Portugisisk Vattenhund

Den portugisiska Water Dog är en hundras hemma i Portugal. Denna ras är också kallad den portugisiska Fiske Hund och “Cao de Agua,” som betyder hund vatten. I århundraden var vattnet hunden en uppskattad hund till fiskaren i Portugal. De skulle ofta följer fiskare på sina båtar och när det var dags, skulle de dyka i vattnet och besättningen fisken i fiskarens nät.
Portugisen bevattnar hundar skulle också bära och hämta redskap och utrustning som föll i vattnet samt leverera meddelanden från en båt till en annan eller till folket på stranden.
Eftersom 20-talet närmade sig och tekniken avancerad, behovet av vatten hunden blev mindre och mindre. Rasen började försvinna och de var nästan gått 1930. Vasco Bensaude, en förmögen affärsman, tog stora intressant i vattnet hund och började föda dem, föra dem tillbaka. Den portugisiska Water Dog var stor risk för att utrotas, nu idag, det finns tusentals av dem, över hela världen.
Português Water Hundar är medelstora. Män i genomsnitt, står mellan 20 och 23 inches vid axlarna och vikt någonstans från 42 till 60 pounds. Honorna är något mindre stående mellan 17 och 21 inches på axlarna och väger mellan 35 till 50 pounds.
De är en mycket intelligent hundras och är otroligt pigg, modig, hårt arbetande och framför allt lojal. Detta är inte en ras till alla som söker en hund. De har mycket energi, vilket gör dem bra arbetande hundar, men de måste utövas på en daglig basis. Kennlar är inte en lämplig plats för dem. De måste vara i en stor öppen plats där de kan springa och bränna energi.
Portugisisk Vattenhund gör bra med barn och de flesta andra husdjur. De gillar att vara nära sina ägare och känna att de är en del av familjen. För dem som lider av allergier, kan detta vara en bra ras för dig. De har antingen en lockig eller rak päls och är en icke-shedding, vilket lämnar mindre hund hår och ilska för en att andas i.
Portugisisk Vattenhund lever en genomsnittlig livslängd på 12 och 15 år och fortfarande mycket aktiv, väl i sina äldre år. Som med de flesta purebreds, har vattnet hund några hälsoproblem, inklusive höftledsdysplasi, progressiv retinal atrofi, Juvenile dilaterad kardiomyopati, Addisons sjukdom, lagring sjukdom (dödlig nervsjukdom) och distichiasis.
Den portugisiska Water Dog är erkänd av följande organisationer: CKC, FCI, UKC, KCGB, NKC, NZKC, PWDCAI, Apri och ACR.
källor:

Top Hundraser för Running
Hundar på kontoret är Nej Perk
Allt om rasen: portugisiska nötkreatur förföljer
Vad gör du när din hund hatar tar Baths
Djurplågeri
De bästa Allergivänliga Hundraser
Typer av kvalster hos hundar
Tips för att säkerställa framgång med ditt nya akvarium
Hur Groom en katt utan att repas
Marsvin som husdjur
Doggy DNA-tester – Hur exakt är dessa?

Leave a Reply