Pet Igelkottar

Igelkottar * växer i popularitet som sällskapsdjur och det är inte att förneka att de är söta. Och så frestande det är att äga en bedårande och exotiska husdjur, blivande första ägare bör spendera lite tid att tänka noga på det innan du köper en igelkott. Långt ifrån att vara enkla och lätta husdjur, igelkottar behöver mycket särskild omsorg. Inte alla är en igelkott person, och utan ordentlig forskning och kunskap, kan en första gången igelkott köparen hamna besviken eller förvirrad när nyhet avtar. Så här är en lista över några saker att tänka på innan du köper en igelkott: * Denna information gäller specifikt African Pygmy Igelkottar, den vanligaste sällskapsdjur raser här i Amerika, eftersom det är där min kunskap ligger.
1 Igelkottar är inte som katter eller hundar. De har nyligen varit domesticerade och har fortfarande en hel del av deras djuriska instinkter. De är inte nödvändigtvis kommer att hälsa dig eller verkar glad att se dig. De är inte nödvändigtvis kommer att gosa med dig. I själva verket kommer de förmodligen riktigt rädd för dig först. Och vissa kommer att bli riktigt rädd för dig varje gång du närmar dig dem. De är bytesdjur, medan katter och hundar är rovdjur, så de är mycket troligare att vara mycket blyg och rädd för människor. Det kan ta en hel del tid för dem att komma runt – och även då vissa aldrig kommer.
(_/2) Igelkottar har alla typer av olika personligheter och det är svårt att urskilja deras personligheter utan att äga dem ett tag. Jag fick min lite äldre (ca 7 månader), men jag har huvudet massor av historier om spädbarn personligheter förändras efter att de fjäderpenna (odla deras ryggar i). Så det finns en möjlighet att du får en trevlig, gosig igelkott, men det finns också en möjlighet att du får en rädd och tveksam igelkott att du måste verkligen gå på äggskal för. Annars kan du få en oberoende igelkott som inte är så intresserad av dig. Personligen är min igelkott nästan aldrig rädd, men samtidigt, inte tillgiven och super trevlig. Hon egentligen inte mysa i våra varv eller njuta hålls. Och sedan några igelkottar kommer knappt låter du rör dem (jag har hört en term för denna typ – dekorativa igelkott). Så om du får en igelkott, kan du sluta fastnat med ett husdjur som inte är mycket vänliga, eller ett husdjur du verkligen måste arbeta hårt för att knyta an till. Var beredd på någon av dessa möjligheter.
(_/3) Du måste vara villig att spendera mycket tid och ha tålamod bindning med din igelkott. När du först få en igelkott, bör du ta ut den för * minst * 30 minuter varje dag för att få det brukade du och din doft. Detta bör göras i ett mörkt rum på natten, eftersom de är nattdjur. Du bör planera på bindning tar ett tag, som din igelkott vänjer dig. Du måste vara ihållande, eftersom nya igelkottar ofta rädd, bollen, bita, etc. Igelkottar är inte husdjur du kan få och sedan umgås med så önskas, du måste göra tid för din igelkott varje dag. Du bör också ha någonstans att du kan låta dem springa runt, oavsett om det är ett rum eller en lekhage eller något liknande. På så sätt kan utforska ditt hem och du. Vi igelkott-bevis vårt vardagsrum innan du låter vår igelkott ut (täcker ventilerna, stäng av dörröppningar etc.). Allt detta tar tid och ansträngning.
(_/4) Igelkottar är nattdjur så om du brukar gå till sängs tidigt, kanske som lämnar dig inte mycket tid med ditt husdjur. Människor som bor upp tenderar senare har lättare att bindning med sina igelkottar, eftersom det är då igelkottar är mest aktiva och villiga att spela / gosa / etc.
5 Igelkottar kan tyckas enkla och billiga husdjur, men de behöver ett sortiment av artiklar, inklusive en stor bur, fleece eller icke ceder sängkläder som bör ändras konsekvent, vatten och rätter mat (eller en vattenflaska), någon form av grotta -liknande sak att sova / krypa under, och ett hjul som inte är en hamster hjul. Hamsterhjul har små lameller som igelkottar kan bryta sina små ben på. Du behöver ett hjul speciellt för igelkottar. Och det är alltid en möjlighet att igelkotten kommer att få sjuka och behöver se en veterinär, så se till att du har tillräckligt med pengar för att stödja en igelkott innan de fick en. Dessutom kommer inte alla veterinärer / kan behandla igelkottar, så innan det blir en, se till att du kan hitta en veterinär som gör.
