Pet Rat Care: Hur du installerar en livsmiljö och mer

Råttor har hållits som husdjur i hundratals år precis som hundar och katter, svårt att tro, men sant. De kan vara en stor följeslagare och en rolig djur att titta på och lära känna, som människor som de har sin egen personlighet, gillar och ogillar. De flesta sorter av råttor som säljs som husdjur kan leva upp till 5 år när vårdas på rätt sätt och växa till cirka 8 inches lång och 4 inches för dvärg sorter. De bör hållas ensam eller tillsammans med andra av samma kön och inte med andra djur i samma bur. Om du är intresserad av att få en råtta som husdjur använda detta som en referens för att få ställa upp för ditt nya husdjur.
Saker du behöver är: Escape bevis bur
Sängkläder (som carefresh eller kaytee, inga ceder marker)
Matskål
Vattenflaska
Råtta mat (en som säger klar, dagligen, eller totala dieten)
FÅGELHOLK
Tugga pinnar
Leksaker
Behandlar
Råtta Care bok (tillval, men bra för framtida referens)
Det första du vill ha klar är buren, om du kan få det installerat och klart innan du får din råtta. Det bästa buren är en som är lång nog för klättring och kan ändras runt eller har plats för leksaker såsom ett hjul och rör för genomsökning igenom. Den nedre delen av buren ska vara platt, inte som botten av kanin bur eller fågelbur där det finns en löstagbar bricka och botten ser ut sidorna, är denna typ lättare att rengöra, men det är svårt för en råtta att flytta runt i , och sängkläder faller genom botten. Ställ in buren genom att sätta in 1-2 inches av sängkläder, jag gillar att använda carefresh eller liknande en denna typ är gjord av återvunnet pappersmassa, kan du också hitta återvunna tidningar sorter, dessa är bra eftersom de suga upp allt och hålla lukt till ett minimum. Fäst vattenflaska och sätta matskål, holk, och leksaker i buren. Underhållet är enkelt bara byta vatten dagligen och se till att det finns mat lättillgänglig. Rengör buren en gång i veckan genom att ta ut den gamla sängkläder och ersätta det med nya sängkläder och torka ned på insidan av buren och leksaker med en fuktig trasa.
Placering av buren, är detta ett ämne som många människor är omedvetna om tills det blir ett problem. Självklart kommer du vill att din råtta vara bekväm där de är, och du vill vara bekväm med det också. Här är några vanliga dåliga platser för din råtta och varför: bredvid din säng-råttor tillbringar nätterna gör buller och kan hålla dig vaken.
På köksbänken-detta är en dålig plats för ett antal skäl, första ska vara att de kan förorena livsmedel är nära den, även du kanske inte inser att de är på disken över en diskmaskin eller nära en mikrovågsugn där den kan blir för varmt.
Bredvid ett kylskåp, kan bli för kallt.
På heltäckningsmatta-Råttor ibland vill knuffa sina sängkläder eller mat genom sidan av buren och kan lämna dig en röra att städa upp.
Ovanpå en torktumlare eller bredvid en TV – igen för varmt.
Bredvid någon elektronik-Om de kan nå en sladd de tugga den.
Bredvid gardiner eller kläder, en annan möjlig sak för dem att tugga på.
Det kan verka som en hel del att tänka på, men du behöver bara hålla ett par inches av buren bort eller lägga den bredvid en vägg.
Bra ställen inkluderar på golvet i en tvättstuga, lera rum eller badrum, ovanpå en byrå, disk eller bord där mat inte är beredd eller serveras.
Ta hand om din råtta är också lätt när du börjar. Första saker Tvätta först dina händer. Tvätta före och efter hantering din råtta, de är infektionssjukdomar bärare! Jag menar inte att skrämma någon från att bli ett husdjur råtta ägare, jag vill bara skrämma dig lite, precis tillräckligt för att få dig att alltid tvätta. För mer info om sjukdomar som råttor kan vara potentiella bärare av kolla CDC: s webbplats
Några saker du bör veta om din råtta: Det tänder växer kontinuerligt genom hela sitt liv, så har något att tugga på som trä tugga pinnar är viktigt för dem att behålla sina tänder.
De är mycket ren, likt andra djur med päls som de tillbringar mycket av sin tid grooming sig så det finns ingen anledning för dig att ge dem ett bad om de inte får till något rörigt då en baby torka eller våt disktrasa är allt du behöver för att rengöra dem.
De är nattdjur, så du kommer att höra din råtta flyttar, tugga och gnisslande på natten.
Hålla din råtta frisk. De gillar frukt och grönsaker och det är viktigt att ge dem en varierad kost för att hålla dem på deras bästa, så skära upp några av vad du äter och dela med er råtta. Så länge de äter en hälsosam kost, vara aktiv och är i en ren livsmiljö de kommer att göra bra. Några vanliga hälsoproblem med råttor är diarré, kommer du att märka en våt botten om detta är problemet. Luftvägsinfektioner, nysningar, utsläpp från näsa och ögon, ibland röd. Övervuxna tänder och nedskärningar eller knölar på huden. Alla dessa problem kräver ett besök till en veterinär som behandlar exotiska husdjur eller små djur.
Råttor är kärleksfulla varelser så var beredd att spendera en bra tid varje dag med din råtta, om du får en för en yngre barns husdjur se till att det finns en ansvarig person för att ge det mesta av primärvården i råtta och underhåll av livsmiljö. Hantering din råtta är viktigt att de älskar människor uppmärksamhet och en del kommer att sitta på din axel i timmar i sträck. De trivs klappad och allmänhet är ur deras bur. De är intelligenta djur som gillar en bra utmaning så få vissa leveranser som PVC-rör och lådor med hål utskurna i dem och göra en stor labyrint, detta kommer att hålla ditt husdjur råtta och dig själv och alla andra tittar underhållen i timmar.

Hur man beter sig i en Dog Park
Fördelarna med kastrering ditt husdjur kanin
Tips för att hålla din katt Kassaskåp på ditt fjärde juli Party
Hitta rätt ara Cage
Viktiga tips att tänka på när hus träna din katt
Problem vid Avel Finkar
Planerar att köpa en Siberian Husky? Läs denna ras Primer
Förväntade livslängden för en katt
Ge din hund en massage
Gröna smeknamn
Hur du hittar Sällsynta Hundraser

Leave a Reply