Pet Cats – Vad gör dem så speciella?

Vad gör sällskapsdjur katter så speciellt? Katter har skönhet och grace. Så har hundar och hästar. Pet katter är mjuka att röra. Så är kaniner. Katter är lätta att sköta. Så är fåglar och sköldpaddor och guldfiskar. Kattungar är gulliga. Men så är valpar.
Vad är så speciellt med en katt? Här är svaret. En katt kan inte erövras. De kan aldrig helt tämjas.
Anta att du ringer din kisse. Hon kan komma till dig, gå på hennes sammet tassar. Men det är bara för att hon vill, inte på grund av ditt kommando.
En katt kan inte bossed. Har du någonsin hört talas om en katt valla får eller bära meddelanden eller plocka upp tidningen vid ytterdörren? Har du någonsin hört talas om en polis katt, en klocka katt, en släde katt? Nej, givetvis inte.
Det är sant att katter lär sig många saker. Det är lättare för dem att öppna en dörr haka sig än att vänta på att du ska göra det. De kan tränas att hoppa genom fälgar, men de gör det när de vill, inte när du vill ha dem.
En katt kan leva med en familj i åratal. Men hon kommer alltid att förbli oberoende.
Precis som det inte finns två personer som är exakt lika, inte två katter är exakt lika. Vissa verkar mer envis än andra. Sätt henne i en viss stol och säga, bo där! Hon hoppar av stolen i ett stort steg. I nästa steg är hon i en stol du vill hålla henne ur!
Kanske du tror att din katt vill gå ut. Du öppnar dörren och ringa henne. Vad gör hon? Hon stannar precis där hon är. Du ger upp och stänger dörren. Så vad gör hon? Hon repor på dörren och kräver att gå ut!
Antar att det är en varm dag och du vet att din katt vill ha en drink i kallt vatten. Du placerar skålen med vatten framför sig.
Hon ignorerar det. Några minuter senare hörs ljud från badrummet. Där är hon, slicka droppar från badkaret kran.
Du kanske tror, ​​kan jag inte räkna denna katt ut alls. Men hon gör alla dessa saker för att irritera dig. Det är karaktären av en katt att vara oberoende.
Vissa sällskapsdjur katter tycks tala när de kan. De verkar ha speciella ljud för Hey, middag sena eller Hur tätt ditt knä är eller Mmm, maten är stor runt här!
Vad gör sällskapsdjur katter så roligt att titta på? Dra en sträng sakta över golvet. Hon förföljer den, kastar på den, brottas med det och manschetter det med sin tass. Släpp en marmor. Hon pausar en minut. Då, med en språng, har hon det! Hon är jägare efter hennes byte. Hon har tränat detta sedan hon var en kattunge. Ingen behövde lära henne. Hon har alltid vetat.
Vilket är modigare, en katt eller en hund? Det är ett argument som kan gå på och. Men en sak är uppenbar. Katten är inte feg. Har du någonsin sett en hund tre gånger större än en katt som jagade bort av puss skrik, klor och tänder? Låt åska muller och blixt. Som är den första en att köra under sängen eller hoppa till närmaste varv? Hunden! Katten kommer att lyssna tyst på muller eller dåsa sömnigt-inte lite störd.
Vilka saker bry en katt? Smuts stör henne. Det är därför en hon tillbringar så mycket tid att tvätta sig med sin livliga rosa tunga. Hon verkar inte känna sig bekväm om hon är obefläckade.
Förändring stör katter också. Det är därför så många av dem hatar att köra i bilar. De låta dig veta långa och högt-hur olycklig de är.
Ett nytt livsmedel eller en ny maträtt, kommer att göra sällskapsdjur katter misstänksam. Och bara försöka möblera. Din katt kommer att se runt och lukta som för att säga, här kan inte vara min kära gamla hus!

Hur du vet när din nymfparakiter behöver gå till veterinären
Fakta om Worms jag visste aldrig Före
Go Orange för djur på fredag
Tennessee generalförsamling anser Bill att reglera Puppy Mills
Fördelarna med att göra din egen kattleksaker
Uppsluppna Teddy Bear Hamstrar tar över Hem
Hur till Stopp Nattetid jama i Cats
Vad du ska göra när din hund är i värme
Ska du äger en Alaskan Malamute?
Cat Rescue Grupper behövs – Denton, TX
Skötsel av din Antagen hund

Leave a Reply