Portugisiska Water Dog – bästa valet för allergiker?

Vi hörde alla president Barack Obama när han gjorde sitt tacktal lovar sina döttrar att de kunde ha en valp. Det har rapporterats att de Obamas kan välja att anta en portugisisk vatten hund från ett härbärge. (The Huffington Post, 11 januari 2009)
Varför är den portugisiska vatten hund (PWD) den första familjen första val? Det finns ett par bra anledningar. Det har rapporterats att den äldsta dottern, Malia, kan drabbas av allergier. Detta gör utstationeringsdirektivet ett bra val eftersom det anses vara en allergivänliga hundras.
Det andra goda skäl till att välja denna hund som Vita huset husdjur är att det har rekommenderats av nära vänner som senator Ted Kennedy som äger två PWD-talet.
Utstationeringsdirektivet är i brukshund klassificeringen. Det betyder att han kommer att behöva hållas upptagen eller han kommer syssla göra saker som tuggar annat än ben eller förstöra ett rum. Han är en naturlig simmare med simhud tassar, och användes ursprungligen för att hjälpa till i fisket.
Den portugisiska vatten hund är inte en vanlig hundras och därför svårt att hitta och är mycket dyra att köpa. Priset på en utstationeringsdirektivet kan vara allt från $ 1.800 till $ 2.500. Det bästa sättet att hitta valparna är att söka efter en uppfödare på Internet. Du kan också kolla tidningar eller uppfödare samtal i ditt område som kan känner till en uppfödare.
Utstationeringsdirektivet är en genomsnittlig storlek hund – inte alltför liten, men inte alltför stor. När den är helt odlas, kan det växa från 20 till 23 inches lång och väger mellan 40 till 60 pounds. Hans päls är antingen vågigt eller mycket lockigt. Vanliga färger är svart, vit, brun, och en kombination av två färger. Utstationeringsdirektivet har simhud tår för att hjälpa honom som en mästare simmare. Hans livslängd är ungefär 10 till 15 år.
Den portugisiska vatten hund har en livlig, vänligt temperament som är bra med barn och vuxna. Han är mycket intelligent och mycket energisk. Han är lätt uttråkad så han måste ha gott om leksaker att leka med. Det föreslås att han hållas i en låda medan familjen är borta för att hindra honom från att tugga på allt han kan hitta.
Utstationeringsdirektivet är preparerade ungefär varannan månad i ett urval av två stilar: den retriever eller lejon cut. Om ägaren vill retriever snittet är klippt jämnt över hela kroppen. Lejonet snittet håller den främre halvan av kroppen med hår medan den bakre halvan skärs mycket nära.
När man överväger utstationeringsdirektivet som husdjur, kom ihåg att denna ras av hund behöver ständiga sällskap. Han behöver beträdas två gånger om dagen och underhöll resten av tiden. Han är en mycket älskvärd hund som längtar konstant kontakt. Om du måste resa eller gå på semester utan honom, satte honom i en internatskola anläggning så att han inte blir alltför ensam. Om du arbetar långa timmar, överväga en doggie anläggning dagvård.
Mrs Obama sade nyligen i en intervju med People Magazine att den portugisiska vatten hund är bara en av rasen av hundar övervägs. Efter att ha läst den här artikeln kan du komma till slutsatsen att den första familjen kanske vill ompröva sitt val av Vita huset husdjur eftersom deras upptagna scheman kanske inte lämpar sig för en utstationeringsdirektivet.

Tropisk fisk som husdjur
Veterinär Nödsituationer: vet hur man läser Pet nödsignaler
Att få Pet Stroller att ditt husdjur behöver
Förstå Hästar – kommunicerar via Din röst
Bistå med Avlivning av hundar i ett djurhem
Kläckning med Broodies (Specifikt Silkie Bantam)
En dikt om min hund
Ska Valpar matas valpfoder?
Skötsel av hundar med Hip och ledbesvär
Fördelar med anta en katt
Faran med Dog Munkorg

Leave a Reply