Plocka ut en valp

Att ta hem en ny valp är en stor händelse. Djuret som du väljer att sätta i ditt hem kommer att vara med dig i många år framöver. När du hittar en valp, försök att se bortom sin bedårande lilla valp ansikte och visualisera henne som en fyra eller fem år gammal hund.
Om du har gjort din läxa innan plocka ut en päls kompis, så ska du veta ungefär hur lång hon kommer att vara, hur tungt hon kommer att vara och vilken typ av päls hon kommer att ha. Även en blandad ras kan uppskattas ganska noga om du har gjort dina läxor och läsa på ras eller kombination av raser som valpen är.
Om hon är avsedd att vara hög, tänka på det bakgård för din. Kommer du att kunna sätta ett staket innan hon behöver det? (Som förmodligen kommer att vara inom de närmaste sex månaderna). Om inte, är du en vaksam ägare som kommer inte ihåg att sätta koppel på kragen på varje gång du tar ut henne?
En rottweiler eller Rotty blandning kan ha en benägenhet att skydda. Det är verkligen inget fel med att kvaliteten i en hund, men kan han behöva utbildning för att lära sig hur och vem skydda. att förhindra en olycklig olycka. Du kan också behöva utbildning för att lära sig att hantera denna stora hund. Aldrig äger mer hund än alla de medlemsstater som finns i din familj kan hantera.
Om valpen är en blandning mellan, låt oss säga, en labrador och en annan medelstor till stor ras, som en Chow, är det säkert att säga att han kommer att äta en hel på en daglig basis. att påse valp chow du köper idag kommer inte att gå mycket långt i en vecka eller två. Se till att du kan passa denna rejäl kille i din vecka budget. En god kvalitet hundmat är inte billigt. Kvalitet är nyckelordet här. En hälsosam kost är viktigt att en hund välbefinnande så aldrig tror att du kan snåla här. Om du inte är 100% säker på att du kan svänga den, överväga en mindre ras.
Vissa raser, som min Pomeranian, är petiga ätare. Hon äter inte så mycket, men jag behöver “läkare” hennes mat med jordnötssmör, keso och andra godsaker för att få henne att äta. Inte för att jag sinne, men det är en extra kostnad som jag inte kan ha haft med en annan ras.
Laborationer och Retrievers göra stora familjehundar. Fråga alla som någonsin haft en. Om du funderar på ett labb mix, läsa upp på olika raser inom den linjen av hundar. Vi hade en Chesapeake Bay / Lab Retriever mix. Vackra lycklig stor pojke. Det enda problemet var när vi var ute och gick, om det fanns en damm eller bäck inom en mil av honom, vi skulle in Chesapeake kärlek vatten. Namnet är en ganska bra aning om att en! Vår lösning för Cybryn var att sätta ett barns plaskdamm på bakgården. Han spelade i det för timmar på varma dagar.
Så fråga dig själv frågor och inte sätta sig på en Retriever tills du har alla svaren. Tycker de katter? Chase fåglar? Behöver en plats att simma då och då? Veta om du har vad som krävs för att hålla dem glada och friska.
Har du läst upp på naturliga böjelser för vissa raser? Detta måste beaktas vid blandraser också. Olika raser har olika beteenden. Även om detta är inte alltid fallet behöver du ta det i beaktande när man reser sig en ny valp.
Låt oss ta taxar till exempel. Dessa små killar är laddade med personlighet. men de tuggar. Jag har ännu inte träffat en tax ägare (inklusive mig själv), som inte reda på detta på ett eller annat sätt. Ta hänsyn till detta när de beslutar om en hund. En Doxie / Terrier (en annan tuggaren) mix? Tja, säg inte att jag inte varnade dig. Men dessa raser har också många goda egenskaper, och gör underbara kamrater för rätt sorts ägare. Så nu kan du se var det hela kommer tillsammans. Du kan älska den lilla Doxie ned på gatan, men om du inte kan stå tanken att förlora en sko eller två, kan du inte vara den bästa ägaren för denna ras av pooch.
Små hundar är bedårande. Låt oss tänka på små raser för ett ögonblick. Låt oss blanda en Pomeranian och en tekopp pudel. Defiantly inte en utanför hund. Tro inte för en minut kan du låta denna lilla prinsessa hänga på bakgården ensam någon längre tid. Hon kommer att behöva ständig övervakning. Hon är lätt byte för något större än en huskatt. Inse att när du tar henne gå, kommer du förmodligen att göra mer bärande än ledande. Hon måste hållas upp och ut ur skador sätt. Hur är det två år gamla till dig? En kärleksfull kram från ett litet barn kan vara dödlig för en tre eller fyra pund hund. Kanske den lilla leksaken valpen bör vänta tills Sally Sue tionde födelsedag.
Små raser har också en tendens att skälla mer än stora raser. . Personligen tror jag de gör detta för att kompensera för sin brist på styrka och storlek. Mina små Pomeranian skäller våldsamt när hon är rädd. Det tar mig en stund att lugna henne när detta händer. Jag tror att hon säger att jag är här och jag är mycket betyder så ska du inte skada mig. Om lugn och ro är högt på listan över prioriteringar tycker om detta när du väljer ut en valp.
Läs om de lager av de raser du är intresserad Kommer den lilla Schnauzer / pudel mix behöver täta resor till salongen för en bra klippning? Se till att du kan arbeta här i din familj budget eller är villiga att lära sig att göra det själv. Varje blandning med en Chow till exempel, kommer sannolikt behöver regelbunden pälsvård och de-mattor. För någon som mig är detta bindning tid och jag gillar det, men kanske du inte har extra tid varje vecka att spendera grooming din hund. Detta betyder inte att du inte ska ha en. Det betyder att du bör leta efter en ras eller blandning av raser med slankare rockar.
När du börjar göra dina läxor och upptäck de kvaliteter du att du vill ha i en ny familjemedlem, blir det mycket lättare att hitta din match. Ta din tid och hitta din perfekta följeslagare. Jag rekommenderar starkt att du inte gå stirrar in på några söta valp ögon tills lokalisera ras eller mix som är rätt för dig.

Särskild Kitty kyckling och ost Fuktig kattgodis recension
Husdjur och värmeslag
Pet Care: King Snake
Greenies Pill Fickor Feline
Pet Airways – Ett flygbolag Bara för husdjur
Levande Bärare
Alpacas och bovint virusdiarrévirus
Anledningar till att ge dina Scraps Dog Table
Allt om rasen: Paperanian
Är ren en hundens mun?
Bästa sätt att stoppa en katt Ull sugande

Leave a Reply