Ormar: Utfodring levande föda på rätt sätt

Om du har ett husdjur orm, har du hört säkert för-och nackdelar med att mata levande föda till ditt husdjur. Medan fler och fler djurägare väljer att byta sina sällskapsdjur ormar över att i förväg dödad, för vissa ormar ägare, är detta helt enkelt inte ett alternativ. Vissa ormar är fortfarande vildfångade, och är inte lätt att kopplas över. Vissa ormar vägrar helt enkelt att slå på en på förhand dödade bytesdjur källa, eller om de gör det, kommer de inte äter. Dessa scenarier lämnar ägare med mycket lite val, sina husdjur behöver fortfarande äta.
Om du har en av dessa ormar som inte äter redan dödats av en eller annan anledning, finns det några saker som du bör veta och träna för att se till att ditt husdjur är säker. Medan en orm kan äta något som är samma som deras omkrets, när det handlar om levande föda, det är en bättre idé att mata små bytesdjur och foder oftare. Även om detta kan verka som en hel del extra arbete på ägarens del är det mycket säkrare för ormen själv. Stora byten tenderar att vara äldre djur, äldre djur har en tendens att slåss när de är i fara. Unga bytesdjur vet inte att ormen är en fara för dem och inte tenderar att sätta upp mycket av en kamp.
Även om det kanske inte verkar som om bytet djuret verkligen kan skada en orm, speciellt en stor en, byten såsom en råtta kommer att kämpa. Råttor är väl utrustade med långa, vassa tänder och klor som kan göra några ganska bra skada en orm som kanske inte har ett bra grepp eller en som inte kan vara hungrig vid den exakta tidpunkten för utfodring.
Ett sätt att undvika en orm skadas av den avsedda byte, se till att vänta tills ormen är definitivt hungrig. Se ormen efter tecken på att ormen är hungrig och redo att äta. Som ägare kommer du att lära dig dina ormar “rutin och personlighet. Till exempel, om en orm som normalt stannar i sina skinn plötsligt börjar komma ut och utforska skåpet, han blir troligen hungrig. Om denna typ av beteende fortsätter under flera dagar, är det nog dags att mata ormen.
Ett annat sätt att hålla din orm ur skador sätt är att bedöva bytet. Även om detta kanske inte låter mycket tilltalande, kommer det att låta ormen att äta utan chansen att skadas. Ett säkert sätt att bedöva bytet är att placera den i en påse och slå den på disken. Detta i allmänhet inte kommer att döda det, men kommer att göra det arbetsoförmögen.
Dessa metoder värt ett försök om du har en orm som vägrar att äta förväg dödade (eller fryst) mat.

Hamster sjukdomar: Hamster Wet Tail
Hur man tar hand om din nya papegoja: Att baby hem, de första dagarna, vad gör papegojor äter
Nationella Dog Day Dikter och rim för en vän
Hur du köper en hälsosam husdjur
Equine Eye Cancer Behandlingar
Ska jag Anta en katt?
Väl hand om Sharks Bostäder Sand
Den irländska setter: en hund av intelligens och skönhet
Luxation av armbågen hos hundar
Hur att bada en rädd hund
Cat Halsband och sängar Cat

Leave a Reply