersom jag aldrig vet vad för slags ny kund kan ha) och en ny pump eftersom min ex-make hund tuggas en upp. Jag absolut inte skulle försöka köra en fisk rum utan detta och rekommenderar det till alla som har någon tank större än en tio-liters (eller flera tankar).
Om det enda du verkligen måste vara försiktig med den Python är att titta på intaget! Jag kan inte betona denna del nog som det är hjärtskärande att se en av dina värdefulla fiskar få dras in i det. Många människor jag känner med mycket stora tankar som tar en stund att tömma använda en nylon strumpa över intaget när grus dammsugning är klar för att säkerställa olyckliga fishies inte fastna i det. Också vara försiktig när du slår vattnet från tomma för att fylla så det blir några luftbubblor kommer ut först som kan ha viss kraft för dem. Jag föreslår att rikta slangen vid insidan av akvariet ovanför vattenlinjen tills luften arbetar sig ut för att inte skrämma eller skada någon fisk.
Allt-i-allt detta objekt är definitivt värt pengarna och verkligen bidrar till njutningen av akvaristik som du kommer att spendera mycket mindre tid och ansträngning att hålla ditt husdjur friska och mycket mer tid sparka tillbaka och njuta av dem.
Som med alla husdjur du grundligt forskning vård, utfodring och korrekt tank förfaranden cykling innan du köper din fisk … djuraffären anställda är inte alltid en tillförlitlig informationskälla! Min uppfattning gäller användningen av denna post med sötvattenfisk bara som jag har lite erfarenhet av saltvattensfiskar.

Cribbing i Hästar
Fem idéer för Dog House Decor
Hund Tandvård: Hur att borsta hundens tänder
Dog Tales
Mis Rose Doggie Sudz: Bästa Organisk hund bad tvål
Utfodring, bostäder och hantering en Pet Python Snake
Muffins
Träna din hund att ha Manners
Levandefödare och deras unga
En australiensisk Pony
Bad katt beteende

Leave a Reply