Poodles – den mest intelligenta av alla raser

Poodles, precis som människor föds med sina egna distinkta personligheter. Medan de alla har vissa drag gemensamma, kan man veta egentligen sin egen från andra, helt enkelt genom vanor och reaktioner.
Min mor, välsigna hennes själ, som används för att höja pudlar. Vi hade några ganska vilda utflykter, på grund av de kullar och de enorma skillnaderna i deras personligheter.
Mors pudlar inte inrymt i någon hund kör, oh nej. Hennes var en del av familjen, tills de hittade ett hem.
En kull i synnerhet sitter rätt ut framför i mitt minne. Det var en kull på 8. Jo, faktiskt 7 1/2. Mor parade henne miniatyr till leksaken, som var Grand National Champion.
Alla utom en tog på alla dimensioner och särdrag hos den miniatyr. Att en av de 8, aldrig ens dök upp på röntgen. Hon var en överraskning. Uppenbarligen att 8:e valpen var inte avsett att vara, för när hon föddes, modern bara kastade henne åt sidan.
Min mor, å andra sidan, handlade inte om att förlora den enda “choklad”, i kullen. Hon skär och rev in i den säck, för att frigöra valp och sedan var tvungen att hjälpa henne att ta sin första andetag. Varmt kaffe för att stimulera och puffar av luft i näsan, tills valpen rörs. Kul grej var att hunden beroende kaffe, resten av sitt liv.
Hon hade ett litet problem. Hennes ben var för långa, för hennes kroppsstorlek. Hon var ungefär halvvägs mellan miniatyr och leksaken storlek, med de långa benen på miniatyr, men benen var för liten. Hon var bräcklig.
Det var ett band mellan den valp och min mor, som jag aldrig hade sett mellan djur och människa. Vi kallade henne “Brownie” för kort. Det fanns inget sätt, vi var ungar kommer att kalla hunden, Sims Charmant Cossette “hela tiden. Så brownie det var.
Nu oddest sak om Poodles är de alla tror att de är i samma storlek. Det finns 3 storlekar Poodles: den leksak, miniatyr (vilket är att mellersta storlek) och full storlek “standard” pudel. Det var den största storlek de brukade använda i jakten. Jakt, är där rakade bakre halvan av kroppen, kom från. Det var för att hjälpa hunden simma.
Vi en gång ägde en standard men vi hade så mycket problem att övertyga honom om att han inte var en knähund, vi gav upp och gick för miniatyr storlek. En standard pudel tror att han är inte större än miniatyr och leksaken tror att han är lika stor som standard. Go figure. Standarden vill mysa i knät och leksaken vill dräpa alla drakar, i grannskapet.
Lilla Brownie, var aldrig riktigt en del av sin egen kull eftersom hon var hälften av nästa minsta valpen. Poodles, är så full av personlighet från födseln, kan även uppfödaren inte låta smeknamn dem.
Vi hade Bozo, Snotty näsa, godståg, radiobil, laddare, Charmer och Sneaky. Varje morgon var det min plikt att fixa sin frukost av mjukgjord valp chow, sätta sina skålar i garaget och sedan bär 2 valpar, samtidigt, till garaget. Efter frukost, det var avgiften genom ytterdörren till Iris tomt, där de gjorde sin verksamhet, rev upp några fler Iris och romped.
Efter några minuter utanför, som jag dem, 2 i taget, racing och tillbaka. En dag, när jag återvände till den sista, fanns det ingen valp i sikte. Jag sökte på gården, garaget och sedan leds ner i korridoren till sovrummen. Ingen valp. Ingen valp någonstans. Jag sprang frenetiskt tillbaka till köket där valparna var inrymt i ett nät spel penna. Ingen valp. Jag sökte ut igen, i garaget, runt huset och äntligen hittat honom i mitt rum, glatt förstöra mitt hus sko.
Nästa dag, hände samma sak. Genom den 3: e dagen var jag fast besluten att ta reda på vad den lilla rackaren var upp till. Jag fångade honom på bar gärning. När jag hämtade de första 2 valpar, och sprang tillbaka dem in i huset, följde lite “Snotty Näsa” bakom mig. När jag vände huvudet tillbaka utanför, halkade han passerade mig och gömde sig under pjäsen pennan. Han stannade där tills jag hade redan sökt efter honom, ner i korridoren och när jag sprang tillbaka utanför, leta efter honom, det är då han gjorde sin galna streck till mitt sovrum. får en idé Oh, ja, men för smart för sitt eget bästa.
