Poodles din hund

Poodles är mycket intelligenta hundar som föds upp som sällskapshundar. De har exceptionella egenskaper. De finns i tre storlekar – leksaker, miniatyr och standard. Håret är så tjock och ser nästan ut som päls. De är allergivänliga och sällan skjul.
Historik
Ursprung Poodles kan spåras till Tyskland. De användes som Water Retrievers. De uppgifter om Poodles i historien kan ses som gammal som 1: a århundradet i södra Europa. Poodles är också populärt i Frankrike. De har använts i Frankrike för tryffel jakt och andjakt.
Bilderna av hunden finns i romerska mynt och egyptiska sniderier. Referenser Poodles, lika gammal som femtonde århundradet f.Kr., har hittats i Frankrike, Holland och Italien. Används som vatten retrievers de hade sina berömda pudel Clip som bidrog till att minska motståndet i vattnet. Hela hår rakades av, vilket patchar nära de vitala organ och leder för att skydda dessa områden.
Kvaliteter
Poodles är mycket intelligent och snabb elever. De glömmer också långsamt, därför leder till förbittring av ägarna. Medelåldern för pudel är mellan 10 och 18 år. Vissa hundar lever med upp till 21 år. Även robust de är känsliga för ett stort antal genetiska hälsoproblem. De kan uppvuxna i alla typer av bostäder. De kräver en hel del övning. Standarden medelstora Poodles anses vara de mest anpassningsbara.
De Storpudel är en mångsidig ras. De är bra vatten retrievers. De används som ledarhundar brottsbekämpande organ. Några Storpudel har tävlat i hund ras som Alaskan Iditarod Sled Dog Race. Miniatyr Poodles anses barnets bästa vän. De tror att de är större än deras faktiska storlek. De är väldigt beskyddande och därför måste du vara försiktig med andra hundar runt. Toy Poodles är också bra följeslagare.
Poodles kan inte deltid husdjur. De är mycket intelligenta och kräver regelbunden och konsekvent försäkran från sina ägare. De måste vara välvårdad, annars sina rockar bli obehaglig och kan leda till viss hälsorisk för Poodles. De är alltid glada och säker, vilket gör dem bra följeslagare hundar.
Storleken på hundarna varierar också – storpudel är 15 inches eller mer i höjd. De väger ca 20 kg. Leksaken Poodles är mindre än 10 inches. De väger mindre än 12 kg. Miniatyr Poodles vikt från 10 till 15 inches i höjd och är mellan 12 till 20 lbs.
Alla sorter har samma karakteristiska spetsiga skalle, lång, rak nos och äggformad ögon. Öronen är låga och handen nära huvudet. De har djupa kistor, starka hals, mycket kraftiga bakben och raka framben. Svansarna förs mycket hög.
Pälsen eller hår från pudlar är senig och lindas, vissa till och med har släta långt hår. Pälsen kan prydligt kammat. Den typiska snitt eller klipp av Poodles finns i två stilar – kontinentala och engelska sadel.
Poodles är bra följeslagare hundar. De måste tas om hand mycket väl.

Skydd eller Uppfödare? Hitta din nästa husdjur
Livsmedel som du måste undvika att ge till din hund
Alternativet till Pet Kennlar
Skötsel av Aging hund
Lokalt ägda småföretag: Classy Clawz och Pawz
Har ditt husdjur kanin kastrerad
Mellanliggande Horse Training Tips för en häst Handler
Hur ta hand om getter
Olika mutationer av Gouldian Finches
3 typer av kostnader som kommer med att äga ett husdjur
Tips för Horse Training: avancerade steg

Leave a Reply