Problem vid Avel Finkar

Avel finkar kan vara en givande och ibland lukrativ, hobby. Dessa glada små fåglar kommer para regelbundet ges rätt förutsättningar. Det finns vissa beteenden för att vara medveten om som specifikt gäller för uppfödning av finkar, dock.
Nest stjäla
Större, mer aggressiva arter av finkar har inga betänkligheter att stjäla ett bo från en mindre par finkar. Zebra och samhälle finkar är särskilt kända för att stjäla bon från andra finkar. När avel finkar i separata burar är boet stjäla inte ett problem. Om du föder finkar i större och mer öppna ytor, se till att skilja de aggressiva fåglar från de mer skygga, mindre fåglar.
Nest Överlåtelse
Den främsta orsaken avel finkar kommer att överge ett bo är att de känner att boet platsen är osäkra. Buller eller vassa förändringar i lufttemperaturen runt ett bo gör fåglarna obekväma och de kommer att hitta en annan plats att lägga sina ägg. Om du föder finkar, bör du se till att de har tysta, bekväma områden för sina bon.
Oerfarenhet kan också orsaka ett par att överge sitt bo. Finkar kan vara skygg fåglar, så det är en bra idé att lämna ett nytt par helt ensam tills de har fått sin första kläckning.
Chick Tossing
Uppfödning finkar är en mycket hands-off aktivitet. Om du ständigt sväva runt boet eller kolla på nya ungar, kan det göra föräldrarna nervösa. Ibland kommer de att kasta nya kycklingar ur boet eftersom de anser boet är inte säker längre. Ge dina finkar gott om plats att vårda sina ungar bekvämt.
Naturligtvis finns det finkar som inte instinktivt förstår vad de ska göra när äggen kläcks. Dessa finch föräldrar kan kasta de nya ungarna ur boet genom ren brist på föräldraskap förmåga. Gouldian finkar är de mest benägna att chick gungade, men alla raser kan och kommer att göra det från tid till annan.
FOSTERFÖRÄLDRAR
Vissa avel Finches aldrig räkna ut vad man ska göra efter äggen kläcks, och de komma in i vanan att kasta kycklingar ur boet. Vissa uppfödare använder fosterföräldrar för kycklingar av svårare föräldrar. Foster föräldraskap kan fler kycklingar att överleva varje häckningssäsong. Den enda allvarlig nackdel med att främja är att kycklingar upp av fosterföräldrar kan ha problem avel när de är äldre, eftersom de inte känner igen sin egen art.
Fyllda Grödor
Om du märker att ungarna ser ut som de är alldeles fyllda med mat oroa dig inte. Det är normalt för föräldrarna att mata ungarna tills de är nästan spricker, och det kan se ganska alarmerande. En överfylld brud inte kan lyfta huvudet och be om mer mat, men så de är mycket osannolikt att lida någon skada av övergödning.
Det finns många källor för råd om avel finkar. Veterinärer, djuraffärer och lokala finch uppfödare kommer att vara glada att hjälpa dig med alla problem du kan ha.

Mini Mutter Knot Nibbler: En av de coolaste små djur tuggleksaker
Reser utan ditt husdjur
Var hittar man den bästa Pet Memorial Produkter
Behandling av blåscancer i Cats
Hur bli av loppor: En guide
Hur att uppmuntra till bättre Etikett kattlåda i din katt
Scissortail Rasbora Faktablad
Var att få en ny katt
Enkla kommandon: träna din hund med handsignaler
Fisk akvarium Överväganden
Allt om rasen: Cimarron Uruguayo

Leave a Reply