Nu Bozo, kallades Bozo eftersom han var den största av gäng. Han var också klumpig. Varje morgon, om jag inte fick upp direkt, när de vaknade och började klagan till frukost, det var Bozo som hade lärt sig att klättra upp på sidan av nätet spela pennan. Vad han inte visste var hur man utför en flykt. Duns! Varje morgon, landade han Spread Eagle, på hala köksgolvet. Naturligtvis strax efter är när jag skulle höra clacking hans lilla tånaglar när de travade över köksgolvet, sedan ned i korridoren till min säng.
När alla dessa valpar hittat en egen bostad, hade vi fortfarande Brownie. Hon var nu den lilla syster. Smart som en piska och bortskämda rotten. Det är en hund som levde en mirakulös liv.
Hon var så bortskämda, klagade hon om mamma försökte lämna socker ur hennes morgonkaffe. Hon skulle börja dricka och sedan backa, som om något hemskt och illaluktande var i den koppen. Ja, kopp. Hon skulle sitta ner och vrid huvudet för att titta på mamma med denna vilda ögon chock. För mycket socker och hon klagade för lite och hon klagade. Du hade bara att göra det rätt eller vara i stora problem.
Brownie var fantastisk. När hon behövde trimmas, moped hon runt huset som en gammal kvinna. När pappa kom hem från jobbet och sa hej till henne, hängde hon huvudet i skam. Hon gjorde det klart, visste hon att hon ser ut som en hagga.
Har hon gillar groomer? Nej men det var inte poängen. Den groomer beslutat att använda en annan nyans av nagellack, en dag och vi alla var straffade. Man skulle kunna tro att vi hade rakat hennes bald. Mor tillämpat sin vanliga färg och allt var bra. Vilken kinkig flicka.
På dessa dagar, när hon först kom hem från groomers, skulle hon dansa framför mammas full längd spegeln. Spegeln gick hela vägen till golvet, så Brownie kunde se sig själv väl. Hon skulle innebära att titta på hennes vänstra sida, sedan hennes högra sida, sedan faktiskt försöka se sig själv bakifrån. Hon skulle sticka ut en främre tå, som om försöksverksamheten och beundra sig själv, under längst tid.
Den här gången, när pappa kom hem, var Brownie just där, vilket gör att han märkt och väntade på henne komplimanger. Jag kommer aldrig att glömma den dagen han ignorerade henne, när han kom in genom dörren. Vi hittade henne i en back rum, nedstämd på en säng. Hon ville inte förlåta honom för 3 dagar.
Brownie väg i en doggie bilbarnstol, på framsidan, där hon kunde se allt. När som helst, var mor att lämna henne i bilen i några minuter, var hon tvungen att lämna det igång med luftkonditionering på och inlåst. Den hunden styrde huset.
Du vågade inte lämna Brownie hemma, ensam för länge. Hon skulle straffa dig. Hon fann en gång min mors gördel och släpade ut och upp på ceder bröstet framför en stor skylt glasfönster. Hon skulle rota igenom de smutsiga kläderna och hitta smutsiga underkläder av gärningsmannen, och lägg ut dem, rakt framför den främre luckan.
Vi besökte mina morföräldrar, av staten, en gång. Min farfar, som är en gammal bonde, inte kunde se det förnuftiga i att hålla en hund inomhus. Så Brownie gjorde sin morgon poo-poo bakom hans favorit stol. Varje enskild morgon tills vi kvar. Inget belopp av straff skulle gunga henne.
Brownie blev gammal och började ha anfall talet. Mor var hjärta krossat att tänka på att sätta ner henne men dagen äntligen kom, då hon tvingades. Nu var en sorglig dag, faktiskt.
Jag kommer aldrig att glömma Brownie. Den lilla hunden, kan vi ungar genera genom att göra henne tror att hon var en göra dessa farty ljud. Hunden vi spelade med, ropar ut Come In, bara för att se henne gå nötter vid ytterdörren. Den lilla hunden som tungan var så lång och smal, rengöras hon ständigt våra bihålor. Den lilla hunden som kunde föra långa samtal, bara genom att sitta framför dig och stirrar. Den lilla hunden som tillbringade halv hennes tid, ridning i mammas stora väska. Den lilla hund som red pariserhjul, gick till mässan och åtnjöt en cocktail, då och då.
Jag saknar henne och alltid kommer.

Naturlig Flea Control för husdjur och hem
Flame Tetra Faktablad
Hur du tränar din hund för livet: Lydnad Utbildning övervinner mest hund beteendeproblem
Halloween: Pet Säkerhetstips
En översikt av den sällsynta Kaspiska Häst Ras
Top Ten bästa hundarna för familjer
Hur du gör din egen hund koppel
Var man får tag Grön kattleksaker Online för mindre än $ 10
Sargeant s Loppis och Tick Medicinering: Är det säkert för ditt husdjur?
Komma igång med ett nytt akvarium
Sängkläder för din Golden Retriever

Leave a Reply