Orsak och behandling av Flea allergier hos katter

Många kattägare ofta inte märker när deras husdjur har utvecklat en allergi på grund av den höga smärttröskel och vilja att anpassa sig till obehag hos katter. Precis som människor kan olika katter utveckla särskilda allergier, den vanligaste som orsakas av inhalationsmedel, mat, kontakt (sängkläder objekt, lopphalsband etc.), och exponering för loppor.
En vanlig missuppfattning i kattdjur med loppor allergier är att bett av loppan är orsaken för att utveckla en allergisk reaktion. Detta är helt enkelt inte fallet. När en katt är biten av en loppa, en mycket liten mängd av irritation och klåda kommer att inträffa, men endast direkt efter bettet. Orsaken till den allergiska reaktionen är faktiskt det ögonblick under bettet där loppor kraftfulla saliv kommer i kontakt med kattens hud.
Bortsett från hårlösa raser, är den känsliga huden på kattdjur omfattas av en tjock och flerskiktad päls, som i allmänhet skyddar djuret från de flesta hudirriterande. Små parasitiska insekter som loppor kan snabbt och enkelt gräva i pälsen, når huden inom några sekunder.
Den allergiska reaktionen exponeringen av loppsaliv i kattdjur orsakar symptom som märkbar tugga, överdrivet putsande, håravfall (kan orsakas antingen genom att tugga eller allergi själv), klåda, öppna sår, sårskorpor och läpp irritation. De vanligaste områden där loppor allergier påverkar katter inkluderar nedre delen av ryggen nära svansen och runt huvud och öron.
Det första steget att behandla en loppallergi är att avlägsna loppor. Du kan behandla kattens loppangrepp genom att begära loppor behandlingar från din veterinär, som bör ges året runt, trots dagens väder eller klimat. När du försöker befria din katt loppor, måste du komma ihåg att kattens hela boyta måste behandlas som om den smittades också, oavsett om huruvida eller inte du faktiskt kan se insekter. Om du har en extern katt, behandla områden där katten sover. När en huskatt är angripna, måste hela hemmet och alla möbler och tyger (gardiner, filtar och kläder) som djuret har varit i kontakt behandlas med en produkt som dödar både loppor ägg och levande vuxna.
Olyckligtvis, avlägsna källan av allergenet är endast den del av denna process. Din katt kommer sannolikt att fortsätta att lida symptom på allergi i veckor eller månader efter kontakt med loppor saliv. Den bara extremt säker och effektiv behandling för att kontrollera symtom på loppan allergier är flytande Difenhydramin (populära varumärken Benadryl). Detta läkemedel är i allmänhet en av de enda läkemedel som de flesta veterinärer kommer att rekommendera djurets ägare att köpa, mäta och administrera själva, eftersom det är mycket säkert och ganska svårt att få överdos. Den allmänna tumregel för Difenhydramin behandling i kattdjur är ett milligram per kilo av djurets vikt en gång dagligen tills symtomen upphör.
Kom ihåg att det är viktigt att ha en veterinär diagnostisera din katt med en loppallergi innan du försöker ge någon form av pågående behandling. Det är också tillrådligt att tala med din veterinär om att behandla symptom loppallergi med Difenhydramin innan dosering.

Allt om rasen: Österrikiskt Pinscher
Olika skäl till varför din hund är halta
Pet uteplats dörr Idéer för din katt
Hur man tränar en Lhasa apso
Avel Sugar Gliders
3 Halloween Tips för hundägare
Hålla vatten av god kvalitet i ditt akvarium
Den dalmatiska Breed
Bästa Hundraser för Män
Kombination Matning för din Golden Retriever:
Populär Freshwater Tropical Fish: Mollies, Platys och svärdbärare

Leave a Reply