Pet Guide: Norwich Terrier

Helhetsintryck
Denna ras är en av de mest mycket små arbetsgrupper terrier. Men trots sin storlek är det viljestarka och robust med känsliga prick öron som sitter på toppen av huvudet och en något foxy uttryck, vilket gör det en hund med en bra grejer och en entusiastisk arbetare. Norwich Terrier är seniga, väderbeständig päls kan vara i olika färger – röd, vete, black and tan eller grizzle – och kräver grooming, både borstning och strippning.
Norwich Terrier fick också unika funktioner precis som någon annan ras. En av dess utmärkande egenskaper är dess runda huvud och platt skalle. Denna ras har också en kort rektangulär nos som går från huvudet. Det har också stora runda ögon som är förtrollande och verkar uttrycka sina känslor. En Norwich Terrier har en ganska tjock hals som leder dock till expansiva axlar och en djup bröstkorg – en spännande kombination för en sådan petite hund. Det har också runda fötter i botten av sina korta knubbiga ben. Denna ras kropp är täckt med medellångt shaggy hår. Dess ansikte ändå är täckt med mer hår att det ser gulliga och söta.
Denna ras är i allmänhet glad, modig, hängiven, tillgiven, justerbar och sport, vilket gör det till en idealisk följeslagare för män.
Historik
Norwich Terrier berodde av i East Anglia, England 1880, var det ursprungligen byggts upp och utbildade sig till barnyard Prazskyn. På grund av sin pigg och fjädrande natur, var det används för att spola räv och andra skadedjur från sina gömda hålor under jakt och samtidigt värderas som en lättroad husdjur. Denna ras som används för att vara klädd i två öron-stilar, men det är endast tillåtet att ha stående öron nuförtiden. Det var i 1964 att det andra örat-stil-släpp eared sort – har blivit en egen ras populärt kallad Norfolk Terrier.
Idag kan en Norwich Terrier fortfarande ses jakt i olika platser. Denna hund är en aktiv arbetande hund och är lyckligast när den har ett jobb att göra som gå lydnad klasser, spelar hemma och / eller gå i olika hund sport. På grund av detta, anser en Norwich Terrier framgångsrikt i lydnad och fingerfärdighet prövningar.
Eftersom Norwich terrier var uppvuxna att jaga i flock, de tenderar att vara mer utåtriktad och sällskaplig än många andra terrier raser. Dessa dagar, tjänar först och främst som en lustig sällskapshund, men kan fortfarande ta multitasking som den tar hand (jaga) hos råttor och andra skadedjur samtidigt.
Personlighet och temperament attribut
1 Lekfullhet
En Norwich Terrier klassificeras som en evig valp, alltså, alltid ber om ett spel.
2 Affection
Denna ras är en stor runt familjens hund eftersom det är mycket tillgiven och älskar att visa värme och sötma till familjemedlemmar, särskilt barn.
3. Enkel utbildning (lärande ränta)
En Norwich Terrier är en okomplicerad ras att träna på grund av sin iver att behaga människor
4. Watchdog förmåga
Denna ras är inte en idealisk vakthund eftersom det tenderar att vara vänlig mot främlingar och är mycket sällan aggressiv.
5. Skydd förmåga
På grund av sina starka jaktinstinkter och konventionell terrier nyfikenhet, är denna ras kan skydda dess närhet, inte bara mot ohyra men även mot okända människor
6. Dominans
En Norwich Terrier är rådande egenskap är dess förmåga att roa människor genom sin lekfulla och jovialisk natur. En annan är dess lämplighet för att jaga ut ohyra från deras hålor.
7. Vänlighet mot hundar
Norwich terrier inte bara komma överens med människor väl, de älskar också andra hundar och även små djur.
8. Vänlighet mot andra husdjur
Denna ras har lätt för att bli vän med andra husdjur i hushållet, det gäller alla djur som sin jämlike.
9. Vänlighet mot främling
Även om det kan instinktivt känna farliga människor, tenderar en Norwich Terrier vara vänlig mot främlingar och är sällan aggressiva mot dem
10. Bra med barn
Denna ras älskar barn och visar sin tillgivna natur för dem genom att spela och gosa.
Skötsel och underhåll
1 Energinivå
Detta är en mycket kraftig hund med en ganska hög energi. Det är alltid på språng, alltid kör här och där, särskilt om den anser skadedjur gömmer på sina lyor.
2 Motion behöver
En Norwich Terrier är en energisk hund, den trivs på en aktiv livsstil och därmed måste tas på daglig promenad för motion.
3. En ägare lojalitet
Även denna ras tenderar att umgås med andra kända människor, det är mycket lojal och hängiven till sin ägare.
4. Kallt väder
Tack vare sin tjocka, lurviga hår, har en Norwich Terrier en hög tolerans för en kall väderlek
5. Varmt väder
En Norwich Terrier kännetecknas med hög värmetålighet på grund av dess förmåga att anpassa sig till alla väder och kondition.
6. Coat längd
Denna ras päls är hård, sträv och rak, som ligger nära kroppen med en explicit underull. Det har också kort och slät hår på huvudet, öron och nos, med undantag för dess ögonbryn och morrhår som är bara något hirsute.
7. Shedding
En Norwich Terrier skjul – inte mycket, men lite. Även om det tenderar att sprida mer om korrekt grooming inte upprätthålls.
8. Grooming
Denna ras behöver inte mycket pälsvård alls. Borsta kan göras en gång dagligen, men ingen klippning krävs.
9. Benägna att hälsofrågor
En Norwich Terrier är långlivad och bestående. Vissa hundar kan dock drabbas av ryggproblem och genetiska ögonsjukdomar.
10. Livsmiljö
Denna ras kan överleva i nästan alla miljö typer med mycket få begränsningar. En perfekt plats för dem att leva men är lägenheter, hus och / eller gårdar land.
11. Barking
På grund av dess gladlynt och aktiv natur, har en Norwich Terrier en hög affinitet för skällande och göra en buller att fånga uppmärksamheten.
12. Dregling
Detta är en ras med en låg dreglande tendens.

De sovande vanor parakiter och Budgies
ScrapNFun: Lätt Dekorationer för ditt albumsidor 8/28/09
Hur man väljer en ny katt
5 skäl ska du inte ta din hund att arbeta
Hur man sparar pengar på Dog Tandvård
Finansiella organisationer som kan hjälpa till med hög veterinär räkningar
Hundar är inte bara människans bästa vän, de är också en kvinnas bästa vän
Olika typer av hamstrar
Levande Bärare
De farligaste hundar ha för husdjur
My Dog Sadie

Leave a Reply