Pet Guide: Old Danish Pointing Dog

Helhetsintryck
Gamla danska stående fågelhundar är starkt byggd med en naturlig yttre gjord för jakt. Denna ras är medelstora och rektangulära utseende. Den manliga rasen har en genomsnittlig längd och vikt skillnad på 4 centimeter och 4 kg över sin kvinnliga motsvarighet. En av de mest tilltalande drag är dock den framstående skillnaden mellan manliga och kvinnliga stående fågelhundar. Medan rasen är generellt stark och betydande, är den kvinnliga pekar hunden är typiska som lättare, viljestark och nyckfull. Denna ras kännetecknas vidare i sin framstående vita färg med bruna markeringar på kroppen.
I allmänhet är en gammal dansk stående fågelhund en vänlig familjehund. Både sitt ansikte och temperament uttrycker intryck av en lugn och stabil hund ändå visar mod och mod. När det används för jakt, denna ras framåt ganska långsamt, strävar efter att hålla kontakt med jägaren samtidigt som sin uppgift som en stående fågelhund saknar onödiga störningar av marken. I korthet verkar denna ras vara lugn och stadig i naturen och det är inte fel antagande eftersom bakom sin orubbliga fasaden är en beslutsam och modig hund villig att behaga sin herre genom att utföra sina uppgifter framgångsrikt.
Historik
Denna ras är ursprungligen används som stående fågelhund vid jakt i Danmark och därmed dess namn – Pointing Dog. Ursprunget till gamla danska Pointing Dog kan spåras tillbaka från vägen tillbaka 1710 då en Glenstrup lokal man som hette Morten Bak Korsning zigenare hundar genom åtta generationer med lokala gårdshundar. Detta instiftade en ren ras av vit med bruna markeringar hundar som kallas Bakhounds eller mer populärt kallad Gamla danska pekare.
De lokala bönderna Glenstrup kallas dessa nyligen uppfödda gårdshundar som blodhundar. Det verkar det mer troligt att dessa hundar var avkomma från godsägarens doft hundar. Dessa doft hundar sägs vara ättlingar till St Hubert Hounds. Även på samma sätt är det mer troligt att zigenare hundarna härstammar från spanska stående fågelhundar och många andra raser av doft hundar. Således, i den på många sätt St.Hubert Hounds har spelat en stor roll för produktionen av den gamla danska Pointer.
I början men. Gamla danska stående fågelhundar användes som retrievers. De har dock vuxit till bra hundar arbetande pistol under åren. På grund av detta faktum, försvann rasen praktiskt taget under kriget 1939. Vissa raser entusiaster gjorde ändå rasen populär igen. Numera är de gamla danska stående fågelhundar betraktas som den tredje jakthund under danska “registrering.
Personlighet och temperament attribut
1 Lekfullhet
Gamla danska Pointing Dog är inte lika lekfull som andra ivriga hundar, men det tenderar att bli gladlynt och lättsam med familjemedlemmar.
2 Affection
Även härdig, kraftfull och envisa, gör en gammal dansk Pointing Dog en mild och tillgiven husdjur.
3. Enkel utbildning (lärande ränta)
Denna ras är ganska lätt att träna och kan göra stora jägare samt bra husdjur.
4. Watchdog förmåga
På grund av dess jakt förmåga, är denna ras stor som en vakthund som den använder sina förhöjda sinnen och instinkter.
5. Skydd förmåga
En gammal dansk Pointing Dog har en tendens att vara skyddande av dess ägare, eftersom det är en kärleksfull och demonstrativ husdjur.
6. Dominans
Denna ras dominerande drag är dess stora brukshund egenskaper – väderbeständig, och används av jägare för att jaga hundar.
7. Vänlighet mot hundar
En gammal dansk Pointing Dog är allmänt trevlig mot andra raser även om de sällan leka och mingla med dem och föredrar att luta sig tillbaka och titta på.
8. Vänlighet mot andra husdjur
Denna ras inte nödvändigtvis umgås med andra djur om det inte skapar problem med dem samt
9. Vänlighet mot främling
Denna ras är i allmänhet vänliga med bekanta människor och även främlingar men inte riktigt aggressiv.
10. Bra med barn
En gammal dansk pekar Dogs tillgiven och mild natur gör det till en pålitlig husdjur för barn.
Skötsel och underhåll
1 Energinivå
En gammal dansk Pointing Dog är i stort en stark och aktiv hund och så sin energi är hög för att upprätthålla sin verksamhet (speciellt under jakt)
2 Motion behöver
Som en jakthund, kräver en gammal dansk Pointing Dog daglig motion och en något större utrymme.
3. En ägare lojalitet
Karaktäriseras som en lugn, fyllig och varm karaktär, är denna ras lojala och hängivna till sin ägare
4. Kallt väder
En gammal dansk Pointing Dog tål kyla eftersom den är van vid den förändrade väder men det kan inte uthärda extrem kyla.
5. Varmt väder
Denna ras har också hög tolerans för varmt och varmt väder på grund av dess korta beläggning
6. Coat längd
En gammal dansk Pointing Dog hår, som täcker hela kroppen är kort men tät att det verkar svårt att röra
7. Shedding
En gammal dansk Pointing Dog skjul lite året runt tillsammans med en tung säsong utgjutelse
8. Grooming
På grund av den gamla danska Pointing hundens täta hår, korrekt grooming – borstning – är men viktigt.
9. Benägna att hälsofrågor
Denna uppfödda är benägen att armbåge och höftledsdysplasi samt epilepsi. Det är också benägna att dövhet.
10. Livsmiljö
Även denna ras kan frodas nästan var som helst, är det lämpligt att lägga den i en ganska rymlig område för att vårda sin jakt förmåga och kraftig natur.
11. Barking
En gammal dansk Pointing Dog är inte en Yapper men det har en tendens att skälla vid behov
12. Dregling
En gammal dansk Pointer har en mid-dreglande potential, mening, är det inte en slobber alla i hela men det kan irritera en riktig neatnik

Top Hundraser för Running
Animal Rescue i Baltimore MD / DC Area
Hur naturligtvis stoppa din katt från Peeing utanför kattlådan
Din nya häst
Direkt från hästens mun: Tips för korrekt Equine Dental Care
Har du den dummaste hund?
Leveranser att köpa när de antar en katt
Att hitta en Boarding stall till din häst
Har ditt husdjur kanin kastrerad
Kläckning med Broodies (Specifikt Silkie Bantam)
Portugisiska Water Dog Personlighet: Varför Bo bör med Pres. Obama Ofta

Leave a Reply