Pet Care: Råtta

Tanken att råttor är smutsiga och medelvärdet är en vanlig missuppfattning. Detta kan vara sant om avlopp råttor eller råttor träsk som bor i smutsiga platser men det är falskt när det hänvisas till sällskapsdjur råttor. Domesticerade råttor är intelligenta, nyfikna, vänliga och underhållande. Råttor som finns i djuraffärer härstammar från den norska eller brun råtta. De är små och har fötts upp under åren för att vara lämpliga husdjur. Deras färg varierar från vitt till svart med många nyanser däremellan. Pet råttor är faktiskt en av de renaste gnagare du hittar i en djuraffär.
När du planerar att ha en råtta som husdjur är det viktigt att vara noga med att välja en som är frisk. Tecken på en frisk råtta inkluderar ljusa och klara ögon, nyfikenhet när den hålls, och tyst andning som bara kan höras om råttan sniffa örat. Råttor är mest sannolikt ohälsosamt och bör inte köpas om den har röda slemhinnor runt ögonen, är det snusas, väsande andning eller hosta mycket tydligen, det har kala fläckar där det ska vara päls, eller om det är slö när den hålls och verkar ha muskelsvaghet. Köper inte en sjuk eller osund råtta tänker att du kan sjuksköterskan tillbaka till hälsa. I de flesta fall råtta kommer att sluta dö och du kommer att ha slösat bort dina pengar eller det kan ha någon sjukdom som kommer att kosta mycket pengar i veterinär besök för att behandla.
Råttburar bör vara minst en kvadratmeter på basen. Ju större buren desto gladare råttan kommer att vara i de flesta fall. För varje ytterligare råtta bör det finnas åtminstone ytterligare en kvadratfot golvyta i buren. Burar med tråd väggar är bäst eftersom de gör råttorna att klättra som de älskar att göra. Gapet mellan trådarna i buren bör vara mindre än råttorna huvudet så att råttan inte kan fly som råttor är benägna att göra om gapet är något större. Råttor behöver mycket leksaker att hålla dem sysselsatta och underhöll. De är inte förtjust i gnagare hjul. Sina favoritleksaker verkar vara pussel leksaker där de måste lista ut hur man får behandla inuti leksaken. Råttor även gillar inte hamster hjul.
Råttor är inte svårt att äta. De är allätare och äter nästan vad som helst. Det betyder inte att du ska mata dem allt ligger runt huset. En råtta pellets verkligen kommer att ge dem den bästa näring. Du kan ge dem ett tillskott av mjölmask eller fatless grillad kyckling om så önskas men inget rött kött. Rat godis kan ges, men inte för många eller råtta blir överviktiga. Gnagare flaska för vatten är viktigt. En vattenskål kan användas om så önskas i stället, men det rekommenderas inte, eftersom det är sannolikt att få omkull och används som en toalett.
Referens:

Hus Breaking Envisa Hundar
Hur man sparar en hund från Parvo
Casual Dog fredagar
Hur man kan stoppa din hund från att hoppa upp på dig
3 Saker att tänka på innan få ett husdjur
Allt om rasen: tax
Topp 10 Tillgiven Hundraser
De skadliga effekterna av häst och hund Gambing i Arizona
I Obamas Vita huset hund
Hur berätta om din hund har ett sår?
Breaking Bad Cat vanor innan de får ut av Hand

Leave a Reply