Produkt granskning: Prevue Hendryx mushjulet

Ahh, möss. De är så söta och lurviga, så personliga när de känner dig, och deras upptåg är så jäkla roligt. Möss göra stor sällskapsdjur och hålls i fångenskap av flera andra skäl också. Oavsett anledningen till att du har möss deras behov är desamma … god mat, rent vatten och något att göra!
Har du sett storleken på en vanlig mus bur? Även de som verkar mycket rymlig måste vara ganska tråkigt för en sådan aktiv critter. Jag har haft hundar, katter, råttor, gerbiler, hamstrar, marsvin, kaniner och hästar, som alla hade inneslutning för liten för att räcka hela dagen varje dag i hela sitt liv. För dem var lösningen enkel … Låt dem.
Alla mina andra husdjur kan låta att röra sig fritt under dagen, eller tas ut och ridit, tas ut i en lekhage att tugga på gräsmattan, eller åtminstone släpptes i ett särskilt rum i huset för att spela och utforska. Jag kunde inte göra det med mina möss. De var alldeles för liten och kan lätt glida under en dörr och hamna katt, hund eller råtta mat. Visst, jag skulle ta ut dem och leka med dem och låta dem rida runt på mina axlar, men det fanns bestämda gränser för detta. Mina råttor som används för att rida på mina axlar för att gå överallt, men jag kunde inte ta mössen ur huset, skulle det vara alltför lätt för dem att hoppa ner och springa iväg eller att snappas upp av någon högre upp på näringskedjan . Så vad gör jag?
Jag fick mina första två möss vid en ålder av fjorton. Jag hade redan hållit och / eller upp varje annan typ av populära gnagare känd amerikansk typ och ville prova min hand med möss. Jag vandrade in i djuraffären och valde två bedårande vita möss, senare namnet Houdini och Kitty.
Jag försökte två i en plast Hartz bur för att starta, den typ med roliga plaströr och vad-inte som jag tidigare hade använts för hamstrar … innan min ganska stora hamster Butterball fick själv fastnat i ett rör, då min fantasi hamster Oreo bevisade att hon kunde hålla hennes tår genom plasten gavlar och vrid dem. Tyvärr visade det intressant liten bur med sin redan inbyggd hjul och andra roliga saker för att vara alltför lätt för passande namnet Houdini att fly från. Lyckligtvis båda gångerna han flydde han fortfarande varit vandrade runt på toppen av buren och hade inte träffat några av de mer köttätande invånarna i huset efter tid jag kom för att sätta tillbaka honom.
Mina möss flyttades till ett glas tio-liters akvarium tank med ett trådnät lock som jag nedtyngda på sidorna. Escape problemet löst. Nu vad om det roliga?
Jag återvände till djuraffären och perused deras urval av roliga, slutar med en trä gnagare gömställe och en tråd hjul för dem att köra i. Tråden hjulet kostade mig ungefär $ 5,00.
Denna tråd hjul var ett enkelt val för mig efter att ha problem med mina hamstrar tuggar igenom plasthjul. För nya gnagare ägare: detta är ett roterande hjul tillverkad av belagd tråd och apparaten på en belagd tråd stativ som critters kan hoppa in och köra på tråd pinnar, något som en mus löpband.
Vid första hjulet arbetade helt bra och utan problem, och mössen var så lustiga att titta på! Houdini fångas på saken först, och snart hade han ett spel fungerade där han sprang så fort en knappt kunde se hans ben, sedan låst stegpinnarna och gick snurra runt med hjulet. Efter Kitty fångad på att det skulle Houdini ta stegpinnarna från utsidan och rider över toppen innan hoppa ut på andra sidan. Det tog inte lång tid innan han grävde sängkläder ut underifrån ratten så att han kunde rida hela vägen runt på utsidan medan Kitty gjorde arbetet, och kort han även använda den för att lyfta honom tillräckligt hög för att fånga tråd lock så att han kunde svänga monkey-bar stil över buren. Underbar leksak för $ 5!
Då hände det. En natt när jag låg försökte sova hörde jag en mycket dämpad * squeak gnissla *, sedan tystnad. Nästa natt samma. Genom den följande veckan att det skulle förvandlas till * squeak gnissla gnissla *, och en vecka efter att * PIP PIP *. Vad hände med min underbara hjul? Beläggningen på tråden där den träffade montern hade försvunnit. Själva hjulet fortfarande var i perfekt skick och irriterande piper aldrig tycktes bry mössen, men det var mig galen! Det var inte så illa under dagen, bara några bakgrundsljud, men på natten när allt annat är tyst och allt du vill göra är att sova, ville alla mössen att göra kördes.
Jag försökte ta ratten ute på natten, som arbetat men jag kände ganska dåligt att göra det eftersom möss är mest aktiva på natten. Jag försökte olika beläggningar på tråden och upptäckte en tjock kudde av Elmers lim faktiskt fungerar ganska bra. Jag generellt hade att åter tillämpa lim ungefär var 7-10 dagar, ibland lite längre, låt det torka helt och sedan lämna in den ner jäms med oskadade beläggningen. Eller, för $ 5,00, kan en plocka bara upp en ny hjul.
Dessa hjul kommer i olika storlekar, och jag skulle säga denna storlek är för liten för något annat än möss. Titta på ditt husdjur står stilla i hjulet och se till att deras näsa och bak är minst ett par pinnar där hjulet börjar kurvan uppåt. Om de är för trånga i hjulet finns en god chans att de kan skada ryggen efter långvarig användning eller, ännu värre, lyft en fot genom stegpinnarna och få allvarligt skadade.
Allt som allt är detta hjul definitivt värt pengarna … möss, hamstrar och gerbiler ska alltid ha ett hjul att springa i. .. och det höll upp bra i ungefär tre eller fyra månader innan beläggningen bar igenom. Som sagt, är det ganska lätt att rigga upp en ersättare beläggning som kan pågå ett par veckor, eller så kan du bara kasta pipig hjulet och få en ny. Nu, sju år senare, använder jag fortfarande samma hjul med regelbundet underhåll av Elmers lim beläggning. För pengarna, är jag mycket nöjd.

Vill du ha en hund som är villig att köra med dig?
Hur man handskas med förlusten av ett husdjur
Anemi hos hundar
Skönheten av små hundar
RÖTMÅNAD
Motion och spela Tips för din hund
Behandla och förebygga sjukdom Ich Fisk
Top Saltwater havsfisk för ditt akvarium
Viktiga Avancerade Horse Training Tips
Symtom och behandling av maskar i katter
Hur man tar bort loppor från en matta

Leave a Reply