6. Igelkottar kan vara smärtsamt. De är täckta med taggar. Och när de kommer rädda, bollen de upp och sticka ryggar ut. Ibland skadar röra din igelkott. De biter också. Och tydligen kan de haka egentligen på. Många gånger kommer de biter på ett förberedande sätt, och det kommer inte vara så svårt, men ibland biter hårt, så var beredd för denna eventualitet. Det är sällsynt att en igelkott ägare att aldrig få biten.
7 Din igelkott VILJA bajs på dig (och allt annat). Många gånger. Och förmodligen kissa också (under den tid jag har haft min igelkott, jag har pooped på väg fler gånger än jag kan räkna, men bara kissade på en gång). Speciellt när du först få det. Igelkottar kan bajsa MYCKET. Du skulle bli förvånad. Nu har jag läst att vissa är skräp-trainable, men de flesta är det inte. När de blir äldre blir de mindre benägna att bajsa på dig, men det är fortfarande en möjlighet. När vi låter vår igelkott springa runt i vardagsrummet, bajsar hon ofta många gånger på samma ställe i en natt, men sedan platsen ändras från kväll till kväll. De har också uppenbarligen älskar att bajsa på sina hjul, och sedan köra genom bajs, så var beredd att inte bara rengöra hjulet regelbundet men också hitta din igelkott med fötterna täckta i bajs (detta fenomen är så vanligt, förtjänat ett namn : poop stövlar). De kan också hamna täckt i det, eftersom många inte brukar oroa hygien, vilket leder till en smutsig och illaluktande igelkott. Och bajs är inte liten, dryish pellets som kanin bajs, det handlar om Pinkie fingrar storlek och kan vara ganska rörigt, så var beredd att ta itu med det.
8 Igelkottar har några speciella värme / belysning behov som ägare måste kunna uppfylla. Du måste vara beredd att hålla ditt hus, eller åtminstone det rum som din Hedgie bur är, trevlig och varm. De flesta människor rekommenderar 72-85 F, för om de blir för kallt de kommer att försöka övervintra och dö. Även om de är förvaras för kallt att de inte kommer att vara lika vänlig eller kan komma ut. Också, för att de ska få rätt mängd ljus, bör bur utsättas för naturligt eller artificiellt ljus 12 timmar om dygnet. På natten rummet bör hållas mörkt så att de kan komma ut och äta och spela. Många vill inte komma ut om det är lätt.
9 Igelkottar behöver en varierad kost. De är kända som opportunistiska allätare, eftersom de kommer att äta alla möjliga saker i naturen. Detta kan vara bekvämt för att äga dem, eftersom de kan äta många saker, inklusive färska frukter (inga russin), grönsaker, kokt kött, insekter, hund-och kattmat. Emellertid, kan det också vara mer komplicerat, eftersom de bör ha en mängd olika livsmedel alternativ. Många ägare vill föda sina igelkottar hög livsmedelskvalitet katt och komplettera med frukter som blåbär och färska maskar måltid.
10% Igelkottar är solitära varelser och behöver hållas ensam. Inte tänker på att få en igelkott och sedan lägga till en annan i samma bur senare och inte planerar att sätta en igelkott i en bur w / en annan varelse.
11 Igelkottar blir smutsiga och ibland behöver bad. Du bör vara beredd att bada din igelkott om det behövs. För detta behöver du några mycket mild schampo eller annan rengöringsmedel (jag använder baby schampo) och en gammal tandborste för att komma mellan spolar. Och du måste hålla Hedgie varm och svepte tills det är torrt så att det inte blir för kallt.
Med detta sagt, igelkottar kan vara riktigt roliga husdjur om du vet vad du gör. De är söta, rolig och intressant att följa. De tar inte upp mycket plats och inte luktar illa, om du håller dem och deras burar rena. Och det kan vara riktigt tillfredsställande att obligation med en igelkott.
Så om du fortfarande intresserad av att äga en igelkott, rekommenderar jag att göra lite efterforskningar på nätet innan du köper en igelkott så att du vet alla konster och knep. Hedgehog Central är en bra plats för forskning. Hedgehog Central Forum är ett bra ställe att börja, med svar på nästan alla frågor du har (och om svaret inte finns där, kan du bara fråga!). Se bara till att du har gott om information, tid och tålamod innan du får en igelkott.

Olika sätt att lära sig att träna din egen hund
Fyra Tassar kissa House Breaking Pads
Tiger Barb Faktablad
Den Weird News Weekly Review, 27-31 Juli
Okontrollerbar Big Dog Lust Gone Wild
Välja en Pet Cemetery i Grand Rapids, Michigan
Fem godsaker att skämma bort dina katt
Dog Houses of Idag
Hur man gör Hemgjort Hamster leksaker
Ovanliga Animal Fakta
Bästa Hundraser för varmt väder: Välj en hund som kommer att vara glada och friska var du än befinner

Leave a Reply